27.11.2019 18:00
Nová Paka
4:6
(1:3, 1:0, 2:3)
Děčín
21.
Nová Paka, 27.11.2019 18:00

BK Nová Paka

Vacek (Mahdal) – Abraham (C), Pohl, Müller, Malík, Bezděk, Hroudný, Mlčoch, Ukhin, Foerster, Kloutvor, Půlpán Aleš (A), Hric, Hidveghy, Škvrně, Hnik (A)

HC Děčín

Lavinger (Brňák) – Mareš, Kaltenböck, Loukota, Arnold, Tůma, Zukal, Zicho, Sýkora, Dörner, Volráb (C), Smola, Zajan (A), Fojt, Petráš, Ineman, Gottfried
Branky a nahrávky: 4. Půlpán (Abraham), 37. Hidveghy (Ukhin, Půlpán), 49. Abraham (Hidveghy, Ukhin), 53. Aleš (Mlčoch, Abraham) – 6. Sýkora (Petráš), 13. Smola (Zukal, Derner), 16. Petráš (Sýkora, Loukota), 44. Sýkora (Petráš, Kaltenböck), 48. Zukal (Smola, Derner), 58. Gottfried (Smola, Zicho) . Rozhodčí: Michal Škrobák – Martin Kettner, Jan Gregar . Vyloučení: 3:6, navíc DEC TS hráč č. 23 neproměnil . Využití: 1:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 400 . Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:5, 4:5, 4:6 .

Zápas začal bez větších akcí na obou stranách. První gól vstřelil Aleš Půlpán mezi betony hostujícího Lavingera, čemuž předcházela přesná přihrávka od Lukáše Abrahama. Domácí nemuseli čekat na odpověď dlouho, za necelé dvě minuty se prosadili i hosté a Sýkora se po zmatku před Denisem Vackem dostal k puku a dotlačil ho za jeho záda. Začala být znát převaha hostujícího celku, ve třinácté minutě dokázal Derner prokličkovat směr domácí svatyně, nahrál Smolovi a ten zakončoval do prázdné brány. Z domácích byl vidět především Tibor Hric, který několikrát vyzkoušel hostujícího gólmana. Ani to ale kýžený gól nepřineslo. Zatímco na děčínské střídačce bylo veselo, čtyři minuty před koncem třetiny zvýšil na 1:3 Petráš, který vystřelil od levého mantinelu.

Druhé dějství zlepšilo hru domácího týmu. Výraznější akci započal Aleš Půlpán, který obkroužil branku hostů a puk přihrál úplně volnému Yaroslavu Ukhinovi, který, k nelibosti domácích, bránu netrefil. Před druhou přestávkou snížil rozdíl skóre Patrik Hidveghy. Nejdřív Aleš Půlpán našel zadovkou Yaroslava Ukhina, který objel bránu, přesně nahrál Patrikovi Hidveghymu a ten bezchybně zakončil.

Po začátku třetí třetiny téměř okamžitě znovu odskočil Děčín na dvoubrankový rozdíl zásluhou Sýkory, který vystřelil golfem z mezikruží. Na 2:5 změnil skóre před brankou sám stojící Zukal. Za chvíli vybuchli nadšením i domácí fanoušci, protože Lukáš Abraham napřáhl na modré golfem a jeho rána proletěla až do klece Lavingera. Naději vykřesal krásnou střelou Aleš Půlpán po asistenci Marka Mlčocha a Lukáše Abrahama. Dvě minuty před koncem utkání se ale trefili opět hosté a navíc za malou chvíli ještě mohli využít nařízené trestné střílení, které Petráš neproměnil. Minutu před koncem domácí zkusili hru bez brankáře, ale na výsledku to už nic nezměnilo.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři