06.09.2019

ROZHOVOR S YAROSLAVEM UKHINEM

Přinášíme rozhovor Petra Čepka s útočníkem BK Nová Paka Yaroslavem Ukhinem.

Ot.: Odkud pocházíte a v kolika letech jste začal s hokejem?

Odp.: Pocházím z Ruska, z města Petrohrad a bylo mi 6 let, když jsem začal hrát.

Ot.: Kdo Vás k hokeji přivedl?

Odp.: Tatínek. Já jsem původně chtěl hrát tenis, protože se mi líbilo, jak vypadá raketa. Ale tatínek rozhodl jinak a místo toho mi koupil hokejku a brusle.

Ot.: Na jakém postu hrajete a jaký styl hry Vám nejvíce vyhovuje?

Odp.: Poslední dobu hraju nejčastěji centra, takže jsem spíš defenzivní útočník, ale rád se připojím i k útoku.

Ot.: Kdo byl a je Váš hokejový vzor?

Odp.:Odmalička jsem koukal na staré zápasy USSR; obdivoval jsem slavného ruského útočníka Valerije Charlamova. V současné době se mi nejvíc líbí ruský centr Pavel Datsyuk.

Ot.: Kdybyste měl charakterizovat sám sebe, jaký jste typ hráče - spíše kliďas, nebo prožíváte emoce během zápasu? Jste v pohodě, nebo cítíte nervozitu, když máte jet samostatný nájezd?

Odp.:Jsem klidný a trpělivý hráč, jakékoliv emoce držím v sobě, ale to neznamená, že nechám soupeře v klidu odjet střídat, pokud se začne chovat nesportovně a třeba nečistě trefí mého spoluhráče. Od dětství mě učili, že takové chování nelze odpustit. Co se týká nájezdů - nebývám nervózní, v klidu se rozjedu, udělám nějakou kličku, nedám to a v klidu zase jedu zpátky na střídačku.

Ot.: Za jaké týmy v kategorii mužů jste dosud hrál (na webu hokej.cz je uvedena i baráž se Vsetínem 2012/2013, následně HC Trutnov, ale i HC Rodos Dvůr Králové).

Odp.: První zápasy za A-tým jsem zažil ještě ve Vsetíně, dál to byl Trutnov, Dvůr, Trutnov a teď Nová Paka

Ot.: Kde se Vám nejvíce líbilo?

Odp.: Zatím jednoznačně nejlepší sezóny jsem zažil v Trutnově, trutnovský tým má obrovskou podporu svých fanoušků a jsem rád, že jsem měl možnost to taky zažít.

Ot.: Hrál jste i za "legendární" Vsetín, jaké to bylo hrát na Lapači, přibližte nám to trochu?

Odp.:Atmosféra na Lapači je opravdu jiná. Zažil jsem druholigové derby Vsetína a Valašského Meziříčí, což znamená plný zimák fanoušků. Taky jsem zažil plný zimák v baráži o postup do extraligy juniorů. Nepřál bych si tam hrát jako hostující tým - celé město žije hokejem; neskutečný zážitek.

Ot.: Poslední sezonu jste odehrál za HC Trutnov, proč jste se rozhodl z Trutnova odejít do Nové Paky?

Odp.: V Trutnově jsem odvedl dobrou práci, hrál jsem druhou lajnu, ve třech vítězných derby proti Vrchlabí jsem dával góly. Zažil jsem těžké zranění a týden potom jsem zase byl na ledě. Tím chci říct, že můj odchod nebyl způsoben tím, že pro mě “nebylo místo” v týmu - to jsou jen drby, které kolem sebe občas slyším. Potřeboval jsem změnu, chtěl mě vidět v Pace Aleš Půlpán, kterého dobře znám, a proto jsem se tak rozhodl.

Ot.: Co jste říkal na to, že jste se objevil v článku na www.hokej.cz (19. srpna 2019) ohledně Vašeho odchodu z Trutnova?

Odp.:Chtěl bych poděkovat hlavnímu trenérovi, či GM - Ondřejovi Poulovi. Nevím, jaká je teď má pozice v týmu, protože dostat se na hokej.cz před sezonou není jednoduché a mně se to podařilo. :-)
Přeju trutnovskému týmu dobrou sezónu a rád ho uvítám v pekle na ledě v Nové Pace.

Ot.: Který první přípravný zápas jste odehrál v Nové Pace a jak se Vám v přípravných zápasech daří?

Odp.: První zapas jsem odehrál proti ruskému týmu PSK Sakhalin, což pro mě bylo zajímavé. Hrajeme tak, abychom se co nejlépe připravili na sezónu, a těší mě, že máme navíc i dobré výsledky.

Ot.: Jak jste spokojen se zázemím, s realizačním týmem, s diváckou podporou, s přípravou na sezónu?

Odp.: Jsem naprosto spokojen, ani maminka se o mě takhle pěkně nestará. Překvapila mě i divácká podpora - tolik lidi na zimáku v Pace jsem ještě nikdy nezažil.

Ot.: Jaká je z Vašeho pohledu předsezónní nálada v kabině a jak vidíte cíl hlavního trenéra Aleše Půlpána "probojovat se do play off", není to hodně odvážný cíl pro nováčka?

Odp.: Myslím si, že máme dobrou partu, což je základ. Proto máme i dobrou atmosféru v kabině. Aleš měl vždycky cíl “vyhrát v každém zapase”. A všichni, kdo ho znají, o tom vědí. Proto věřím tomu, že se můžeme do toho play off dostat.

Ot.: A na závěr Váš vzkaz pro fanoušky a pro všechny příznivce novopackého hokeje?

Odp.: Podpora na domácích zápasech – to je půlka výhry. Potřebujeme na zimáku každého fanouška. Hrajeme pro vás, hrajeme srdcem a vždy budeme bojovat.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři