27.02.2019 18:00
Nová Paka
4:6
(1:2, 1:3, 2:1)
Jaroměř
4.
Nová Paka, 27.02.2019 18:00

BK Nová Paka

Veselý (Dosoudil) - Mlčoch, Zeman - Pulec, Spal - Pour, Malík - Nevyhoštěný, Hnik, Hric - Šuvara, Kadeřábek, Moník - Kloutvor, Kerekanič, Krsek - Mach. Trenér: Aleš Půlpán.

HC Jaroměř

Prokš (Vacek) - Merkl, Kotrč, Koblížek, Mišinec, Souček, Bujňák - Mertlík, Háze, Kačerovský, Hlavnička, Hamáček, Světlík, Krause, Vejman, Čtvrtečka, Záliš, Pekárek. Trenér: Marek Mach.
Branky a nahrávky: 13. Mlčoch (Hric, Zeman), 24. Hric (Mlčoch), 50. Zeman (Hric, Nevyhoštěný), 58. Malík (Zeman, Nevyhoštěný) - 18. Kačerovský (Vejman, Hamáček), 19. Krause (Světlík), 29. Bujňák (Záliš), 34. Háze (Světlík, Hlavnička), 60. Hamáček (Kotrč) . Rozhodčí: Tomáš Svoboda, Václav Mertlík - Petr Ivančic, Honza Řezníček . Vyloučení: 8:9, navíc hosté 10 min OT . Využití: 3:1 . V oslabení: 0:1 . Diváci: 253 . Střely na branku: 28:27 . Vhazování: 30:18 . Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5, 4:5, 4:6 .
Semifinále Krajské ligy mužů proti sobě svedlo dva výborné celky. Jaroměř obsadila první místo v I. části KLM. Nová Paka byla první v nadstavbové části. Hosté z Jaroměře postoupili do semifinále přes silný celek Hronova. Domácí Nová Paka přes slabé Nové Město.

První třetina nepřinesla hezký hokej. Domácí se nemohli dostat do své hry. Hosté ji narušovali velmi dobrým pohybem a častými osobními souboji. Úvodní branku vstřelil domácí obránce Marek Mlčoch v přesilové hře za přispění Tibora Hrice a Tomáše Zemana. Bohužel domácí měli dva tresty na konci první třetiny. Hosté toho dokonale využili k vyrovnání a brankou Petra Krause se dostali do vedení.

Ve druhé třetině pokračovala hra podobným průběhem. Domácí lépe kombinovali a určovali ráz hry. Hosté bravurně bránili a podnikali do otevřené obrany rychlé protiútoky. Ve dvacáté čtvrté minutě přišlo vyrovnání po krásném pasu z hloubi obranného pásma Marka Mlčocha na najíždějícího Tibora Hrice. Ten žonglérským způsobem projel mezi obránci na modré útočné čáře. Únik zakončil vyrovnávací brankou. V té chvíli se zdálo, že mají domácí konečně navrch a že určují tempo a vývoj utkání, ale druhá formace domácích vyrobila chyby či spíše nedokázala po ztrátách kotouče v útočném pásmu přejít z ofenzivní činnosti do okamžitého bránění. Rychlé protiútoky Jaroměře znamenaly rozhodující momenty tohoto semifinálového utkání. Sled rychlých tří branek znamenal tříbrankový náskok hostujícího týmu.

Do poslední třetiny přeskupil domácí trenér druhou formaci. Upravoval střídání a různými způsoby reagoval na vývoj hry. Přesto, že se zdálo rozhodnuto dokázali domácí postupným vylepšováním své hry konečně dostat soupeře pod tlak a pomalu stahovali jeho brankový náskok. Necelých deset minut před koncem snížil od modré Tomáš Zeman. A v tlaku v závěrečných minutách při hře bez brankáře snížil na rozdíl jediné branky David Malík. Jenže krátce na to přišlo velmi přísné vyloučení kapitána domácích. Nová Pak se přes to stále pokoušela ve hře bez brankáře dosáhnout vyrovnávací branky. Dramatický závěr nakonec přinesl branku v posledních vteřinách hry Jaroměře. Do prázdné zasunul poslední gól Jiří Hamáček.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán: Ztráceli jsme kotouče zbytečně na útočné modré čáře. Místo rychlého ataku soupeřovi branky jsme předržovali kotouče a nechali soupeři čas na formování obrany. Musíme zlepšit některé činnosti. Není nic ztraceno, série je dlouhá.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři