07.12.2019

ROZHOVOR S JARDOU DVOŘÁKEM

N o v á P a k a - 7. 12. 2019

Přinášíme rozhovor Petra Čepka s útočníkem BK Nová Paka, Jardou Dvořákem.


Ot.: Za Vaši hokejovou kariéru jste, myslím, prvním hráčem působícím v Nové Pace, který naskočil v extralize (Mountfield Hradec Králové). Co to pro Vás znamenalo a jaké na to máte vzpomínky?
Odp.: Tak určitě to byla pro mě výborná zkušenost. Vzpomínám na to moc rád a rád bych si extraligu ještě někdy zahrál.


Ot. Loni jste strávil většinu času v Litoměřicích v 1. lize, současnou sezonu ve Vrchlabí. Kde Vám to dalo nejvíce zkušeností, v Hradci, Litoměřicích nebo právě ve Vrchlabí?
Odp.: Asi od každého něco, každý klub měl něco do sebe. Přece jenom extraliga mi dala asi nejvíc, právě tam jsem naskočil poprvé do dospěláckého hokeje.


Ot.: Jaké to bylo sedávat v kabině s takovými osobnostmi českého hokeje, jako jsou Jaroslav Bednář, Jan Hlaváč, Jiří Vašíček nebo Petr Sýkora?

Odp.: Jsem rád, že jsem mohl blíže poznat takové hráče, že jsem s nimi mohl být v jednom týmu. Sledoval jsem je na tréninku i v zápase a inspiroval se v některých situacích.

Ot.: Odešel jste z týmu aspirujícímu na postup do 1.ligy k nováčkovi této soutěže, jaký byl důvod Vašeho přestupu?
Odp.: Vytíženost byla ten hlavní důvod, přece jenom, když se podíváte na první dvě lajny Vrchlabí, těžko budete dostávat tolik času na ledě jako ti zkušení hráči.

Ot. Těšil jste se na změnu?
Odp.: Hlavně jsem se těšil na to, že budu dostávat více prostoru na ledě, protože o to mi hlavně jde a vždycky šlo. Některé kluky tady znám odmala, takže je jasné, že i proto jsem se do Paky těšil.


Ot.: Po příchodu z Vrchlabí jste odehrál svůj první zápas v novopackém dresu proti Jablonci a hned jste otevřel skóre zápasu, popíšete nám svoji první trefu na Pace?

Odp.: Hricák mě krásně našel v útočném pásmu, já se natlačil před bránu a zády k brankáři jsem to zkusil prostrčit mezi vlastníma nohama. Se štěstím puk zapadl až do brány, ale moc jsem nepočítal, že to až takhle vyjde.


Ot.: Jak se Vám líbí v kabině a celkově hokejové zázemí v Nové Pace?
Odp.: Určitě parádní. Na to, že je to nováček ligy za mě naprostá spokojenost. 


Ot.: Hned ve svém druhém zápase za Novou Paku jste odjížděl do Vrchlabí, proti ještě nedávno "svému" týmu. Jaké jste z toho měl pocity, že tak poměrně brzy nastoupíte proti svým spoluhráčům?

Odp.: Moc jsem se těšil na tento zápas, dost mě tyhle zápasy motivují, ale snažil jsem se hrát furt stejně jako ostatní zápasy. Jsem rád, že se nám to podařilo ubojovat, měli jsme z toho velkou radost.

Ot.: Co jste si s kluky před zápasem s Vrchlabím říkali v kabině, padlo tam něco ve smyslu "hlavně nedostat moc gólů" ?

Odp.: Tak nějaké narážky ze srandy asi byly před zápasem, přece jenom ta kvalita Vrchlabí je trošku někde jinde, ale jakmile začal zápas, tak jsme si řekli, že budeme bojovat, skákat do střel a ono se to povedlo. Musím vyzdvihnout Mahdyho, bez něj bychom to utkání těžko zvládli.

Ot.: Po 2. třetinách jste prohrávali 1:3, Michal Mahdal držel zuby nehty skóre takto nízko, co dokázal v tomto zápase vykrýt bylo neuvěřitelné. S čím jste šli do závěreční třetiny?
Odp.: Ano, právě Mahdy nám dával tu naději, zkusit to ještě, potrápit je a povedlo se. Do 3. třetiny jsme šli na risk, neměli jsme už co ztratit.

Ot.: Čtyři branky v jedné třetině, to si myslím, že se Novopackým nepovedlo ani v jednom ze zápasů ve 2. lize, a to ani proti slabším soupeřům. Jak to, že to tam tak začalo padat?

Odp.: Asi větší tlak do brány a víc štěstí, které při nás stálo 3. třetinu.

Ot.: Když Petr Sýkora při hře domácích bez brankáře svojí pověstnou střelou z dálky snížil na rozdíl jediné branky, co se vám honilo hlavou? Jaké byly instrukce trenéra do těch rozhodující posledních vteřin zápasu?

Odp.: Tak zrovna v tu chvíli Vrchlabí poslalo na led to nejlepší, co mělo, takže jsme počítali s tím, že se to bude těžko bránit. Trenér nám řekl, ať zkusíme v klidu podržet puk, vyhodit a poté zabránit případný protiútok.

Ot.: A vaše první pocity po závěrečném hvizdu rozhodčího?

Odp.: Určitě skvělé pro všechny. Derby jsou vždy vypjaté až do konce, sám mám takové zápasy rád. Jsem rád, že jsme překvapili a ubojovali i tak kvalitní mužstvo jako je Vrchlabí.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři