05.03.2017 17:00
Nová Paka
4:1
(2:0, 0:1, 2:0)
Nové Město nad Metují
6. kolo
Nová Paka, 05.03.2017 17:00

BK Nová Paka

Škop (Táborský) - Spal, Štěpán - Zvolenský, Pour - Jebavý, Kulhánek - Vondrlík, T. kadeřábek, J. Kadeřábek - Hloušek, Šuvara, Hric - Lepka, Nádvorník, Krsek (P. Plecháč)

TJ Spartak Nové Město nad Metují

Vik (Šinkora) - Lhotský, Hanousek, Fanderlík, Laš, Škoda, Vlček, Chmelař, Bureš, Reichman, Praus, Pfeifer, Junek, Hajník, Řezníček, Pojkar, Popler, Lochman
Branky a nahrávky: 11:22 Martin Lepka (Tomáš Nádvorník), 15:23 Jakub Šuvara (Tibor Hric), 51:48 Tibor Hric (Karel Hloušek), 57:18 Jan Kadeřábek (Jan Vondrlík) - 29:14 David Pojkar . Rozhodčí: Petr Maštalíř - Tomáš Svoboda, Jan Petr . Vyloučení: 5:2 . Využití: 0:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 502 . Střely na branku: 32:29 . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1 .
I. třetina: Utkání začalo oboustranně kombinační hrou. Hosté působili zodpovědným výkonem. Domácí je sice mírně ofenzivně převyšovali, ale z toho pramenily úniky soupeřových útočníků za jejich zády. Obránci museli několikrát čelit rychlým výpadům. Na samé hranici vlastních schopností dokázali na poslední chvíli atak eliminovat, nebo soupeře alespoň nenechali v klidu zakončit a pomohli tak svému gólmanovi k udržení čistého konta v této části hry. Ve dvanácté minutě se po vítězném vhazovaní Tomáše Nádvorníka dostal ke kotouči Martin Lepka. K radosti všech poslal kotouč z pravého kruhu po ledě k opačné tyči, když předtím domácí nedokázali využít první přesilovou hru za vyloučení hostujícího Karla Laše. Hra pokračovala stále podobným stylem. Hosté byli stále nebezpeční, ale druhá řada domácích velmi pěknou akcí v šestnácté minutě posunula domácí do dvoubrankového vedení. Tibor Hric od pravého mantinelu přihrál přesně na najíždějícího Jakuba Šuvaru, který tečí poslal kotouč nekompromisně za Vikova záda. Do konce třetiny byli domácí dvakrát na trestné lavici, a tak pojistka třetí branky nepřicházela, ale ani hosté své šance neproměnili.

II. třetina: V úvodu druhé třetiny se domácí museli bránit v oslabení. Ustáli to. Jenže i přes naléhání trenérů stále probíhal stejný systém hry. Nová Paka byla ofenzivnější, ale hosté velice dobře četli hru a při zisku kotouče byl již útočník ve středním pásmu za zády obránců, kam dostával neomylné pasy. Takže stále pokračovalo "hašení" nebezpečí na poslední chvíli. Když už se zdálo, že se domácí tomuto způsobu hry přizpůsobují, respektive, že již pozorností eliminují tyto výpady, přišla po krátkém pobytu hostí v útočném pásmu střela extraligového Davida Pojkara od modré. Kotouč si našel cestu přes shluk hráčů a tečovaný "zaplul" do domácí sítě. Před tím již gólman zneškodnil jednu šanci hostí, ale bránící pětice byla nepozorná a dovolila soupeři v tlaku pokračovat. Domácí "fakír" se na ně hodně zlobil. Od té doby probíhalo drama. Vnímavější příznivci měli vyšší tep než hráči na ledě. Ve 33. minutě byl vyloučen obrovitý obránce domácích Ondřej Spal. Vyloučení to bylo přísné a v žádném případě to nebylo tak, jak rozhodl arbitr utkání. Ale to patří ke hře. Tak to prostě chodí a nejde s tím nic dělat než pokračovat obezřetně dál. Oslabení bylo ubráněno. Jednou se rozhodčí upískl při šanci hostí. Neviděl kotouč a až po přerušení hry zjistil, že byl "hratelný". To se stalo i na druhé straně. I to patří ke hře. Do konce této třetiny se skóre neměnilo, ale nervozity domácích bylo v hale na rozdávání. Všechno tlumilo pozitivní fandění početných diváků. Ti byli rozhodujícím článkem vývoje hry.

III. třetina: Stále stejným způsobem probíhalo dějství na ledové ploše. Šlo o to, kdo dá GÓL. Jenže na trestnou musel Jakub Štěpán. V obranném zákroku získal kotouč a ve snaze jej poslat přes "demarkační" modrou čáru do středního pásma mu sjel a skončil nad ochranným sklem. To je dle pravidel úmyslné zdržování hry. Domácí se ubránili, a to celkem "lehce". Hosté ale tak trochu získávali převahu. Jejich kombinace byly docela přesné, a tím se dostávali lehce z obranného pásma přes střední do útočného. Trenéři domácích už raději redukovali sestavu. A pak to v padesáté druhé minutě přišlo. Z hloubi pásma poslal Karel Hloušek kotouč do středního na najíždějícího Tibora Hrice. Ten byl sekán, hákován a všemi způsoby zastavován, ale Tibor to tam tentokrát dal na sto procent. Houštinou středního pásma se propletl a zajel za záda všem hráčům tak, jak to dělal celou hru soupeř. Ve finální fázi úniku poslal naznačením ramen gólmana k pravé tyči a zavěsil cinknutím od levé "hladové" sítě hostí. Sláva to byla veliká. Miláček domácích dal punc vítězství. Z domácích padl strach. V dalším průběhu byla cítit sebedůvěra všech hráčů a z hlediště mohutné povzbuzování nenechalo už nikoho na pochybách, že to domácí tým zvládne. Tečku za sezónou udělala první "lajna" domácích. Kapitán Jan Vondrlík zpoza branky "nalil" kotouč Honzovi Kadeřábkovi a už letěly ruce celého stadionu NAHORU! Čas 57:18 a dobojováno jest.

HOŠI DĚKUJEME!

Ohlasy po utkání

Petr Zvolenský, trenér Nové Paky: Z mého úhlu pohledu jsme nezahráli nejlepší utkání baráže, ale dosáhli jsme nejlepšího výsledku. Za šestnáct let trénování nepamatuji, aby se sešla taková souhra nepříjemností, zranění, nemocí a podobně. Jsme rádi, že to máme za sebou a věřím, že příští ročník už bude takový, o jakém Nová Paka sní.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři