02.11.2016

I přes prohru jsem schopný klukům poděkovat.

Nová Paka - rozhovor s trenérem Petrem Zvolenským.

Jak jste se dostal k hokeji v Nové Pace?

Po odchodu trenérů shánělo vedení klubu náhradu a mezi jinými se obrátili i na mne.

Čím Vás nabídka od BK Nová Paka oslovila? Potřeboval jste nějaký čas na rozmyšlenou, nebo jste hned věděl, že do toho půjdete?

Nejdříve jsem si zjistil vše kolem mužstva, s několika hráči pohovořil, poté jsem sdělil panu Šmikovi své sportovní představy a teprve, kdy jsme se ujistili, že je náš náhled totožný, jsme se dohodli.

Jak hodnotíte kolektiv, který jste převzal od předchůdců Aleše Půlpána a Luboše Petery?

Mužstvo je dobré, všichni jsou ochotni na sobě pracovat, ale některé věci chvilku potrvají, protože nové věci chtějí vždy čas.

S každým příchodem nového trenéra se do jeho práce vkládají určitá očekávání. Můžete nám prozradit s jakými změnami, popř. oživením, jste do novopackého hokeje přišel?

Snažím se držet jednoho pravidla, vždy hrát naplno jako jeden celek, a pak i při prohře jsem schopný klukům poděkovat a doufám, že i fanoušci, protože poznají, že kluci na place nechali všechno.

Jaké jsou Vaše cíle pro tuto sezonu?

Jak jsem již řekl, hrát hokej, hrát naplno a pak mít hlavu nahoře. K cílům se nechci vyjadřovat, protože vše chce čas, ale jestliže bude vše do sebe zapadat, tak se hrou přijdou i výsledky.

Tým měl skvělý vstup do sezóny - ze tří zápasů dvě vítězství a prohra s Jaroměří na nájezdy. Pak ale přišla série tří porážek. Co podle Vás bylo příčnou - především ztraceného zápasu s Jičínem a podlehnutí poslednímu Hronovu?

Kluci poznali, že by vše mohlo fungovat, ale pak přišlo sebeuspokojení. Ale to je normální, doufám, že vše se vrátí a opět budeme šlapat.

Která z těch proher mrzela víc a proč?

Mě mrzely obě stejně, výkony nebyly podle představ a zápasy jsme si prohráli sami. Zklamali jsme naše fandy, kteří kromě výher chtějí vidět i poctivý výkon.

Tým se ale oklepal, vysoké vítězství 6:1 v Novém Bydžově a další výhra doma s Třebechovicemi by měly kluky "nakopnout" !

Kluci hráli to, co jsme si řekli, příkladně makali a hlavně jsme měli i štěstí v koncovce. Úmyslně říkám v koncovce, protože v 1. třetině domácí měli dvě střely na branku, což hovoří za vše.

Jak jste spokojen s přístupem hráčů k tréninku a k zápasům? Naplňují Vaše pokyny?

S mužstvem jsem spokojen, ale jsou věci, na kterých budeme ještě pracovat. Vše chce čas, nejsem naivní.

Při pohledu do Vašeho soukromí by fanoušky jistě zajímalo odkud jezdíte a kde pracujete?

Bydlím v Husí Lhotě a pracuji ve ŠKO-ENERGO jako mistr. Mám na starosti vysoké napětí v závodě i mimo závod - Česaně, ŠPC apod.

Jak a kde jste začínal s ledním hokejem jako hráč a jak pokračovala Vaše hráčská kariéra?

Pocházím ze Sokolova a tam jsem v šesti letech začal hrát. Působil jsem v Sokolově, na Kladně, v Mladé Boleslavi a v Benátkách. Celkem jsem odehrál 30 sezon.

Kde a kdy jste začínal jako trenér? Jaké úspěchy s týmy, které jste trénoval, jste měl?

Jako hráč jsem trénoval v Boleslavi žáky a po skončení aktivní kariéry jsem přešel k juniorům a následně k dorostu. Pak jsem rok trénoval v Jičíně a tři roky v Benátkách juniory. Úspěchy tam samozřejmě byly, ale mým největším uspokojením bylo, že ani jedna sezona nebyla špatná nebo průměrná, ale vždy velmi dobrá.

S kterými hokejovými hvězdami jste se ve své aktivní kariéře na ledě potkal?

Bylo jich moc - z Kladna, juniorské reprezentace, spoluhráči i protivníci z různých klubů. Byli tam kluci, kteří byli později mistři světa, hráli v NHL, nemůžu všechny jmenovat, protože jich bylo doopravdy moc.

Vaše záliby? Věnujete se ještě aktivnímu sportu?

Jak se říká, sportem k invaliditě. Díky třiceti sezonám je mé tělo opotřebováno, ale po pár operacích se vše zlepšilo. Koníčkem pro mne je třeba motorka, golf a samozřejmě hokej.

Vraťme se ještě krátce k této soutěži. Koho pokládáte za největšího favorita?

Za těch pár zápasů mohu říci, že největší dojem na mne udělal Dvůr Králové, ale sezona je dlouhá, vše se bude rozhodovat ve vyřazovací části - ta určí úspěšná mužstva.

A úplně na závěr, jak se Vám líbí zázemí v Nové Pace?

Říkám to všem i všem klukům v mužstvu - Nová Paka dokázala něco, co se jen tak nevidí a měli by si to všichni uvědomit a vážit si toho. Je za tím neskutečné množství práce lidí, kterých si musíme všichni vážit. Vím, o čem mluvím, protože za těch čtyřicetpět let kolem hokeje jsem toho viděl již mnoho.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři