14.12.2019 17:00
Nová Paka
4:6
(2:1, 2:1, 0:4)
Most
26.
Nová Paka, 14.12.2019 17:00

BK Nová Paka

Mahdal (Vacek) – Müller, Pohl, Mlčoch, Abraham (C), Bezděk, Suvorov, Steinocher, Malík, Dvořák, Půlpán Aleš (A), Hric, Ukhin, Půlpán Tomáš, Foerster, Hidveghy, Kloutvor, Hnik (A)

Mostečtí Lvi

Hosnedl (Kovařík) – Kuncl, Havlík, Havlůj (C), Fučík, Urbánek, Bakrlík, Nedrda (A), Čmolík, Kýhos (A), Bečvář, Mical, Dohnal, Mála, Böhm, Drašar
Branky a nahrávky: 2. Dvořák (TS), 4. Hnik (Dvořák), 22. Dvořák (Müller, Malík), 36. Hnik (Malík, Dvořák) – 1. Mical (Kýhos), 38. Čmolík (Kýhos, Urbánek), 43. Drašar (Havlůj, Bakrlík), 55. Bakrlík (Kuncl, Bečvář), 57. Bakrlík (Mical), 58. Bakrlík (Nedrda) . Rozhodčí: Libor Veinfurter – David Urubčík, Aleš Roischel . Vyloučení: 5:6, navíc TS NPA Dvořák proměnil . Využití: 1:0 . V oslabení: 0:2 . Diváci: 561 . Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:6 .

V posledním domácím utkání roku 2019 jsme přivítali Mostecké lvy, kteří se v tabulce nacházejí na druhém místě. Zápas byl okořeněn hodem plyšáků, kterých na led dopadlo neskutečné množství.

Nová Paka si v předchozích zápasech připsala skalp dvou favoritů, do utkání tak nastoupila sebevědomě. První branka sice padla do té novopacké už v první minutě, ale za necelých třicet vteřin vyrovnal Jaroslav Dvořák, který byl po samostatném úniku faulován. Hlavní rozhodčí tak nařídil trestné střílení, které Dvořák bez menších problémů proměnil. A za pár minut byl střelec první branky u druhého gólu. Perfektně přihrál kotouč na Františka Hnika a ten zakončoval do prázdné klece. Následoval trest pro domácí za hákování. Ve vlastním oslabení mohli z brejku vsítit branku, ale hostující gólman byl proti. Most se v přesilové hře k puku moc nedostal a Nová Paka v pořádku přečkala dvouminutové oslabení. V prvním dějství byli domácí aktivněji hrajícím týmem a zaslouženě třetinu vyhráli. Jakmile skončila, začaly padat na led plyšáci nejrůznějších barev a velikostí. Novopačtí mladší žáci se ujali jejich úklidu a pár minut jim zabralo stovky plyšových hraček dostat mimo hrací plochu.

Po úpravě ledu se pokračovalo ve stejné aktivní hře. Domácí odskočili na dvoubrankový rozdíl. Akci Tomáše Müllera a Davida Malíka dokončil svým druhým gólem Jaroslav Dvořák. Na konci druhé třetiny o sobě opět dal vědět útok Dvořák-Hnik-Malík. David Malík nejdříve našel zadovkou Jaroslava Dvořáka, který mu následně puk vrátil. Malík pohotově našel úplně volného Františka Hnika, který se krásně trefil za záda hostujícího gólmana. Před sirénou oznamující konec druhé třetiny se ještě stihli trefit hosté zásluhou Čmolíka.

Třetí třetina začala pro domácí nepříjemně. Mostečtí lvi se dostali na rozdíl jediného gólu střelou Drašara z mezikruží. V průběhu závěrečného dějství prokazovali hosté své zkušenosti. Vyrovnávací branku vsítil přes hráče Bakrlík. V poslední pětiminutovce přišlo vyloučení Mostu. To paradoxně Nové Pace uškodilo a v této přesilovce inkasovala dva rozhodující góly. Nejdříve se trefil Bakrlík po chybě domácích ve vlastním pásmu. Poté zmíněný Bakrlík definitivně vystřelil výhru svému týmu ze situace dva na jednoho a připsal si hattrick. Tři body tak putovaly na západ Čech po slibně se vyvíjejícím utkání.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři