06.02.2019 18:00
Nový Bydžov
2:3
(2:1, 0:1, 0:1)
Nová Paka
8.
Nový Bydžov, 06.02.2019 18:00

Stadion Nový Bydžov

M.Veselý (Kozák) - Kulhánek, Doskočil, Zmítko, Klust, Nedbal, Štěpán - Kubišta, Kozák, Hejna, Černý, Malý, Hlaváček, Jebavý, Postolka, Chára. Trenér: Jan Kubišta

BK Nová Paka

F.Veselý (Dosoudil) - Pour, Mlčoch, Svoboda, Zeman, Malík - Hidveghy, Hnik, Hric - Šuvara, Kadeřábek, F.Moník - Kloutvor, Mach, Vrba. Trenér: Aleš Půlpán
Branky a nahrávky: 1. Kozák (Jebavý), 18. Hlaváček (Jebavý) - 3. Filip Moník (Kadeřábek, Šuvara), 22. Šuvara (Kadeřábek), 52. Hnik (Hidveghy) . Rozhodčí: Libor Veinfurter - Petr Ivančic, Petr Kozák . Vyloučení: 45:14. Využití: 0:2 . V oslabení: 0:1 . Diváci: 270 . Střely na branku: 30:43 . Vhazování: 18:33 . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.
K utkání do Nového Bydžova neměla Nová Paka hned několik opor, které nahradili mladí hráči z týmu juniorů. V utkání nakonec obstáli. Při pobytu na ledové ploše si počínali nebojácně. David Vrba rozdal několik hitů, které se s dravě a bojovně naladěnými domácími velmi hodily.

Domácí dali branku již v šestnácté vteřině utkání, ale z velkého postavení mimo hru na modré čáře. Domácí hráči okamžitě po úvodním vhazování vlétli do pásma Nové Paky, ale František Hnik jejich útok zmařil. Kotouč vytáhl zpět do bezpečí středního pásma. Odtamtud znovu do útočného pásma pronikl hráč domácích, ale jeho spoluhráč v té chvíli byl ještě na hranici vrcholů kruhů útočného pásma. Což bylo asi tak pět metrů v postavení mimo hru. Dosažená branka byla přesto uznána. A v tomto duchu se neslo celé vyhrocené utkání. K tomu někteří domácí příznivci přispívali nesportovními výrazy místo sportovního povzbuzování. To vrcholilo na konci utkání, když byl napaden trenér hostujícího týmu a hostující fanoušci, kdy jeden skončil na zemi po boxerském výpadu. Vyrovnání přinesl již o dvě minuty později Filip Moník, který se dlouhou dobu střelecky trápil. Jeho chvíle přišla v pravý čas. V osmnácté minutě se domácí dostali znovu do vedení brankou, kterou nikdo neviděl. Z nulového úhlu vhodil puk Františkovi Veselému na záda domácí Hlaváček. František jej zalehl, ale rozhodčí odpískali branku.. Krátce po přestávce vyrovnal excelentně hrající Jakub Šuvara, který si vytvářel jednu šanci za druhou. Hosté byli po celý průběh druhé třetiny výrazně lepší, ale do vedení se nedostali. V poslední třetině chtěl cíleně zneškodnit hostujícího Tibora Hrice domácí Hejna. Tibora na chvíli ze hry vyřadil, ale sám putoval do konce utkání za likvidační faul. Během dlouhé pětiminutové přesilové hry hosté vstřelili vítěznou branku z hole Františka Hnika. Šance střídala šanci, ale již žádný gól nepadl. Rozhodčí zaúřadovali ještě při uznání nesmyslné branky domácích, kterou nakonec odvolali. Tím si popudili domácí obecenstvo a konec utkání byl více než nervózní. Přišly úlitby domácím. Hostující tým si posledních sedm minut nezahrál v plném počtu. Přesto se domácím nepodařilo vstřelit branku díky nadšeně bránícím hráčům Nové Paky a jejich skvělého gólmana.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán: Nikdo mě neudeřil. Utkání jsme vybojovali vysokým odhodláním všech hráčů. Machovi jsem řekl, že pokud nebude jezdit, bude celá třetí juniorská řada sedět. Jezdil, junioři hráli téměř celé utkání. Až v závěru jsem je nemohl nechat hrát. Lukáše Kloutvora jsem na oslabení používal. Je to již vyhraný hráč, který odvádí vysoké penzum hokejové práce.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři