26.11.2016

Petr Plecháč - je to obrovské množství práce

N o v á P a k a - Petra Plecháče zpovídal Petr Čepek.

Ot.: Petře v předminulém utkání s Novým Bydžovem jsi dal půl minuty před koncem zápasu branku. Jak jsi se cítil?

Odp.: Byla letos první, takže jsem měl velkou radost, konečně jsem to prolomil.

Ot.: Za stavu čtyři jedna jsi mohl dát pojistku vítězství v trestném střílení. Spoluhráči říkají, že na tréninku to dáváš pod víko. Proč teď po ledě?

Odp.: Brankář mi naznačení spolknul , tak jsem udělal kličku na druhou stranu, měl mezi betonama velkou díru, přišlo mi jednoduché to tam jen uklidit a jet se radovat. Bohužel jsem neudělal co mám natrénováno a vymstilo se mi to, tu velkou díru jsem jednoduše netrefil a místo radosti jsem si na sebe zanadával…

Ot.: Máš přezdívku Víčko. To je proto, že to dáváš pod víko?

Odp.: Takhle by to bylo hezký, kdybych dával J . Bohužel to tak není, jako malý jsem chodil do skauta, a tam měl přezdívku každý, jen mě to zůstalo doteď.

Ot.: V týmu je i bratr Vojta. Proč teď nehraje?

Odp.: Bohužel má zranění, které není úplně banální, takže letos nám ještě nějaký čas bude chybět.

Ot.: Jak jsi se dostal k hokeji?

Odp.: Už od mala jsem se jezdil dívat na bráchu. Jen co jsem se naučil bruslit, chtěl jsem hrát taky.

Ot.: Kdo je Tvůj hokejový vzor?

Odp.: Hokejový vzor vyloženě nemám, ale Jágr se nedá nesledovat . To co dokázal a stále dokazuje snad nemá v hokeji a ve sportu vůbec obdoby.

Ot.: Kterým týmům z extraligy, NHL, či jiné soutěže fandíš?

Odp.: V extralize fandím Pardubicím, v NHL hlavně fandím našim borcům a je mi jedno, za koho nastupují.

Ot.: Jsi nevelké postavy, ale zřejmě máš mimořádně velké hokejové srdce. Co ti hokej dává?

Odp.: Spíš prcek… J Hokej mě jednoduše baví, proto ho hraju. Myslím, že takto to má asi každý hráč.

Ot.: Hrál jsi i sezónu neregistrovanou soutěž za Letce, ale pak jsi se vrátil do krajské ligy. Bylo to po hokejové stránce těžké zapojit se opět do vyšší soutěže, nezlenivěl jsi za ten rok?

Odp.: Opravím tě, byly to sezóny dvě, po hokejové stránce nesrovnatelné s krajskou soutěží. Pro mě jako nikdy nevyčnívajícího hráče jak postavou, tak herně to snadné nebylo a není doteď. Kraj je na velmi vysoké úrovni.

A já se letos vyloženě trápím. Tak snad mi tam brzo spadne ještě nějaký gól a já budu více platný týmu. Jinak líný jsem odmala, takže v tom mě nereliga určitě nezměnila J.

Ot.: Petře, a co nový trenér?

Odp.: Hodnotit si nedovolím J , na to nemám kompetence ani zkušenosti . Je ale velmi zkušený a musíme ho poslouchat co nejvíce, pak máme šanci se zlepšovat a sbírat body.

Ot.: Nová rolba, nové dresy, nové stránky, nový facebook, všechno modrý. Co tomu říkáš?

Odp.: Jednoznačně bomba, pro další rozvoj klubu a sportu je to důležité. Nezbývá než poděkovat všem, kdo se na tom podílejí, protože je to obrovské množství práce, které si málokdo dokáže představit.

Ot.: Petře, podívali jsme se do statistik. Jsou od sezóny 2008/2009. Patříš do první desítky hráčů BK Nová Paka v počtu startů. Ještě tři utkání a máš první stovku. To bude ve Dvoře Králové. Jak to oslavíš?

Odp.: Já statistiky vůbec nesleduji. Sto utkání už je slušná porce. Snad se nám zápas ve Dvoře povede, to si tam pak dám asi to jejich pivo…

Ot.: Naopak jsme tě nenašli vysoko v tabulce trestů. Hraješ to v rukavičkách?

Odp.: Moje výška a váha mě předurčila k tomu, že nebudu žádný řezník. To že mám málo trestů je náhoda, i když se snažím hrát čistě, asi mě rozhodčí spíš přehlížejí…

Ot.: Co by jsi sdělil hokejovým přiznivcům a našemu fanklubu?

Odp.: Chtěl bych jim v první řadě poděkovat, za přízeň a fandění. Zároveň bych byl ale rád, aby nám fandili i nadále. To že se nám nedaří všichni víme a radost z toho samozřejmě nemá nikdo. Musíme to ale zlomit a s fanklubem a dalšími fanoušky v zádech to jde vždycky lépe.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři