20.02.2019 18:00
Nové Město
2:5
(1:1, 1:1, 0:3)
Nová Paka
2.
Nové Město nad Metují, 20.02.2019 18:00

TJ Spartak Nové Město n/M

Biegl (Burian) - Zákravský, Hanousek, Krejcar, Müller, Prouza, Novák - Sedláček, Vlček, Reichmann, Lelka, Vencl, Bureš, Prouza, Řezníček. Trenér: Aleš Hrubý

BK Nová Paka

Veselý (Dosoudil) - Mlčoch, Zeman - Spal, Pulec - Pour - Nevyhoštěný, Hnik, Hric - F.Moník, Kadeřábek, Malík - Krsek, Kerekanič, Kloutvor - Mach. Trenér: Aleš Půlpán
Branky a nahrávky: 16. Reichmann (Sedláček), 35. Sedláček (Vlček) - 13. Nevyhoštěný (Hric), 34. Malík (Kadeřábek), 50. Nevyhoštěný (Hric, Mlčoch), 55. Pulec (Malík, Kadeřábek), 57. Pulec (Kadeřábek, Malík) . Rozhodčí: Václav Mertlík - Petr Kozák, Jakub Všetečka) . Vyloučení: 8:5 . Využití: 0:2 . V oslabení: 1:0 . Diváci: 165 . Střely na branku: 26:38 . Vhazování: 23:40 . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5 .
Utkání ve kterém šlo favoritovi proti outsiderovi o celou letošní sezónu přineslo dramatickou podívanou.

BK Nová Paka nastoupil k utkání ve zdecimovaném stavu. Chyběl zejména Patrik Hidveghy, který utrpěl v prvním kole čtvrtfinále zlomeninu kolenní čéšky. To mu přivodil soupeř, bez potrestání rozhodčím. Pro Patrika to znamená konec letošní sezóny. Potrhané kolenní vazy vyřadily ze hry bojovníka Jakuba Šuvaru. I z toho zákroku soupeř vyvázl bez potrestání. Od sekretariátu KSLH KHK přišlo vyřazení Michala Svobody. A lídr týmu Michal Nevyhoštěný dostal vteřinu před koncem krosčekem úder hokejkou do zubů. Přeražený zub a roztržená ústa nezabránila Michalovi startu v Novém Městě. K utkání se podařilo zajistit celoobličejovou ochranu, ve které celé druhé utkání ČF sehrál. Dal dva góly a nejdůležitější v sezóně, vítězný na 2 : 3 ( z pohledu NM : NP).

Úvod utkání přinesl velmi opatrnou hru. Hosté kombinací a přehlednou hrou diktovali tempo. Domácí hráli opatrně a čekali na chyby plynoucí z aktivity soupeře. Již v úvodu ukázal hlavní rozhodčí přehled a rozhodnost v posuzování zákroků. Nedovolil domácím nečistou hru za hranici férovosti a posílal je spravedlivě na trestnou lavici. Ovšem prvním vyloučeným byl novopacký Michal Nevyhoštěný za krosček. Hosté domácím v početní výhodě moc příležitostí nedali. Pak dvakrát byli trestáni domácí, ale hosté výhody také nevyužili. Ve dvanácté minutě otevřela skóre první lajna Nové Paky. Hric zaútočil a naservíroval Nevyhoštěnému. Ten ranou kanónu zvedl ruce fanouškům Nové Paky, kteří vytvořili svému týmu domácí prostředí na ledě outsidera. Přesně o tři minuty později domácí srovnali Reichmanem lacinou brankou, kterou trochu znervóznělý František Veselý překvapivě pustil za svá záda. Na druhé straně předváděl excelentní zákroky Zdeněk Biegel. Své brankářské geny využíval k držení naděje svého týmu na hokejový zázrak. Opatrná hra pokračovala i ve druhé třetině. Hosté se po skvělých kombinacích prosazovali bez zjevného fyzického masakru z prvního utkání. Lahůdkou byla druhá branka, když vyšachovali Novopačtí bránící čtveřici domácích. Kapitán Tomáš Kadeřábek po Moníkově akci přihrál Davidu Malíkovi tak přesně, že ten již zasunul do odkryté branky Nového Města. Jenže za pár vteřin bylo znovu vyrovnáno. Domácí se po chybném rozehrání soupeře v útočném pásmu zmocnili kotouče a rychlým protiútokem vsítili zcela lacinou branku Sedláčkem. Frantovi Veselému znovu kotouč prolezl záhadným způsobem mezi tělem a rukou do branky. Domácí byli v nadšení a velké naději a snu velkého hokejového zázraku podobného týmu USA na olympijských hrách v roce 1980 v Lake Placid pod vedením trenéra Herb Brookse. To se nekonalo. Naopak velký hokejový zázrak prožívají Novopačtí.

Po dvou třetinách stav 2:2. Porážka Nové Paky by způsobila zcela nečekaný konec sezóny letošního lídra soutěže a konec historickým nadějím kvalifikace do II. celostátní ligy.

Hráči pod psychickým tlakem, trenéři na kraji zoufalství přecházeli v útrobách zimního stadionu. Soustředění všech bylo cítit na každém kroku. Jen diváci byli přesvědčeni o vítězství svého týmu.

Hosté prožívali muka na konci druhé třetiny. Byl jim signalizován trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Obránce Ondřej Spal nestihl skočit na střídací lavici před zapojením do hry střídajícího hráče. V bránění se zároveň dopustil přestupku Tibor Hric a v přerušené hře první uvedený trestaný hráč udělal faul. Šest trestných minut v jednom okamžiku mohlo Novou Paku poslat na smetiště letošní sezóny. To vše tým překonal. Ubránil se a začal budovat krůček po krůčku požadovaný a očekávaný výsledek vítězství. Kombinační hra stále branku nepřinášela. Nastřelené tři tyčky a zneškodněná ober šance Zdeňkem Bieglem stále držela hostující tým v nerozhodném stavu. V těch chvílích třetí třetiny již František Veselý podával klidné a přesvědčující zákroky. Dodal tolik potřebný klid do svého "mančaftu". Na trestnou putoval Láďa Pulec. Dlouhé dvě minuty zvládli Novopačtí bravurně. A pak to přišlo. Tibor Hric prolítl středním pásmem. Pálil jako o život. Domácí Biegel znovu zachytil, ale kotouč nedokázal ukrýt. Buldočí snahou se dokázal Michal Nevyhoštěný prodrat mezi bránícími hráči a zasunul poskakující kotouč do branky Nového Města nad Metují. Jásající diváky ještě Michal burcoval k vyšším a vyšším aplausům. Nedlouho poté puncoval vítězství Láďa Pulec dělovou ránou od modré. A pak využil dvojnásobnou přesilovou hru, když do ohně před brankou mu nabil kapitán Tomáš Kadeřábek. Navlas stejné vítězství z prvního čtvrtfinále už snad týmu nikdo nevezme.

Příští rozhodující utkání čtvrtfinále se hraje v neděli 24. února 2019 od 17:00 v Nové Pace. VSTUP bude za JEDNU KORUNU. Vstupenka bude opravňovat k 50% slevě na další utkání play-off.

Celý tým posílá srdečné poděkování početným fanouškům za vytvoření domácí atmosféry v nejtěžších chvílích letošní sezóny.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán: Těžké, těžké, těžké. Místo radosti jsme celé tři dny před druhým utkáním pořád něco řešili. Dozvěděli jsme se o snaze kontumace čtvrtfinálového utkání. K tomu všemu zranění zapřičiněných totálně nečistou hrou soupeře. Jsem vděčný za bezchybný výkon hlavního rozhodčího tohoto čtvrtfinále. V neděli snad bude k dispozici uzdravený Jakub Šuvara a do hry se vrátí Michal Chleborád. Utkání bylo velmi těžko koučovatelné. Hráči byli nervózní. Vývoj utkání nepříznivý atd. Děkujeme fanouškům za obrovskou podporu.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři