24.03.2019 17:00
Nová Paka
9:4
(2:3, 3:0, 4:1)
Nový Bydžov
3.
Nová Paka, 24.03.2019 17:00

BK Nová Paka

Veselý (Dressler) - Zeman, Mlčoch - Spal, Pulec - Pour, Malík - Nevyhoštěný, Hnik, Hric - Kadeřábek, F. Moník, Šuvara - Krsek 50´Mach, Kloutvor, Kerekanič; trenér: Aleš Půlpán, vedoucí týmu: Jiří Hronek

Stadion Nový Bydžov

D. Kozák (Vaněk) - Kulhánek, Doskočil, Zmítko, Malý, Nedbal, Štěpán, Hladík, P. Jebavý, Borovec, Kubišta, M. Kozák, Hejna, Černý, Hlaváček, D. Jebavý, Postolka, Chára, Pilný
Branky a nahrávky: 00:53 Spal (Pulec), 10:14 Nevyhoštěný (Mlčoch, Hric), 25:57 Spal (Hric), 26:09 Malík (Hric), 28:11 Nevyhoštěný (Hnik, Hric), 50:27 Zeman (Nevyhoštěný), 52:46 Nevyhoštěný (Hnik), 55:04 Zeman (Nevyhoštěný, Hnik), 59:20 Šuvara (Kadeřábek) - 01:35 Hlaváček, 12:37 Nedbal (Kubišta, Hejna), 15:16 Hejna (Nedbal), 42:40 Zmítko (Nedbal, Hejna) . Rozhodčí: Jan Petr, Václav Mertlík - Jan Pechánek, David Gančařík, delegát: Mgr. Jiří Stolín . Vyloučení: 4 : 10 . Využití: 4:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 563 . Střely na branku: 31:29 . Zblokované střely: 15:41 . Hity: 5:2 . Vhazování: 29:28 . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 5:3, 5:4, 9:4 .
První třetinu měli domácí sice více ze hry, přesto ji prohráli. Nakonec po skvělé druhé třetině výkon potvrdili střeleckou chutí i ve třetí. Vysoké vítězství udělalo velkou radost všem příznivcům domácích hokejistů, ale série není zdaleka dokončena. Na ledě to bude ve středu v Novém Bydžově určitě velký boj. Soupeř z Nového Bydžova je velice silný a zkušený.

MEČBOL je tu! Po vysoké výhře 9:4 se hokejisté Nové Paky ujali v sérii na tři vítězná utkání vedení 2:1. Sedm kanadských bodů a čtyři branky domácích beků byly hlavní cestou domácích za vítězstvím.

Již v první minutě utkání otevřel skóre domácí obránce Ondřej Spal ranou po ledě od modré. Jenže za 42 vteřin bylo vyrovnáno. Z pravé strany vnikl do útočného pásma Martin Hlaváček a po naznačení přihrávky vystřelil a rozvlnil k veselí početných fanoušků hostí síť Františka Veselého. V desáté minutě, při vyloučení Martina Kozáka, rozebrala první lajna domácích bránící čtveřici. Kombinace hbitého Tibora Hrice a pracovitého Františka Hnika vedla na střelce utkání Michala Nevyhoštěného. Ten tento večer zářil. Tři branky a dvě asistence jej katapultovali zpět do jeho bodové hojnosti. Jenže zase ta nepozornost. Ve třinácté minutě zaútočil Jan Kubišta. Svým vynikajícím herním přehledem našel veterána Karla Nedbala, který prostřelil cestu k druhé brance. Za nedlouho přišla samostatná akce drzouna Martina Hejny. Ten se dokázal protáhnout přes vysokého obránce a v pádu dokázal se štěstím poslat kotouč nad Veselého lapačkou do horního levého růžku. Domácí šli do kabin rozčarovaní. Místo, aby vedli 4:1, prohrávali. Samostatný únik neproměnil František Hnik a další šance domácích končily mimo branku, zablokované či zneškodněné Denisem Kozákem.

Druhá třetina přinesla v úvodu trochu křiku nevolí některých netrpělivých domácích diváků, kteří cítili, že by hra jejich týmu měla být lepší a přesnější. Obrovská vůle diváků i celého týmu slavila za nedlouho velké úspěchy. Zápletku odstartoval tvrdý zákrok hostujícího útočníka, který potrestal Jakub Šuvara. Ovšem odvetný zákrok byl rozhodčími trestán, ale po necelé minutě putoval na trestnou hostující Jakub Štěpán. Ve hře čtyř ku čtyřem ujela dvojice Tibor Hric s Ondřejem Spalem. Ten dostal naservírováno ve správném načasování a kotouč byl Ondřejem Spalem precizně zavěšen. O dvanáct vteřin později, ještě ve hře 4:4, se radovala Nová Paka znovu. Opět raketovým zrychlením pronikl do útočného pásma Tibor Hric, a znovu obránce vystihl jeho úmysl. Tentokrát David Malík jeho excelentní předložení nekompromisní bombou nedal sebemenší naději Denisovi Kozákovi. Radost explodovala v celé hale. "Lauf" domácích pokračoval. Rychlý "clinic exit" Nového Bydžova dovršil bombér Michal Nevyhoštěný po dalších dvou minutách. Po spolupráci celého útoku zatancoval s kotoučem v útočném pásmu tak, že se dostal ze sevření bránících a vytvořil si prostor pro přesné zakončení. Po déle trvajícím půstu, zaviněném dvěma zraněními, se dostal tento excelentní střelec znovu do střelecké pohody. Vzadu již bravurně a švejkovským klidem řešil všechny situace výborně chytající František Veselý. Ofenziva Nové Paky fungovala skvěle.

Ve třetí třetině se hosté v přesilové hře krátce po přestávce přiblížili brankou Petra Zmítka domácím na rozdíl pouhého gólu. Osm minut trvalo než se domácí znovu soupeři "utrhli". Doslova kotouč zasunul do branky Tomáš Zeman po přesné přihrávce Michala Nevyhoštěného. O další dvě minuty později sám Michal Nevyhoštěný posunul další brankou domácí k vítězství. Šanci vytvořil František Hnik. Zanedlouho znovu "major" Zeman rozvlnil síť Kozákovi branky z akce Michala Nevyhoštěného a Františka Hnika. A devátou třešničku přidal Jakub Šuvara stylem "kamikadze" čtyřicet vteřin před poslední sirénou po akci kapitána Tomáše Kadeřábka.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán: Po divoké první třetině jsme zbytek zápasu měli pod kontrolou. Potrénujeme na středu a znovu na ně!

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři