11.11.2016 18:30
Jičín
6:1
(1:0, 3:0, 2:0)
Nová Paka
12.
Jičín, 11.11.2016 18:30

HC Jičín

Beneš (Vinklář) - Houser, Soukup - Mikolášek, Chaloupka - Bým, Zörkler - Weiss, Kollman, Vajsejtl - Kysela, Nový, Mizera - Klaban, Němec, Hloušek - Chvalovský, Žďárský, Borovec - Boček

BK Nová Paka

Abrahám (Škop) - Spal, Kulhánek - Pour, Zvolenský - Chleborád - Vondrlík, T. Kadeřábek, J. Kadeřábek - Krsek, Nádvorník, Šuvara - P. Plecháč, Jebavý, Hric (Richter)
Branky a nahrávky: 4:39 Weiss (Klaban), 30:54 Kollman (Nový, Mikolášek), 33:47 Nový (Weiss), 35:29 Vajsejtl (Kollman, Weiss), 41:53 Borovec (Němec), 57:57 Nový (Chaloupka) - 38:53 Zvolenský . Rozhodčí: Veinfurter - Pechánek, Karlík . Vyloučení: 11 a TS (Mikolášek) a OK (Soukup) - 8 a OT (Kulhánek) a 5+OK (Šuvara) . Využití: 1:1 . V oslabení: 1:0 . Diváci:411 . Střely na branku: 20 : 36 (8:8, 5:13, 7:15) . Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1 .
Domácí se ujali rychle vedení. Již v páté minutě skóroval domácí Petr Weiss z přihrávky Michala Klabana. Hosté měli výtečnou příležitost srovnat v nařízeném trestném střílení za faul domácího Mikoláška, ale hostující kapitán trestný nájezd neproměnil. Ve druhé třetině měli hosté sice více příležitostí, ale domácí působili hbitěji a zejména jejich úniky ve druhé polovině této části hry slavili úspěch. Zejména branka v oslabení dostala hosty do velkých potíží. Na tři nula zvýšil domácí Radek Nový po spolupráci Petrem Weissem. Rozpětí pěti minut, mezi třicátou a třicátou pátou minutou dostalo domácí do nečekaně vysokého náskoku. Hosté se snažili, ale překonat výborného Beneše se podařilo pouze v přesilové hře Petru Zvolenskému, krátce před odchodem do kabin. Stále zůstávala jiskřička naděje, ale tu krátce po přestávce uhasil hostím brankou domácí Zdeněk Borovec. V polovině třetí třetiny byli vyloučeni a poslání do kabin domácí Soukup a hostující Šuvara. Hráči Nové Paky se sice stále snažili dobýt jičínskou branku, ale tento večer jim osud štěstí nepřinesl a tak nakonec vysoké a nečekané vítězství stvrdil domácí Radek Nový, který byl tento večer u tří branek.

Ohlasy po utkání

Petr Zvolenský, Nová Paka: Derby udělalo některým hráčům v hlavě zmatek. V některých případech došlo i ke zkratům. Mám na mysli dva větší tresty. Hráči si toho jsou vědomi. O jednoho na nějaký čas přijdeme. Byl jsem na lavičce bezmocný. Nebylo možné hráče uklidnit a hrát svoji hru. Byly pasáže, kdy jsme dostávali domácí pod tlak, ale pak přišel z naši strany nedovolený zákrok a zase jsme vypadli z tempa. Je to velká škoda. V týmu síla je, ale musí být disciplinovaný v osobních soubojích i v pojetí herního systému. Jsme teď v krizové situaci. Příští utkání bude hodně těžké.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři