17.09.2021

SHRNUTÍ PŘÍPRAVY

N o v á P a k a - 17. 9. 2021

Díky tomu, že v Nové Pace byl led už na konci července jsme mohli zahájit přípravu dřív než obvykle. S kolegou Alešem Půlpánem jsme vybrali cestu odehrát víc přípravných utkání a tím dostat tým do herního tempa a zkusit víc variant na ledě - jak taktických, tak i ve smyslu spolupráce různých hráčů. Velkou zkušeností pro tým bylo odehrát zápas v Šumperku.

Kádr jsme museli fakticky stavět nový z důvodu ukončení spolupráce s Vrchlabím a také neprodloužení hostování hráčů z Jablonce. Bohužel COVID i finanční situace nejsou příznivé k tomu, abychom podepisovali drahé hokejisty. Proto jsme vybrali koncept mladých hráčů, kteří jsou perspektivní s chutí něco předvést a také dokázat, že hokej umějí a spolu s týmem mohou růst. 

Například Petr Foerster upřednostnil naši nabídku před Dvorem Králové právě z toho důvodu - cítí, že u nás bude mít vyšší ice-time a trenérskou důvěru. Povedlo se udržet kostru týmu. V první řadě Fandu Hnika, Davida Malíka, Tomáše Nezbedu a další hráče. Kádr byl doplněn hráči, kteří úspěšně prošli try-outem. Přišli trutnovští hokejisté Václav Leder a Filip Krsek. Filip je rodák z Nové Paky a jsem rád, že jsme se domluvili, aby hrál doma. Na začátku sezony nám pomůžou Lukáš Junek s Romanem Janouškem. To jsou zkušení hráči, kteří mohou mladému týmu hodně pomoci. V posledních týdnech se povedlo domluvit spolupráci s Mladou Boleslaví, odkud máme na střídavé starty Maxe Filipa a Romana Krinwalda. Navíc se podařilo získat mladé hokejisty z Ruska, kteří mohou posílit obranu. 

Celkově vidím, že se tým zlepšuje a posouvá se dál. Doufám, že tímto směrem budeme pokračovat. Sezóna bude těžká, odvedli jsme mnoho práce, ale ještě víc máme před sebou.

Pavel Fedulov, generální manažer BK Nová Paka

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři