24.02.2019 17:00
Nová Paka
9:0
(3:0, 3:0, 3:0)
Nové Město
3.
Nová Paka, 24.02.2019 17:00

BK Nová Paka

Veselý (Dosoudil) - Mlčoch, Zeman - Pulec, Spal - J.Moník, Pour - Nevyhoštěný, Hnik, Hric - Šuvara, Kadeřábek, Malík - F.Moník, Kerekanič, Krsek - Kloutvor, Mach. Trenér: Aleš Půlpán

TJ Spartak Nové Město n/M

Biegl (Vlk) - Zákravský, Hanousek, Müller, Novák - Sedláček, Reichmann, Lelka, Vencl, Bureš, Chmelík, Řezníček, Škoda. Trenér: Aleš Hrubý
Branky a nahrávky: 7. Šuvara (Pulec, Kadeřábek), 14. Pulec (Kadeřábek), 19. Kadeřábek (Malík), 21. Hnik (Hric, Nevyhoštěný), 33. Nevyhoštěný (Hric), 37. F. Moník (Krsek), 48. Hnik (Zeman, Nevyhoštěný), 58. Nevyhoštěný (Hric, Hnik), 58. Krsek (F.Moník, Kadeřábek) . Rozhodčí: Tomáš Padevět - Adam Smola, Petr Ivančic . Vyloučení: 4:7, navíc hráč domácích Ondřej Spal 5+OK . Využití: 0:0 . V oslabení: 4:0 . Diváci: 558 . Střely na branku: 58:11 . Vhazování: 31:11 . Průběh utkání: 9:0 .

Čtvrtfinálová série je úspěšně za námi. Je již historií co vše se našemu týmu stalo a je zbytečné popisovat skutky jednotlivých lidí či organizací. Zlo technických norem, každoročně měněných a upravovaných lidmi přímo zainteresovaných na jejich dopadu je zřejmé. Bohužel nejednotnost regulí ČSLH a KSLH zasahuje i do organizování činností amatérských klubů. Ovšem není předmětem tohoto článku toto zveřejňovat. Kontumace negována nebyla. Důležité je, že se tým a vedení nenechalo zákulisními intrikami zmanipulovat a věnovalo se sportovnímu soutěžení na ledě. PLAY-OFF se totiž nehraje jen na ledě. Vás diváky to alespoň více vtáhlo do dění a do fandění, které jste včera svoji hojnou návštěvou podpořili. Tým se nám všem odvděčil excelentním výkonem a hokejovou exhibicí s oku lahodícími kombinacemi a krásnými brankami.

Třetí rozhodující utkání sehráli Novopačtí v vynikajícím výkonu. Nenechali nikoho na pochybách kdo je tím lepším týmem. Když už utkání nemohl hrát nadějný junior, sáhli trenéři po nadějném vrchlabském obránci Jakubu Moníkovi. Ten měl, jak nám dokládal vedoucí týmu 10 startů v základní části. Prý to přepočítal několikrát a k tomu si archivoval zápisy. Na regionhokeji opět našel disharmonii ve startech. Jeden nikdy neví co kdo kde "vyštrachá" a dovede řídící orgán k překvapivému rozhodnutí. Vůbec neplatí, že má hráč registračním průkazem oprávnění ke hře.

Přes agresivitu soupeře v prvním utkání, která vedla k mnohým zraněním se tým Nové Paky již při rozbruslení před třetím utkáním play-off představil v hojném počtu hráčů. Ke zmíněnému Jakubu Moníkovi rozšířil počet hráčů nastoupivších k utkání nezmar Jakub Šuvara. Po několika injekčních punkcích nastoupil. Byl odhodlán svého hokejového nepřítele sportovně zničit. Dal nádhernou první branku utkání již v sedmé minutě po ťukesu s Láďou Pulcem. Bravurně chytající Zdeněk Biegel neměl přes veškerou snahu šanci. Samotné utkání začalo bez zbytečných ceremonií. První lajna domácích nastavila totální aktivitu a tu držely všechny tři novopacké formace po celý průběh nádherného utkání. Soupeř byl konfrontován hrou na kterou v žádném případě neměl. Královským osudem týmu Nového Města bylo fatální selhávání v přesilových hrách. Domácí jim čtyřikrát vymetli Bieglovu branku v oslabeních tzv. VE ČTYŘECH! Poprvé tak rozvlnil síť v prvním oslabení Láďa Pulec, když mu vypracoval šanci kapitán týmu Tomáš Kadeřábek. Láďa využil nabídku dokonale. Najel si na vrchol kruhů a poslal kotouč nekompromisně k tyči. V devatenácté minutě dal v oslabení další branku domácích sám Tomáš Kadeřábek. Přesně přihrával David Malík.

Na konci první třetiny proběhlo ještě břitké vysvětlení soupeřů s nečistou hrou hráčů Nového Města. Tři pokusy likvidace domácích lídrů znamenaly velké varování. Nakonec domácí nemuseli k odvetným akcím přistoupit. Soupeř se uklidnil.

Hned v úvodu druhé třetiny se pracovitý a velmi užitečný František Hnik prosadil. Dorážkou své střely zvýšil na čtyři nula. Asistoval Tibor Hric a Michal Nevyhoštěný. Další branka padla až po polovině utkání. Michal Nevyhoštěný prostřelil po ledě Bieglovi betony po spolupráci s Tiborem Hricem. O čtyři minuty později se v oslabení prosadil vynikající bruslař Filip Moník. Přihrál Radek Krsek. Tím se zapojila do skórového účtu i třetí formace. Na počátku třetí části dokonal dílo další brankou v oslabení František Hnik po výtečné spolupráci s Tomášem Zemanem a Michalem Nevyhoštěným. Tři minuty před koncem dali slepené branky Michal Nevyhoštěný a Radek Krsek. Toužená desítka nepadla a ani zasloužených pětadvacet na prdel také ne, které by si soupeř zcela po právu zasloužil.

PRVNÍ NULU v PLAY-OFF si připsal pozorně a výborně chytající František Veselý. Do hry zasáhlo všech sedmnáct hráčů domácích. Široký kádr Nové Paky se trenérům vyplácí. Do dalších BOJŮ je tým připraven a odhodlán.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán: Nakonec to byl vynikající a důležitý trénink před dalším pokračováním PLAY-OFF.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři