02.04.2019

TIBOR HRIC

N o v á P a k a - 2. 4. 2019

Rozhovor Petra Čepka s Tiborem Hricem, nejoblíbenějším hráčem BK Nová Paka a hráčem, který nasbíral za celou sezónu 2018/2019 nejvíce kanadských bodů.

Tibor Hric sehrál v barvách týmu mužů BK Nová Paka již 206 utkání. Nasbíral 232 kanadských bodů, z toho 119 gólů. Je nejlepším hráčem v historii BK Nová Paka.

Tibor Hric k nám přišel z Jablonce před deseti lety do týmu dorostenců, pokračoval v juniorském věku s tím, že si odskočil na nějaký čas do Budapešti, viz rozhovor. Pak se na jednu sezónu vrátil do mateřského klubu HC VLCI JABLONEC nad Nisou. 

Ot.: Tibore, my jsme společně již jeden rozhovor, myslím, že před 2 lety dělali, tak jen pro shrnutí pár otázek týkajících se Tvé hokejové kariéry. Kde jsi začínal a jakými kluby jsi prošel?

Odp.: Tak jako malý kluk jsem začínal u HC Vlci Jablonec, kde jsem působil celou dobu. Pak jsem zkusil juniorskou soutěž MHL v Maďarsku - Budapešť, tam mě bohužel postihlo zranění a musel jsem zpět do ČR. Ale nějakou zkušenost mi to určitě dalo.

Ot.: V Nové Pace působíš kolik roků a co Tě přimělo k tomu, aby jsi dojížděl a hrál tady?

Odp.: Já ani nevím jak dlouho jsem přesně v Nové Pace. Já už si to moc všechno nevybavuji jak to bylo, ha ha!

Ot.: Sám za sebe, cítíš se tady "jako doma" a co všechno se změnilo za ty roky, co zde působíš?

Odp.: Ano v Nové Pace se teď cítím velmi dobře, je to hlavně díky skvělým fanouškům, kteří mě ohromně fandí a já mám pak ještě větší chuť hrát.

Ot.: Co říkáš současné vaší první lajně? S příchodem kluků (Hnika a Nevyhoštěného), se rapidně zvedla i Tvoje produktivita, jak si rozumíte na ledě i mimo led?

Odp.: Naši první lajně? Tak je to dobrý, sedli jsme si. Fanda Hnik je šikovný hráč. A Michal Nevyhoštěný? Tak to je zkušený hráč, který má za sebou 1. ligu a 2. ligu.

Ot.: Která série podle tebe byla náročnější - ta semifinálová s Jaroměří, nebo ta finálová s Nový Bydžovem?

Odp.: Obě série byly těžké - je to PLAY-OFF. Tam jdou všichni na 100%.

Odp.: Za vyrovnaného stavu 1:1 ve finále jste jeli do Bydžova. První zápas se vám tam nepovedl, ve druhém zápase jste naopak svého soupeře doslova smetli, co jste oproti předchozímu zápasu změnili a v čem to podle tebe bylo, že poslední finálový zápas byl tak jednoznačný?

Odp.: Tak něco jsme si v kabině řekli a s tím jsme šli i do zápasu a klaplo to. Za to jsme všichni rádi. A poslední zápas - no vletěli jsme na ně a chtěli jsme to tam urvat. Dali jsme dva rychle góly, které nám hrozně pomohly jít za titulem.

Ot.: Věřil jsi celé play-off, že se ten "zlatý kov" povede, nebo jsi někdy zapochyboval?

Odp.: Tak v tom PLAY-OFF se muže stát cokoli, takže jsem to neměl v hlavě - šel jsem zápas od zápasu a dotáhli jsme to na vrchol, kam jsme všichni chtěli. Byl to pro mě neskutečný zážitek držet ten kov nad hlavou. Neskutečně jsem si ho užil a byl jsem tak šťastný, že jsem si ten pohár musel vzít i do sprchy ha ha.

Ot.: V čem vidíš hlavní důvod zisku prvního titulu v Nové Pace?

Odp.: Tak hlavně kvalitní trenér, který má pod sebou kvalitní hráče.

Ot.: Jak jste slavili v Bydžově, až do rána ? :-)

Odp.: Tak nějaké oslavy proběhly. Společně jsme to trochu zapili v kabině. Byla tam neskutečná atmosféra. Jak s hráčema, tak s celým realizačním týmem Nové Paky.

Ot. Nyní hrajete baráž o 2. národní ligu. První zápas v Lounech jste odešli poraženi těsně 3:4, v čem byl soupeř lepší?

Odp.: Ano sice jsme prohráli, ale myslím si, že kdyby nám vyšly gólové šance, tak jsme jednoznačně vyhráli. Jen jsem trosku naštvaný, že jsem neproměnil své šance, kterých jsem měl hodně.

Ot.: Takže na Lounech nebyla znát téměř měsíční pauza od chvíle, kdy získali titul v jejich kraji?

Odp.: Věděli jsme že to nebude nic jednoduchého. Maji starší zkušený tým.

Ot.: Před domácím zápasem jsou počty jednoduché, jak vidíš reálné šance týmu na postup?

Odp.: U nás to bude o něčem jiným, tam nás poženou diváci a doufám že bude plný barák. Tak jak jsem říkal máme kvalitní mužstvo, tak uvidíme.

Ot.: Ve 2. národní lize jsi hrál a máš s ní zkušenosti, popiš nám jaké vidíš hlavní rozdíly, mezi 2. národní a krajskou ligou?

Odp.: Ano hrál jsem v mateřském klubu za HC Vlci Jablonec. Je to rychlejší a hlavě tam jsou zkušení hráči, kteří mají něco za sebou. Krajská liga je pomalejší a nejsou tam tak kvalitní hráči.

Ot: A na závěr tvůj vzkaz všem příznivcům novopackého hokeje?

Odp.: Hlavně bych chtěl poděkovat všem Fanouškům Nové Paky, že jsou celou dobu s námi a aby jich chodilo více a více.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři