21.07.2023

„A" TÝM 2023/2024

N o v á P a k a - 21. 7. 2023

Naším konceptem pro nadcházející sezónu bylo zachovat kostru loňského mančaftu a výrazně posílit některé pozice, což si myslím, že se nám povedlo. Téměř celá loňská sestava, s výjimkou pár hráčů, bude na Pace pokračovat. Z dospělých hráčů zůstává: Malík, Hnik, Dvořák, Suvorov, Nevyhoštěný, Horyna, Hric, Kotyza, Leder, Klust, Pour, D. Vrba.

První posila se týká brankoviště, kde od nové sezóny uvidíme, už novopackým divákům známého, Romana Krinwalda. Roman minulou sezónu sbíral druholigové zkušenosti ve Vrchlabí a myslím si, že by nám měl výrazně pomoct.
Druhá výrazná posila je návrat Petra Foerstera - rychlý, šikovný útočník, který minulou sezónu působil v Jablonci a který nám určitě přidá víc atraktivity v útoku.
Ozval se nám Jiří Najman, že by to chtěl u nás znovu zkusit - samozřejmě budeme rádi, když se to povede - Jirka je univerzální hráč, šikovný na puku, důrazný a udělá vše pro úspěch týmu.
Obranné řady posílí Petr Had, v útoku nám pomůže Lukáš Nezbeda a Vojtěch Strnad - všichni tři jsou liberečtí odchovanci, kteří už udělali první kroky v dospělém hokeji.
S otazníkem je Lukáš Šípek, který řeší práci. Lukáše chápeme a doufáme, že to dopadne ve prospěch všech včetně našeho klubu.
Pokračovat budeme samozřejmě i v zapojení místních odchovanců do hry - Kundrík, Fišar a Pekárek loni nezklamali, myslím si, že by měli ve svém rozvoji pokračovat dál. Štěpán Kundrík má perfektní příležitost se prosadit do pozice dvojky v A-týmu, ale samozřejmě je na nich samotných, kam se dostanou. Když se budou snažit a poctivě makat, podpoříme je.

V létě se hráči připravovali individuálně. Se všemi hráči jsme v pravidelném kontaktu, víme, kdo a jak maká. Někteří kluci využili letní pauzu k vyřešení svých zdravotních problémů, takže do tréninků by měli všichni nastoupit na 100 %. Týmová příprava začne koncem srpna na ledě.

Realizační tým zůstává ve stejném složení.

Generální manažer A-týmu Pavel Fedulov

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři