31.03.2019 17:00
Louny
4:3
(1:1, 2:0, 1:2)
Nová Paka
5.
Louny, 31.03.2019 17:00

HC Slovan Louny

Charvát, Dom - M.Szakal, Hloucha, Gebelt, Vavrica, Šedivý, Svoboda, Balázs - Jarý, Prokeš, M.Dittrich, Kousek, Rais, Salač, Panocha, Růžek, A.Szakal, D.Dittrich, Říha. Trenér: Petr Zinek. Vedoucí družstva: Martin Slavíček

BK Nová Paka

Veselý (Dressler) - Zeman, Malík, Pulec, Spal, Pour - Nevyhoštěný, Hnik, Hric - Šuvara, Kadeřábek, Moník - Kloutvor, Kerekanič, Krsek - Mach. Trenér: Aleš Půlpán. Vedoucí družstva: Jiří Hronek.
Branky a nahrávky: 2. Rais, 30. M.Szakal, 35. Ditrich (Rais, Vavrica), 59. M.Szakal - 12. Kadeřábek (Nevyhoštěný), 52. Hric (Nevyhoštěný), 60. Kadeřábek (Krsek) . Rozhodčí: Milan Vyštejn - Pavel Beneš, Adam Kurtin . Vyloučení: 8 + TS + OT - 11 + OT + OT . Využití: 1:1 . V oslabení: 0:1 . Diváci: 412 . Střely na branku: 24 : 46 . Vhazování: 29 : 38 . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3 .
První kvalifikační utkání o postup do 2. ligy bylo sehráno na zimním stadionu v Lounech. S hokejovými Louny nás pojí dvě události. První a nejdůležitější je chladící zařízení. V roce 1988 se po dlouhých desetiletí schylovalo k dostavbě umělé plochy v Nové Pace, první v okrese Jičín. V době normalizace a době plánovaného socialistického hospodářství bylo všeho nedostatek. Investiční akce, obnova a udržování byla společenským tabu. Výstavba a dostavba zimního stadionu Nová Paka byla zázrakem. Ke všem peripétiím při této akci chybělo mimo jiné i chlazení. Celá technologie chladícího zařízení se vyráběla buď v ČKD Praha nebo v ČKD Choceň. Bohužel výroba byla neefektivní a velmi pomalá a navíc měly přednost země RVHP, zejména Sovětský svaz socialistických republik. Tam všude odcházely výrobky z naši země přednostně. Nebylo jednoduché cokoli koupit, zajistit, ba spíše sehnat. Jednoho dne přišla zpráva od pana Bernarda, výrobního ředitele státních pivovarů, že někde u zimního stadionu v Lounech leží nepoužité kompletní chlazení, které bylo určeno pro druhý zimní stadion v Lounech. Ten se nezačal stavět a tak tu byla ta výjimečná možnost získat toto soustrojí k nám do Nové Paky. To se stalo a dodnes, i když již v předělaném automatickém stavu, kompresory z ČKD Choceň ležící v trávě u ZS Louny chladí naši ledovou plochu v našem krásném zimním stadionu.

Druhou spojitostí s Louny je účast jejich hráčů, bratrů Martina a Zbyňka Hajných, v devadesátých letech při hokejovém novopackém boomu s Martinem Horálkem a spol.

Samotné utkání přineslo toto. Prvních deset minut působili lépe herním pojetím domácí hokejisté. Vypadalo, že mají větší kombinační schopnosti a systém hry na vyšší úrovni než kvalifikační soupeř z Nové Paky. V následném průběhu hry se hosté více a více dostávali na soupeřovu polovinu. Jejich kombinace vedly k mnoha brankovým šancím, ale ani výjimečné příležitosti, jako např. trestné střílení Tibora Hrice nebo únik Fandy Hnika, nevedly ke vstřelení branky. Ve statistikách je zřejmé, že hosté měli mnohem více příležitostí ke změnám skóre. I činnosti při vhazování zvládali hosté lépe, ale ani to nevedlo k vítězství. Druhá třetina, která přinesla domácím dvě branky byla sehraná ze strany hostí přes větší počet vyloučených daleko lépe než ze strany domácích. V poslední třetině se hosté dokázali dostat na kontaktní branku Tiborem Hricem. Jenže hosté dali velmi šťastnou branku v závěru. Na tu odpověděl kapitán Nové Paky Tomáš Kadeřábek v poslední minutě. A v následném pokračování si vytvořila pětice Nové Paky velký tlak. Branka visela na vlásku. Sedm vteřin před koncem měl obrovskou příležitost ke srovnání stavu František Hnik, ale neposedně skákající kotouč míjel jeho dotírající hokejku. Branka nepadla. Nová Paka prohrála 4:3. Série se hraje NA DVĚ UTKÁNÍ. Tzn. že o postupujícím rozhodují body. Pokud Nová Paka vyhraje o více než jednu branku postupuje. Pokud o jednu bude pětiminutové prodloužení 3:3 a poté samostatné nájezdy. Vše dle SDŘ čl. 417. Zdroj www.regionhokej.cz Viz zde: https://www.ceskyhokej.cz/data/document/file/2018-09-11-soutezni-a-disciplinarni-rad-zmeny-.pdf Anebo to bude takto: Zdroj www.hokej.cz Právo účasti ve druhé lize získají vítězové obou sérií, které mají na programu jen dva zápasy. Odvety na jihu a východě Čech jsou na programu v sobotu 6. dubna. Pokud by v základní hrací době znovu uspěly domácí týmy, o postupujících by rozhodovalo pětiminutové prodloužení tři na tři, případně až samostatné nájezdy.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán: První zápas nám nevyšel. Ačkoli jsme byli celé utkání lepším týmem, prohráli jsme. vyhořeli jsme v koncovce. Potrénujeme a v sobotu na ně vlítnem.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři