08.01.2020 18:00
Děčín
6:5
(3:1, 2:0, 1:4)
Nová Paka
30.
Děčín, 08.01.2020 18:00

HC Děčín

Lavinger (Brňák) – Mareš, Kaltenböck, Loukota, Zdvořáček, Tůma, Černohorský – Fojt, Petráš, Smola, Chovanec, Zajan (A), Dörner, Volráb, Sýkora, Faigl, Oliverius (C)

BK Nová Paka

Vacek (Dressler) – Müller, Pohl, Mlčoch, Abraham (C), Bezděk, Suvorov – Hric, Dvořák, Malík, Půlpán A. (A), Hnik (A), Uchin, Půlpán T., Foerster, Hidveghy, Vrba
Branky a nahrávky:16. Petráš (Zajan, Černohorský), 19. Volráb (Chovanec, Tůma), 20. Sýkora (Faigl, Oliverius), 29. Volráb, 40. Faigl (Sýkora, Oliverius), 53. Volráb (Dörner) – 5. Vrba (Malík, T. Půlpán), 44. Foerster (A. Půlpán, Hric), 45. Dvořák (Hnik), 46. Hric (Pohl), 59. Mlčoch (T. Půlpán, Dvořák) . Rozhodčí:Luczków – Kurtin, Beneš . Vyloučení: 6:4 . Využití:1:1 . V oslabení:0:0 . Diváci:258 . Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:4, 6:4, 6:5 .

První třetina začala aktivně z obou stran. Už v úvodní minutě otestoval Aleš Půlpán domácího gólmana, ale zastavil ho jeho beton. Zanedlouho se testu dočkal i hostující Denis Vacek, který musel likvidovat několik střel mířících směr jeho svatyně. V páté minutě se prosadil junior David Vrba, který nastoupil ke svému prvnímu zápasu v 2. lize! David Malík na něj posunul kotouč a jeho jmenovec nedal zblízka Lavingerovi šanci. Změna stavu nastala o deset minut později. Děčín srovnal skóre zásluhou Petráše, který napřáhl mezi kruhy a propálil vše, co mu stálo v cestě. Medvědi do konce třetiny ještě dvakrát skórovali. Nejdříve Volráb nahazoval z pravého kruhu před bránu, kde se puk odrazil od brusle hostujícího hráče a pomalu doklouzal za brankovou čáru. Chvíli před sirénou se prosadil Sýkora a zvýšil na 3:1.

V druhém dějství se hra přelévala ze strany na stranu. Bohužel novopačtí nevyužili ani jednu šanci, ale naopak dvakrát puk skončil v jejich brance. Děčínský Volráb zaúřadoval již podruhé v zápase střelou k levé tyči a v poslední minutě této dvacetiminutovky odskočil Děčín na rozdíl čtyř branek z hole Faigla.

Poslední třetinu Nová Paka dominovala a nastřílela dohromady čtyři branky! Bohužel Děčín přidal jednu a ta mu na vítězství v základní hrací době stačila. Prvně se v přesilové hře trefil Petr Foerster pod víko, poté snížil Jaroslav Dvořák krásnou střelou po přihrávce Františka Hnika. Na kontaktní branku se Nová Paka dostala po gólu Tibora Hrice. Už se zdálo, že hosté vyrovnají, ale Volráb dokonal hattrick a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Novopačtí hokejisté snížili ještě v 59. minutě po trefě Marka Mlčocha do odkryté klece, ale dovést zápas do prodloužení se jim již nepovedlo.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři