11.10.2018

NOVINKY U ÁČKA

N o v á P a k a - 11. 10. 2018

Milí fanoušci,

po loňské a předloňské nevydařené sezóně jsme si mysleli, že hokej dospělých u nás zanikne.

Po jednáních v klubu, trenérských radách ap. jsme se rozhodli, že se ještě jednou pokusíme tento organizačně náročný kolektiv podpořit.

V dnešní době není vůbec jednoduché se o takovýto tým starat.

Vše leží na "bedrech" téměř jednoho člověka, který je závislý na mnoha okolnostech. Odměnou je mu za to kritika po nevydařených utkáních a bezpočet pomluv a výmyslů.

Pro tým jsme zajistili nového trenéra Pavla Táborského. Několikrát jsme se sešli, naplánovali přípravu a probrali kádr a možné nové hráče za odchozí. Nic se neobracelo k lepšímu. Dlouho se nedělo vůbec nic. Sezóna se blížila. Pak přišla zpráva z druholigového Trutnova, že byl odvolán na samém startu trenér Aleš Půlpán. 

Po klidném zvážení jsme jej oslovili, nechali nějaký den na rozmyšlenou a nakonec jsme se k oboustranné spokojenosti dohodli.

Začala intenzivní jednání s možnými hráči. Najednou se stal "zázrak". Vraceli se hráči, kteří už byli v jiných klubech. Přicházeli hráči, kteří nechtěli bez svého trenéra hrát v bývalém klubu. Dostalo se na jednání s druholigovým Vrchlabí o spolupráci, kterému jsme se stali sportovním partnerem. Hráči věkově do 23 let budou uvolňováni v případě potřeb a možností ke startu za BK Nová Paka v KLM 2018/2019.

Do nově vznikajícího kádru dospělých jsme zařadili vlastní juniory. S provozem ZS Nová Paka jsme raději začali dříve, aby jsme tuto snahu ještě více podpořili.

Zachovali jsme přípravu a sledovali vývoj tréninků, utkání, chování, přístupu a jednání vedoucí k dokonalému obratu.

Noví hráči zapadli do kostry z minulých let výtečně. Nálada a týmové psyché se obrátilo do pozitivna. Krok za krokem jsme viděli tuto změnu. K tomu všemu postupně přibyl náš bývalý dlouholetý hráč a trenér Luboš Petera na pozici asistenta dospělých. Museli jsme mu uvolnit místo a Pavla Táborského po vzájemné dohodě odvolat. Luboš Petera se stal zároveň novým hlavním trenérem týmu juniorů, který dlouhodobě stagnoval, ztrácel hráče a pozbýval budoucnost.

Máme za sebou první dvě utkání KLM Královéhradeckého kraje. Výkony naznačují, že se skutečně do Nové Paky vrátil hokej.

Přeji si to z celého srdce a přeji konečně DOBROU SEZÓNU.

Váš Bohumil Šmika

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři