11.09.2019 18:00
Nová Paka
3:2
(0:1, 1:0, 2:1)
Trutnov
1.
Nová Paka, 11.09.2019 18:00

BK Nová Paka

Vacek (Mahdal) – Müller, Mlčoch, Malík, Svoboda, Abraham, Bezděk, Suvorov, Hnik, Kloutvor, Foerster, Ukhin, Půlpán A., Hidveghy, Martínek, Nevyhoštěný, Hric, Půlpán T., Hašek

HC Trutnov

Ašenbrenner (Pivrnec) – Faltys, Pražák, Kynčl, Suk, Višňák, Junek, Vácha, Fedulov, Tatar, Krsek, Poul, Janoušek, Martinec, Kozák, Svoboda, Jedlička, Semorád, Chytráček, Kubinčák, Vacek
Branky a nahrávky: 28. Půlpán (Abraham), 51. Nevyhoštěný (Bezděk, Půlpán), 52. Půlpán (Hidveghy) – 14. Svoboda (Semorád), 59. Jedlička (Svoboda, Kubinčák) . Rozhodčí: Jan Bernat - Martin Kettner, Michal Axman . Vyloučení: 6:6, navíc Suvorov (NPA) OT . Využití: 0:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 400 . Střely na branku: 33:31 . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 3:1, 3:2 .

Druholigová premiéra vítězná! V prvním zápase sezony 2019/2020 se proti sobě postavili hokejisté BK Nová Paka a HC Trutnov.

Poprvé oblékl novopacký dres královéhradecký útočník Jakub Hašek s číslem 61.

V prvních minutách dominoval hostující celek, který si vytvořil několik gólových příležitostí, kdy puk za jinak skvěle chytajícího Denise Vacka dopravil ve čtrnácté minutě Svoboda, který bezchybně zakončil svou akci z protiútoku. Druhá třetina se přelila v tlak domácích, ten se zúročil nejdříve z hole Aleše Půlpána, který po špatném střídání hostů ujel a trutnovského gólmana překonal. Do vedení domácí mohl poslat Michal Nevyhoštěný nebo Tibor Hric, ale hostující Ašenbrenner všechny jejich pokusy zmařil. V závěrečném dějství domácí navázali na svou hru z předchozí dvacetiminutovky a hosty stěží pouštěli z obranného pásma. Několik šancí si vypracoval dravý Michal Nevyhoštěný, kterému se do hostující branky povedlo trefit po půlce třetí třetiny po odrazu puku od mantinelu. Za minutu se mohli domácí fanoušci i hráči radovat znovu, jelikož skóre navýšil již podruhé v tomto utkání Aleš Půlpán. V posledních dvou minutách se dalo napětí ,,krájet". V dvojnásobném oslabení Nové Paky a zároveň v power-play Trutnova se trefil za Vackova záda Jedlička a dotáhli se tak na rozdíl pouhého jednoho gólu. Dvacet vteřin před koncem zápasu hosté netrefili prázdnou branku, a tak radost z prvního vyhraného zápasu patřila Nové Pace!

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán: V zápasu jsme si tvořili mnoho gólových příležitostí. Po rozpačité první třetině jsme od té druhé byli lepším týmem a zaslouženě jsme utkání dovedli do vítězného konce. Děkujeme fanouškům za krásnou hokejovou atmosféru.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři