03.03.2019 17:00
Jaroměř
0:6
(0:1, 0:1, 0:4)
Nová Paka
5.
Jaroměř, 03.03.2019 17:00

HC Jaroměř

Prokš, 48. Vacek - Merkl, Kotrč, Koblížek, Mišinec, Krištof, Souček, Bujňák - Mertlík, Síla, Háze, Kačerovský, Hlavnička, Hamáček, Světlík, Krause, Vejman, Čtvrtečka, Záliš, Pekárek, Teuber. Trenér: Mach

BK Nová Paka

Veselý (Dosoudil) - Zeman, Mlčoch - Pulec, Spal - Malík, Pour - Nevyhoštěný, Hnik, Hric - Šuvara, Kadeřábek, F.Moník - Krsek, Kerekanič, Kloutvor - Mach. Trenér: Aleš Půlpán
Branky a nahrávky: 10. Hnik (Zeman), 30. Hric (Nevyhoštěný), 42. Kerekanič (Krsek, Kloutvor), 48. Mlčoch, 54. Hnik (Hric), 60. Šuvara (Kadeřábek) . Rozhodčí: Pahulák, Lučan - Luštinec, Smola . Vyloučení: 3:6 . Využití: 0:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 568 . Střely na branku: 25:40 . Vhazování: 29:35 . Průběh utkání: 0:6 .
Druhé semifinálové utkání na hřišti soupeře v Jaroměři dopadlo nadmíru výtečně pro Novopacké. Nemalou zásluhu na tom měli diváci, jedoucí za svým týmem. První gólman totiž zapomněl obě své hokejky a hrozilo, že by musel do branky s holí svého kolegy. Autobus se vrátil a obě hokejky včas dovezl. Jiří Bartoníček přispěchal až k ledu ještě při rozcvičce. Potom fanoušci vytvořili na celé polovině tribuny jaroměřské haly doslova domácí prostředí pro své barvy. Navíc dokázali asi vypít i všechno pivo neboť skandovali "došlo pivo". Bubny zněly po celou hru vytrvale a hlasitě do rytmu.

První třetina přinesla velmi rychlý a kvalitní hokej z obou stran. Hostující tým si více hlídal "zadní vrátka". Domácí hru více otevřeli. První branku dal po nádherném pasu Tomáše Zemana novopacký František Hnik. V brance hostí podával vynikající a pozorný výkon František Veselý. Stejným rytmem se nesla druhá třetina, ve které se domácí více snažili. Vytvářeli si více šancí než v úvodní části. Jenže hostují Veselý měl nedělní večer "zavřeno". Po ofenzivním forčekinku vybojoval kotouč Michal Nevyhoštěný. Překvapenému Prokšovi zasunul druhou branku Nové Paky výtečně hrající Tibor Hric. Domácí měli velké šance a jejich důraz a snaha po brance volala. Skutečně výtečně chytající hostující gólman jim všechny šance jistými zákroky stále mařil. Ve třetí třetině dala důležitou třetí branku třetí formace hostí, když Radek Krsek přesně načasoval a poslal kotouč Honzovi Kerekaničovi. Ten zasunul z bezprostřední blízkosti jaroměřské branky. Zanedlouho překonal Prokše Marek Mlčoch od modré, když kotouč se třikrát odrazil od bránících hráčů a zaplul nešťastnému gólmanovi mezi betony do branky. Střídající Vacek obdržel ještě dvě branky a tak se zrodil tenisový kanár a druhá nula na kontě, v play-off, Františka Veselého. Pátou branku dal nádhernou ranou František Hnik po Hricově přihrávce a šestou Jakub Šuvara po asistenci Tomáše Kadeřábka. V závěru se zranil domácí Mišinec po nezaviněné srážce. Pro bolesti byl převezen rychlou službou do nemocnice.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán: Dnes zahrály výtečně všechny formace. Skvělý výkon podal náš gólman. Chyby se nám ve hře ještě objevovaly, ale oproti domácímu utkání to bylo podstatně lepší.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři