06.03.2019 18:00
Nová Paka
4:2
(2:1, 1:0, 1:1)
Jaroměř
6.
Nová Paka, 06.03.2019 18:00

BK Nová Paka

Veselý (Dosoudil) - Zeman, Mlčoch - Spal, Pulec - Pour, Malík - Nevyhoštěný, Hnik, Hric - Šuvara, Kadeřábek, F.Moník - Krsek, Kloutvor, Kerekanič - Mach. Trenér: Aleš Půlpán.

HC Jaroměř

Vacek (Prokš) - Merkl, Kotrč, Koblížek, Mišinec, Krištof, Souček, Bujňák, Mertlík, Síla, Háze, Kačerovský, Hlavnička, Hamáček, Světlík, Krause, Vejman, Čtvrtečka, Záliš, Pekárek, Teuber. Trenér: Mach
Branky a nahrávky: 10. Krsek (Kloutvor,Kadeřábek), 12. Hric (Hnik, Nevyhoštěný), 33. Kadeřábek (Mlčoch, Šuvara), 47. Malík (Kadeřábek, Zeman) - 7. Kačerovský (Světlík), 57. Hlavnička (Světlík) . Rozhodčí:T.Svoboda, J.Petr - Pechánek, Roischel . Vyloučení: 6:5 . Využití: 3:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 337 . Střely na branku: 28:29 . Vhazování: 35:29 . Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2 .
Třetí semifinálové utkání se hrálo ve středu 6. března na zimním stadionu v Nové Pace. Vítězný tým si výhrou zajistil tzv. mečbol v semifinále play-off.

Po výtečně sehraném a hlavně velmi vysokém vítězství v Jaroměři se domácí fanoušci těšili na toto utkání. Soupeř ovšem nedaroval nic zadarmo. Pokračoval v otevřené hře a navazoval herním projevem na utkání z domácího prostředí. Aktivním napadáním v hloubi útočného pásma si vytvářeli více času na útočné polovině. To se jim vyplatilo již v sedmé minutě utkání, kdy hostující obránce Světlík vybojoval kotouč za soupeřovou brankou. Nahrál najíždějícímu Kačerovskému, který přesnou trefou pod horní tyč nedal domácímu Veselému naději. O necelé tři minuty později bylo k radosti domácích vyrovnáno. Na ledě pobýval s třetím útokem kapitán Tomáš Kadeřábek. Stejným způsobem, jako hosté před vstřelením úvodní branky, získal kotouč v útočném pásmu. Předal Lukáši Kloutvorovi a ten do skvělé pozice Radku Krskovi, který přesně mířil do odkryté jaroměřské branky. Vzápětí putovali na trestnou v krátkém sledu hostující hráči. Dvojnásobná přesilová hra přinesla domácím naději na vstřelení vedoucí branky. První formaci domácích se to podařilo. Po dlouhém obléhání Vackovi branky přihrál Michal Nevyhoštěný Frantovi Hnikovi, který nabil Tiboru Hricovi. Ten dělovou ránou z vrcholu kruhů nekompromisně zavěsil. Pak se několikrát domácí úspěšně bránili oslabením. Ve druhé třetině zvýšil vedení Nové Paky sám kapitán Tomáš Kadeřábek. Sice v přesilové hře, ale spíše z bránícího stavu. Domácí totiž tuto přesilovku hráli bídně. Hosté se tlačili ve čtyřech neustále do jejich pásma. Kotouč získal Jakub Šuvara a poslal do středního pásma na Kadeřábka. Ten ve snaze ujet situaci zhodnotil tak, že by to asi nešlo a tak volil za modrou čárou střelu po ledě, která dokázala hostujícího Vacka překonat. Stav 3:1 byl velmi nadějný. Domácím to přineslo potřebný klid. Velkou radost přinesl aktivně atakující David Malík. Po střele najel do brankoviště odkud kotouč doklepl do sítě, ale rozhodčí branku neuznal. Bohužel byl zakrátko faulem zraněn domácí střelec první branky Radek Krsek. Musel být ošetřen, na nosítkách odnesen do místnosti, kde čekal na rychlou službu. V nemocnici naštěstí nic vážného nepotvrdili a tak stejně jako hostující Mišinec by mohl v bojích play-off pokračovat. Hra se trochu zklidnila. Skóre se měnilo až v závěrečné třetině. Nejprve rozvlnil síť hostující branky znovu David Malík po krásné kombinaci s Tomášem Zemanem a Tomášem Kadeřábkem. Hosté zbraně nesložili a snažili se nepříznivý vývoj utkání změnit. František Veselý v brance čaroval a tentokrtát se i zapotil. Jednou vytlačil kotouč na tyč, podruhé zalehl, chytil či vyrazil do bezpečí. Nakonec se v závěru hosté dočkali. Využili soustředěného tlaku a překonali se štěstím výtečného domácího gólmana Alešem Hlavničkou. Domácí se ve hře bez brankáře nenechali překvapit a dovedli skóre do vítězného závěru. Mají tedy mečbol, ale všichni vědí, že soupeř je velice zdatný a zdaleka není nic vyhráno.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán: Po laciném obdrženém gólu jsme byli chvíli v útlumu. Ale oklepali jsme se a potom hráli svoji hru. Trpělivě do obrany podpořené výborným brankářem a zaslouženě vyhrali.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři