11.01.2020 18:00
Nová Paka
2:5
(1:3, 1:1, 0:1)
Vrchlabí
31.
Nová Paka, 11.01.2020 18:00

BK Nová Paka

Mahdal ( Vacek) – Müller, Pohl, Mlčoch, Abraham (C), Bezděk, Suvorov – Foerster, Malík, Kloutvor, Půlpán A. (A), Hric, Ukhin, Půlpán T., Vrba, Hidveghy, Dvořák J., Hnik (A), Dvořák E.

HC Vrchlabí

Soukup (Abraham) – Jirků (C), Moník J., Havránek, Bendík (A), Vašíček (A), Voženílek, Kynčl, Vágner – Rolinek, Bláha, Hlaváč, Kastner, Bednář, Sýkora, Urban, Mrňa, Matějček, Chalupa, Hozák, Moník F.
Branky a nahrávky: 13. Půlpán (Suvorov, Hric), 23. Hric (Půlpán, Müller) – 10. Rolinek (Bednář), 11. Sýkora (Matějček, Vágner), 13. Mrňa (Bednář, Jirků), 34. Rolinek (Matějček, Vašíček), 60. Hlaváč (Bednář, Soukup) . Rozhodčí: Patrik Vokřál – Milan Svoboda, Jan Krátký . Vyloučení:6:12, navíc NPA TS Hric neproměnil, NPA Bezděk 5+OK a VCH Mrňa 5+OK . Využití:0:2 . V oslabení:0:1 . Diváci:1820 . Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:5 .

V prvním letošním derby jsme přivítali na domácím ledě hosty z Vrchlabí. Že se nebude jednat o jednoduchý zápas ani pro jeden tým bylo jasné z předchozích vzájemných duelů. Do brány se po nemoci vrátil Michal Mahdal, který svými kvalitami vrchlabské hráče několikrát potrápil. Utkání sledoval rekordní počet 1820 diváků. Děkujeme všem, co si našli cestu na novopacký zimák a vytvořili neuvěřitelnou atmosféru.

První třetina patřila hostujícím hráčům. Ti se trefili hned třikrát. V desáté minutě využil Rolinek dvojnásobnou přesilovku po přesné přihrávce Bednáře. Za půl minuty využilo Vrchlabí klasickou přesilovou hru z hole Sýkory, který z levého kruhu napřáhl a golfem trefil novopackou bránu. Za dvě minuty šikovně poslal hosty do náskoku tří branek Mrňa. Novopačtí hokejisté se ale v žádném případě nezalekli. Tibor Hric našel volného Alexandera Suvorova, který vystřelil od modré a jeho střelu bezchybně tečoval Aleš Půlpán. Následně Vrchlabí dělalo jeden faul za druhým a jejich trestná lavice ani nestačila vychladnout. Bohužel pro novopacký tým se jim nedovolenou hru nepodařilo potrestat.

Dvě minuty po začátku druhého dějství vybuchli novopačtí fanoušci nadšením, protože oblíbenec fanklubu Tibor Hric dostal Paku na kontaktní branku ze situace dva na jednoho. Asistence Aleš Půlpán a Tomáš Müller. V této třetině se již podruhé v zápase trefil Rolinek, který ujel ve vlastním oslabení a přesnou ranou nasměroval puk za Mahdalova záda.

Třetí třetina byla pro divácké oko velice zajímavá. Fanoušci viděli šarvátky v podání Aleše Půlpána a Vašíčka a následně byli souběžně potrestáni trestem do konce utkání Lukáš Bezděk a Mrňa za hrubost. Šance byly vidět na obou stranách, ale žádná nebyla proměněna. V poslední minutě utkání zkusila Nová Paka hru bez brankáře a početní výhodu v poli ale nevyužila. Za to Vrchlabí potvrdilo své vedení gólem do prázdné branky.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři