30.09.2020 18:00
Nová Paka
1:3
(0:0, 0:1, 1:2)
Dvůr Králové n. L.
4.
Nová Paka, Zimní stadion, 30.09.2020 18:00

BK Nová Paka

Denis Vacek (Martin Abrahám) – Lukáš Abraham (C), Jakub Moník, Adam Jonáš, Kryštof Hroudný, Tomáš Kynčl, Jakub Kynčl – David Malík, Lukáš Kloutvor, David Vrba, Tibor Hric, Tomáš Nezbeda, Samuel Duchan, Jan Kerekanič, Michal Nevyhoštěný, Jan Hlaváč, Michal Kapička, Jaroslav Dvořák, František Hnik, Petr Foerster

HC Dvůr Králové nad Labem

Josef Čáp (Jaroslav Brázdil) – Jakub Mert, Michal Petira, Martin Tondr, Jiří Vašíček (C), Jiří Matějíček (A), Martin Franc, Lukáš Karlík, David Voňka – Jan Berger, Jan Ježek, Dominik Dušek, Jaroslav Moučka, Vojtěch Havlas, Jan Dvořák, Andrej Moravčík, Jakub Luštinec, Jakub Hoskovec, Michal Procházka, Jiří Půhoný, Milan Valašek (A)
Branky a nahrávky: 52. Hlaváč (Moník, Kapička) – 34. Procházka (Berger), 45. Půhoný (Dušek), 58. Franc (Dušek, Půhoný) . Rozhodčí: Jiří Velčovský – Sebastien Hradil, František Štěpánek . Vyloučení: 7:2 . Využití: 0:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 568 . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3 .

Dvůr Králové ve svém prvním utkání nestačil na Trutnov, kterému podlehl 2:4, na domácím ledě doslova přejel Děčín v duelu, kdy nepřipustil žádné komplikace a vyhrál vysoko 9:0. Nová Paka své úvodní utkání prohrála 1:2 v Jablonci nad Nisou a ve středu 30. 9. se představila na domácím stadionu v sezoně 2020/2021 poprvé. A to před téměř šesti stovkami diváků.

Derby začalo v rychlém tempu, hra se přelévala z jednoho pásma do druhého, Nová Paka vyzkoušela hostujícího Čápa v bráně hned po začátku zápasu a pokusy o vstřelení branky za Čápova záda v dalších minutách následovaly. Hosté začali hrozit v druhé polovině třetiny, především vinou několika přísných vyloučení na novopacké straně. Obětavá hra Bruslařů a hlavně bezchybný Vacek ale vzdorovali. V poslední minutě zasáhl David Malík nešťastně hostujícího hráče hokejkou, a tak byla Nová Paka odsouzena ke čtyřem minutám v oslabení.

Druhé dějství začalo dvorskou přesilovou hrou, tu domácí perfektně odbránili. Od té doby bylo ale vidět, že více ze hry měli hosté, byli všude "o krok" dříve. Přesto domácí několik šancí vybojovali. První změna skóre přišla po půlce utkání po velice zdařilé akci hostů, o kterou se postarali Berger-Procházka. Novou Paku držel perfektní Denis Vacek, jehož svatyni dvorští hokejisté prověřovali ze všech stran.

V závěrečné dvacetiminutovce zvýšil vedení Půhoný střelou nad rameno Vacka. Po tomto gólu jakoby Nová Paka ožila. Vytvářela si tlak, který v předcházející třetině nevycházel, a kontaktní branka se dostavila v 53. minutě po delším okupování dvorské brány. U volného puku byl první Honza Hlaváč, který si puk stáhl k sobě a backhandem zavěsil do horního rohu. Asistence Jakub Moník a Michal Kapička. Domácí mohli několikrát vyrovnat, ale definitivně jim srazil vaz nešťastný gól od France.

V sobotu 3. 10. vyrážíme do Děčína, tak nás pojeďte podpořit v boji o první body!

Ohlasy po utkání

Petr Hlaváč: Do utkání jsme vstoupili aktivně, dodržovali jsme věci, které jsme si řekli. Dvůr měl první střelu na bránu až někdy v 10. minutě. Bohužel nás srážela zbytečná, až nesmyslná vyloučení. Ty nám sebraly elán a velké množství sil. Ve druhé třetině jsme byli výrazně horším týmem, přestali jsme hrát to, co bylo účinné a dovolili soupeři nás přečíslovat, naivně otvírali obranu a jen díky brankáři udrželi přijatelný výsledek. Třetí třetina byla vyrovnaná, po kontaktní brance jsme mohli i vyrovnat, ale celkově vzato byl dnes Dvůr lepší a zaslouženě vyhrál. My musíme zlepšit herní disciplínu, to je celý problém a bude to dobré. Na závěr bych chtěl poděkovat fanouškům z obou táborů za vytvoření pěkné hokejové atmosféry.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři