02.11.2016 18:00
Náchod
3:2 sn
(0:0, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0)
Nová Paka
10.
Náchod, 02.11.2016 18:00

HC Náchod

Mertlík (Lukáš) - Hrach, Plíhal - Pánek, Javůrek - Komárek, Suk - Havrda, Kodym, Leeder - Janoušek, Macháň, Vondřejc - Škoda, Verner, Valášek - Halvatý, Zeman

BK Nová Paka

Abrahám (Škop) - Spal, Jebavý - Zvolenský, Pour - Kulhánek - Vondrlík, T. Kadeřábek, J. Kadeřábek - Krsek, Šuvara, Ukhin - Hloušek, Nádvorník, Hric - P. Plecháč, Richter, Tegel
Branky a nahrávky: 29:47 Kodym (Janoušek), 47:11 Macháň (Kodym, Pánek), 65:00 SN Hlavatý - 27:47 Hloušek (Nádvorník), 43:54 T. Kadeřábek, J. Kadeřábek . Rozhodčí: Maštalíř - Kubišta, Roischel . Vyloučení: 7 a OT+OK Hrach - 3 . Využití: 1:0 . V oslabení: . Diváci: 81 . Střely na branku: 29:39 (8:12, 8:14, 12:8 - 1:5) . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2 - 3:2 .
První vzájemný zápas pro sebe překvapivě ukořistili Novopačtí a tak měl obhájce dnes jasný úkol – vyhrát. Ale hosté letos předvádí solidní výkonnost a také to předvedli na náchodském ledě. Dvakrát v utkání vedli, ovšem penaltová loterie přihrála prémiový bod nakonec domácím, kteří musí být vzhledem k vývoji utkání spokojeni. Převzato z regionhokej.

Úvod rychlého a pohledného utkání patřil domácímu týmu. Již v páté minutě ujel domácí Valášek, ale únik nedokázal proměnit. Hostující Martin Abrahám se nenechal překvapit. Hosté se brzo rozehráli a nakonec v první třetině domácí tým přestříleli, ale vždy byl připraven vynikající Václav Mertlík. V závěru byl vyloučen hostující Radek Pour. Vedoucí branka visela ve vzduchu, ale siréna hostující tým osvobodila.

Druhou část pokračovala přesilová hra domácích, ale odpočatí hosté osabení zvádli. Postupně sílila převaha Nové Paky. Jenže v brance stál ten večer téměř nepřekonatelný domácí gólman Václav Mertlík. Ve dvacátéčtvrté minutě zneškodnil únik Yaroslava Ukhina. Následně v přesilové hře skončila střela hostujícího Kulhánka na tyči Mertlíkovi branky. Nová Paka se nakonec do vedení dostala. Po obléhání náchodské branky nejprve Mertlík střelu Karla Hlouška vyrazil, ale kotouč se odrazil od brusle obránce Pánka zpět a proklouzl pod betony brankáře. O dvě minuty později nastřelil zpoza branky domácí Kodym holení chrániče obránce Nové Paky. Od nešťastného Spala se kotouč odrazil za bezmocného Martina Abraháma a bylo vyrovnáno. Z mírné převahy hosté již nic do konce druhé třetiny nevytěžili a ani domácí v závěru třetiny nic nepromněnili.

Ve třetí třetině zúročil své snažení lídr hostí Tomáš Kadeřábek, když si vybruslil zpoza branky a kotouč poslal nad betonem podruhé do náchodské branky. Domácí vyrovnali po necelých čtyřech minutách, když byl na trestné hostující hráč. Kombinace Pánka s Kodymem vedla na střelce Macháně. Necelých pět minut před koncem neproměnil loženou šanci domácí Havrda. Kotouč stačilo jen trochu posunout. Branka hostí byla z jeho strany úplně odkrytá, ale provedl to tak špatně, že kotouč skončil jen na brankovišti, kde jej hostující Abrahám bezpečně přikryl.

Prodloužení sehráli hosté díky dvěma přesilovým hrám převážně ve třetině Náchoda, ale ani z vyložených šancí se do domácí branky nestrefili.

O vítězi rozhodla branka v poslední sérii nájezdů, kdy domácí Hlavatý jako jediný proměnil samostatný nájezd.

Ohlasy po utkání

Petr Zvolenský, Nová Paka: Klukům jsem poděkoval. Výborný a disciplinovaný výkon předvedl celý tým. Ve velmi solidním utkání zvítězil šťatnější. Škoda promarněných šancí. Mohli jsme rozhodnout. Branku měl Honza Kadeřábek odkrytou, ale přestřelil. Zastavila nás i tyč. Domácí taky spálili velkou příležitost. Stačilo kotouč dotlačit do prázdné branky.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři