16.10.2019 18:00
Trutnov
2:3 pr.
(1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Nová Paka
10.
Trutnov, 16.10.2019 18:00

HC Trutnov

Ašenbrenner (Horáček) – Suk, Faltys, Pražák, Kynčl, Vácha (A), Leder, Jirásek, Višňák – Kubinčák (c), Janoušek (A), Jedlička, Krsek, Starý, Bucek, Fedulov, Chára, Chytráček, Poul, Svoboda, Martínek

BK Nová Paka

Vacek (Mahdal) – Abraham (C), Mlčoch, Pohl, Müller, Malík, Bezděk, Suvorov – Hašek, Smékal, Planý, A. Půlpán (A), Hnik, Ukhin, Nevyhoštěný (A), Foerster, T. Půlpán, Škvrně
Branky a nahrávky: 8. Svoboda (Starý), 60. Martínek (Jirásek, Jedlička) – 9. A. Půlpán (Nevyhoštěný, Hnik), 32. Foerster (Smékal, Hašek), 61. Mlčoch (Nevyhoštěný, A. Půlpán) . Rozhodčí: Veinfurter – Pechánek, Řezníček . Vyloučení: 8:8 . Využití: 0:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 658 . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3 .

V podkrkonošském derby úspěšnější Nová Paka, která tak porazila trutnovské draky již podruhé v ligové sezoně!

Do utkání vstoupily oba týmy s určitou dávkou opatrnosti. První změna skóre nastala v osmé minutě, kdy Svoboda a Starý vlétli do novopackého obranného pásma a po několika výměnách puku Svoboda zakončil za přesouvajícího se Denise Vacka. Ve vedení Novopačáci ale Trutnov nenechali dlouho. Za krátkou minutu se puk odrazil od Ašenbrennerova betonu před Aleše Půlpána, který trefil odkrytou bránu. Hosté zvyšovali svůj tlak. Domácího brankáře ohrožovaly všechny tři novopacké lajny, ale recept na jeho překonání nenašly.

V druhé třetině bylo jasně vidět, kdo na ledě dominuje. Nová Paka se dostávala do jedné šance za druhou a povedlo se jí i při hře pět na pět zavřít domácí na několik minut v obranném pásmu. Nejdéle se to vedlo formaci Malík, Ukhin, T. Půlpán, Bezděk, Mlčoch. Po jejich kombinování trutnovští hokejisté nevěděli, kde jim hlava stojí. Zachránil je až jejich gólman, který po několikáté novopacké střele puk ukryl pod lapačku a přerušil hru. Poté ale přišly dvě vyloučení na straně hostů a jejich tlak se tím pádem snížil. Draci se ale i přes svou početní výhodu dostávali do šancí spíše náhodou a většinou svou cestu k Vackově bráně končili ve středním pásmu. Nová Paka přetavila svojí dominanci v gól chvíli po polovině utkání, kdy po vybojovaném puku za bránou střelou z první do víka poslal hosty do vedení Petr Foerster.

I v závěrečném dějství byl BK Nová Paka týmem, který určoval tempo hry a svým bruslením dělal domácímu mužstvu problémy. To držel v zápase hlavně jejich gólman Patrik Ašenbrenner, pocházející z nám nedalekého Jičína, který je důkazem, že se na Jičínsku nacházejí nadstandardní brankáři. Na konci třetí třetiny se hosté dostali do dvojnásobného oslabení, ve kterém výborně zachytal vynikající Denis Vacek. Oslabení bylo novopackými zdárně ubráněno, ale necelou minutu před koncem napřáhl od modré trutnovský Jirásek, jehož střelu tečoval Martínek, a bylo tak vyrovnáno. Vteřinu před sirénou domácí faulovali a po posledním buly mohl pohotovou střelou rozhodnout Aleš Půlpán. Ta ale skončila v Ašenbrennerově lapačce, a šlo se tak do prodloužení.

Jen 37 vteřin po začátku nastavené pětiminutovky hosté využili přesilovku a Marek Mlčoch, stejně jako v Jablonci nad Nisou, rozhodl zápas a vystřelil tak bod navíc!

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán - Do Trutnova jsme přijeli s jediným cílem, a to vyhrát. Od prvních minut zápasu jsme byli lepším týmem, což gradovalo ve druhé třetině, kdy jsme soupeře téměř k ničemu nepustili. Ve třetí třetině domácí mírně srovnali krok, ale i tak jsme měli daleko více ze hry. Po několika tutových šancích jsme dostali nešťastný gól na 2:2 minutu před koncem. Tím jsme se ale nenechali nahlodat a šli jsme si tvrdě za svým, což se projevilo v prodloužení vítězným gólem. Musíme poděkovat fanouškům za vynikající atmosféru a že přijeli v tak hojném počtu.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři