27.06.2016

Medaile v I. lize

Novopačtí inlajnisté obsadili úžasné 3. místo v celostátní druhé nejvyšší I. lize.

Novopacký tým inlajnistů vedený a organizovaný Jakubem Štěpánem dokázal, po senzačním postupu vítězstvím v sérii play-off 2 : 1 přes první celek své skupiny Mad Parrots Úhřetice, získat třetí místo v celostátní I. lize.

Na zimním stadionu v Poličce nejprve překvapivě hladce zvítězil tuto sobotu s týmem Storm Praha 13 : 5, ale ve druhém utkání v přehřáté hale nestačil na domácí tým IHC Polička a odešel poražen 12 : 3. Utkání mezi těmito soupeři následně skončilo 3 : 3. Ze druhého místa ve skupině postoupili naši inlajnisté do malého finále o 3. místo.

To vyhráli díky vyrovnání na 6 : 6 Jakuba Štěpána 3 vteřiny před koncem utkání. Následovaly samostatné nájezdy, které všichni naši hráči proměnili. Nejprve perfektně zakončil Radek Krsek, potom proměnil nájezd Tomáš Nádvorník a nakonec třetí místo pečetil ranou pod horní tyč Jakub Štěpán. První nájezd soupeře SK Černošice novopacký gólman Jakub Dressler chytil, druhý nájezd soupeř proměnil, ale třetí už nejel. Na nájezdy tedy 3 : 1.

Více na stránkách Českého svazu IN-LINE hokeje.

GRATULUJEME!

25 - 26. 6. 2016 Polička

V in-line hokeji 3. místo v celostátní soutěži I. ligy.

Několikaletá činnost v in-line hokeji přinesla své ovoce týmu dospělých BK Nová Paka.

IN-LINE povrch byl na zimní stadion Nová Paka zakoupen v roce 2008 z grantu Královéhradeckého kraje, který poskytl 800 tis. Kč. Dofinancování ve výši 300 tis. Kč zajistilo město Nová Paka. Obě tyto státní organizace mají mimořádný podíl na tomto nečekaném úspěchu. Představitelům Krajského úřadu Královéhradeckého kraje a Městu Nová Paka tímto srdečně děkujeme.

Celkem 21 týmů bylo na začátku I. ligy v in-line hokeji a našemu družstvu se podařilo postoupit do závěrečného turnaje FINAL EIGHT, který se hrál na ZS v Poličce. Tam se kvalifikovalo pouze 8 týmů a mezi nimi si historickou účast zajistili i naši hráči. Byli nalosováni do skupiny A. Společně s rezervou extraligového Rollers Stormu Praha, domácí Poličkou a Karvinou. Skupina B Chrudim, Lomnice nad Popelkou, Uherské Hradiště a Černošice B.

Do prvního zápasu nastoupili naši proti extraligové rezervě Stormu Praha, který měl na soupisce 8 bývalých českých reprezentantů. V úmorném vedru plni odhodlání se naši soupeře nezalekli a od samého začátku hráli výborně a neustále vedli. Jen dvakrát se dostal soupeř do jednobrankového vedení a byl stále nejistější. Naše převaha se plně začala projevovat. Od stavu 5:4 bylo na hřišti k překvapení všech jen naše mužstvo. Konečný stav 13 : 5 a ohromná radost.

Po dvouhodinovém odpočinku se proti našim postavil domácí tým Spartak Polička pozdější vítěz a jediný postupující ze závěrečného turnaje do extraligy. Ač se naši kluci snažili, na čerstvého soupeře po vyčerpávajím prvním zápase nestačili a nakonec podlehli 3 : 12. Ke třetímu utkání ve skupině nedošlo, protože se družstvo Karviné nedostavilo a po výsledku 3 : 3 mezi Poličkou a Prahou se naši umístili na druhém místě ve skupině a zajistili si tak právo utkat se s druhým ze skupiny B o konečné třetí místo. Tím byla opět rezerva extraligového týmu, tentokrát Černošice B.

Vstup do dramatického utkání se nám moc nevydařil a viditelná nervozita byla znát na všech hráčích a brzy jsme prohrávali. Postupně se hráči uklidnili a vedli již 4:1. Nešťastná branka na 4:2 nás rozhodila. Soupeř ujal vedení 4:5 a drama vrcholilo. Vyrovnali jsme na 5:5, ale soupeř otočil na 5:6. Tři vteřiny před koncem vyrovnáváme na 6:6 střelou od modré kapitánem Jakubem Štěpánem. Došlo na samostatné nájezdy, ve kterých naši střelci dominovali a všehny tři proměnily. Náš golman Jakub Dressler inkasoval pouze jednou. Vítězíme 7 : 6 a zasloužená radost kluků naplno propuká. Velká gratulace k historickému úspěchu této party hráčů !!!

V republice celkem na patnáctém místě. Dvanáct týmu extraligových a třetí v I. lize a je z toho patnáctka v ČR!

Turnaje se zúčastnili: Jakub Dressler, Štěpán Táborský - Jakub Štěpán 3+4+nájezd, Radek Pour, Radek Krsek 4+1+nájezd, Petr Pilař 3, David Dušánek, Radek Pilař 3, Miroslav Horyna 2+2, Marek Šmika 0+1, Lukáš Kolman 2, Tomáš Nádvorník 4+3+nájezd a nejlepší hráč v utkání o třetí místo.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři