16.01.2019 18:00
Nová Paka
1:5
(1:0, 0:2, 1:2)
Nový Bydžov
3.
Nová Paka, 16.01.2019 18:00

BK Nová Paka

F.Veselý (Dosoudil) - Zeman, Mlčoch - Pulec, Spal - Chleborád, Malík - Nevyhoštěný, Hnik, Hric - Šuvara, Kadeřábek, Hidveghy - Krsek, Kerekanič, F. Moník - Mach. Trenér: Aleš Půlpán

Stadion Nový Bydžov

M.Veselý (Kozák) - Kulhánek, Borovec, Doskočil, Zmítko, Malý, Štěpán - P.Jebavý, Kubišta, Kozák, Hejna, Černý, Hlaváček, D.Jebavý, Postolka, Chára. Trenér: Jan Kubišta
Branky a nahrávky: 56. Nevyhoštěný (Malík) - 18. Kubišta (Chára, Hejna), 24. Hlaváček (Jebavý), 26. Chára (Zmítko), 48. Kozák (Jebavý), 58. Kubišta (Hejna, Zmítko) . Rozhodčí: Tomáš Veselý - Jan Pechánek, Aleš Roischel . Vyloučení: 26:14 . Využití: 0:1 . V oslabení: 1:0 . Diváci: 257 . Střely na branku: 36:24 . Vhazování: 33:24 . Průběh utkání:0:4, 1:4, 1:5.

Před hezkou diváckou návštěvností se očekával duel prvních dvou celků nadstavbové finálové části krajské hokejové ligy. Nový Bydžov v minulých dvou utkáních naděloval a bohužel pro domácí to bylo i v tomto zápase.

Domácí měli sice v první třetině územní převahu, ale nedokázali skvělého novobydžovského gólmana Michala Veselého ani jednou překonat. Nebo překonali, ale kotouč orazítkoval jen tyč. Skóre otevřelo lídr hostí Jan Kubišta. Celé utkání gólman Nového Bydžova stál domácím v dosažení dalšího úspěchu. Zastínil i skvělého domácího jmenovce Františka. Ve druhé třetině domácí dvakrát inkasovali a šli do poslední části s tříbrankovým mankem. Utkání se neslo ve velkém tempu obou týmů. Vyrovnanému průběhu hry neodpovídalo skóre. Domácí se nevzdávali a bojovali s nepřízní štěstěny s neutuchající bojovností. Na čtyři nula zvýšil Martin Kozák lacinou brankou, když přelstil a překvapil domácího gólmana. Domácí stále a stále nemohli najít recept na dosažení jediného gólu. V padesáté čtvrté minutě utkání byli nuceni hrát ve třech. proti převaze soupeře se prosadil v úniku Michal nevyhoštěný a zaznamenal nadějnou branku. Jenže v dalším průběhu tohoto oslabení hosté přesilovkou proměnili, když Kubišta zasunul kotouč za bezmocného gólmana po vyšachování domácí trojice. Kotouč mu "naservíroval" Martin Hejna. Nezbývá než soupeři pogratulovat a vyjádřit pochvalu za jeho vyspělou kombinační hru.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán: Neproměněním šancí v první třetině jsme se připravili a další vítězství. Snažili jsme se a výkon podali dobrý. Soupeř měl více štěstí. I prohra může přinést dobré věci do další práce. V neděli nás čeká další těžký soupeř od 17:00 vyzveme HC Náchod.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři