23.02.2022 18:00
Dvůr Králové n. L.
9:2
(4:0, 1:1, 4:1)
Nová Paka
41.
Dvůr Králové nad Labem, Zimní stadion, 23.02.2022 18:00

HC Dvůr Králové nad Labem

Marek, Brázdil – Vácha, Voňka, Tondr, Matějíček, Půhoný, Vašíček, Muška, Havlas, Procházka, Dušek, Petira, Dvořák Jan, Kučera, Franc, Luštinec, Bláha, Ježek, Dvořák Jaroslav, Valášek Trenér: Zörkler

BK Nová Paka

Ševců, Krinwald – Iakhanov, Leder, Suvorov, Jonáš, Eklund, Nezbeda, Malík, Najman, Parshakov, Fipip, Šípek, Popov, Poppel, Krsek, Foerster Trenér: Fedulov Rozhodčí: Zavřel – Všetečka, Hofman

Branky a nahrávky: 1. Kučera (Vašíček, Muška), 12. Kučera (Muška, Bláha), 15. Jan (Ježek, Vašíček), 20. Půhoný (Jan, Matějíček), 37. Valášek (Tondr, Jan), 54. Petira (Tondr), 55. Půhoný (Valášek), 59. Půhoný, 60. Procházka – 39. Nezbeda (Foerster, Parshakov), 43. Nezbeda (Foerster, Suvorov)

Vyloučení: 10:7

Rozhodčí: Zavřel – Všetečka, Hofman

Diváci: 577

Dvůr Králové na svém ledě zvítězil 9:2

Už od začátku středečního utkání byla cítit jistota domácích hráčů. Netrvalo dlouho a domácí se ujali vedení, když po několika dorážkách, dorazil kotouč do branky Kučera. Hráč Bláha nám umožnil první přesilovou hru. Nová Paka si ovšem nevytvořila žádnou vážnější šanci. Současné vyloučení za hrubost dostali Poppov a domácí Tondr. Při hře 4:4 se Paka dostala do šance, ale domácí obrana rychle zakročila. V 11. minutě rychlý přechod Paky do útoku zastavil offside. Foerster schytal dvouminutový trest za hákování. Dvůr Králové hned využil přesilové hry a vstřelil další branku. Střelu Dvořáka packý gólman Ševců zneškodnil, ale svou vytrvalostí Dvořák gólu napodruhé docílil. Dvůr Králové ukončil první třetinu čtvrtým gólem. Za packou brankou došlo k bitce mezi Jonášem a Váchou. Oba schytali dvouminutové vyloučení.

Paka vystřídala brankáře hned začátkem druhé dvacetiminutovky. Při hře 4:4 se domácí tým usadil v našem útočném pásmu, k zakončení se však nedostal. Packý tým se snažil vyrovnat rozdíl čtyř branek, ale domácí obrana střely vždy zablokovala. Packý tým se na chvilku usadil před domácí brankou, žádný gól však nepadl. Paka se opravdu snažila skóre srovnat, na domácího brankáře vystřelila tři střely, ale rozdíl branek se nezměnil. Oba týmy hráli velmi aktivně. Pátý bod patřil zase dvorskému týmu. Autorem branky byl Valášek. Další bitka nastala mezi Najmanem a dvorským hráčem Vašíčkem. Oba hráči schytali vyloučení do konce utkání. Nezbeda využil rychlého přechodu do útočného pásma po odražené střele a skóroval. Druhá třetina tak končí 5:1.

Začátkem poslední třetiny se packému týmu podařilo dopravit další puk do sítě domácích. Autorem byl Nezbeda asistovali mu Foerster a Suvorov. Další potyčka u mantinelu potvrdila vyhrocenou atmosféru středečního utkání. Matějíček a Parshakov schytali dvě minuty za hrubost. Dvůr Králové vstřelil další branku a při hře 4:4 se prosadila dvorská útočná dvojce. Autorem sedmé branky byl Půhoný s asistencí Valáška. Další střelu domácích od modré zastavila lapačka Krinwalda. Jiří Půhoný si připsal další hattrick. Byl opět autorem branky. Rychlým přechodem Nové Paky do protiútoku se ke střele probil Poppel, jeho střela byla zlikvidována. Dvůr ukončil středeční zápas devátým gólem a led opustil s výhrou 9:2.

Ohlasy po utkání

Fedulov: Těžko se komentuje takový zápas… První třetinu jsme spali, nebyl pohyb, byla špatná hra do obrany. Ve druhé se to zlepšilo, dali jsme 2 góly na 2-5, dostali soupeře pod tlak. Zní to divně, ale radši bychom tu přesilovku 2 minuty 5 na 3 neměli. Začali jsme zas hrát akademický hokej s křížové nahrávky bez střelby na bránu, což nedělalo problém soupeři, který nás pak za takový náš přístup potrestal… Budeme se snažit v posledním utkání ukázat domácím divákům dobrý výkon.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři