13.12.2021

ROZHOVOR S PAVLEM FEDULOVEM

N o v á P a k a - 13. 12. 2021

Vyzpovídali jsme generálního manažera BK Nová Paka Pavla Fedulova ohledně dosavadních výkonů jeho svěřenců a i například toho, jak bude trávit Vánoce.

Čtěte dál. :-)


  • Polovina základní části je již za námi, jak naše dosavadní výkony hodnotíš?

Podle mého názoru jsme momentálně na takovém místě v tabulce, které si zasloužíme. Před sezónou jsme začali budovat nový tým a samozřejmě trvalo, než to začalo alespoň trochu fungovat. Nicméně ani teď nejsme vždy s výkonem týmu spokojení, stále je před námi hodně práce. Z části je to asi i tím, že máme nejmladší tým v lize a samozřejmě málokdo z mladých hráčů dokáže držet stabilní výkony během celé sezony.

  •  Na začátku sezony se nám bodově moc nedařilo, z prvních šesti zápasů jsme získali pouze dva body, v čem myslíš, že byl problém?

V tu dobu jsme stále budovali tým, o tom svědčí kolik k nám od začátku sezóny přišlo nových hráčů. A ještě k tomu samozřejmě nebyl vidět obraz hry, který jsme po týmu jak v obraně, tak v útoku požadovali.

  • Momentálně jsme v tabulce na šestém místě, play-off je tedy reálné. Je to váš cíl?

Naším cílem jsou výhry, respektive body v každém zápase. Určitě nás play-off láká. Mezi námi a 4. místem není žádný velký rozdíl, takže dostat se do vyřazovacích bojů je reálné.

  •  Dokázali jsme vybojovat body i proti soupeřům na předních příčkách. Vypadá to, že v naší skupině dokáže každý porazit každého. Je to tím, že jsou týmy vyrovnané?

Neřekl bych, že jsou ve skupině vyrovnané týmy. Spíše si myslím, že jsme schopni hrát s každým mančaftem. Dvůr, Letňany i Most mají velmi silný kádr ze zkušených hráčů. Hronov má na každý zápas jednu až dvě pětky z Vrchlabí.

  • Čemu přičítáš skutečnost, že se naše výkony každým zápasem zlepšují?

Hráči začínají lépe plnit naše úkoly, začínají lépe rozumět systému hry, který po nich chceme. Budu se opakovat, ale je to i právě ten stále probíhající proces budování kádru. Dalším důvodem je i to, že jsou čím dál méně vidět následky ,,covidové" sezóny. Věřte mi, že skoro po roce bez herní praxe není vůbec jednoduché dostat se zpět na stejnou úroveň hry, kterou hráči měli před přestávkou.

  • Mezi svátky nás čeká domácí zápas s Mostem, předpokládám tedy, že hráčům přejídání cukrovím a válení se u pohádek nehrozí. Budete trénovat v klasickém režimu?

Trénovat určitě budeme, ale dáme týmu i několik dní volna, aby si užili svátky. Sezóna je dlouhá a je důležité, aby hráči načerpali síly na zbývající část.

  • Jak budeš trávit Vánoce? :-)

Budu se věnovat rodině, protože během sezóny společného času moc nemáme. Asi tušíte, že v Rusku slavíme Vánoce v lednu, nicméně jsme v Čechách celkem dlouho, takže děti dostávají dárky dvakrát :-D. Jinak určitě budu sváteční dny trávit s dětmi. Nejspíše si uděláme nějaký menší rodinný výlet, ale ještě uvidíme.

  • Co bys popřál našim fanouškům do nového roku?

Chtěl bych všem samozřejmě popřát hodně štěstí a zdraví v osobním životě a doufám, že jejich očekávání ohledně naší hry a výsledků splníme.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři