15.12.2021 18:00
Nová Paka
4:3 pr.
(0:0, 2:2, 1:1 – 1:0)
Jablonec nad Nisou
23.
Nová Paka, Zimní stadion, 15.12.2021 18:00

BK Nová Paka

Vacek (Kundrík) - Komarov, Suvorov - Leder, Jachanov - Filip, Kotyza - Šípek - Malík, Hnik, Dvořák - Krsek, Nezbeda, Paršakov - Rozanov, Kerekanič, Foerster - Dlask, Netušil, Popov, trenéři: Fedulov, Půlpán

HC Jablonec nad Nisou

Krofta (Jelínek) - Pavlů, Bittman, Tržický, Abraham, Had, Mrkvička, Hric, Kačírek, Král, Brokeš, Homolka, Jursa, Hájek, Křepelka, Kulda, Bouřil, trenér: Plíhal
Branky a nahrávky: 27. Nezbeda (Rozanov, Krsek), 32. Komarov (Hnik, Dvořák), 60. Rozanov (Nezbeda, Hnik), 65. Dvořák (Suvorov, Nezbeda) - 23. Brokeš (Hric, Mrkvička), 30. Brokeš, 52. Brokeš . Rozhodčí: Červenka - Žídek, Hlinka . Vyloučení: 13:9 . Využití: 1:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 228 . Střely na branku: 33:32 (13:14, 3:12, 17:6) . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3 .
Utkání dvou rivalů, v takovém dá se říci derby utkání, přineslo tuhý boj po celý průběh utkání. V úvodu první třetiny byli mírně lepším týmem domácí, ale postupně se hosté stále častěji dostávali do zakončení. Oba gólmani chytali velmi dobře. Třetina skončila bezbrankově. Druhá třetina přinesla velké množství vyloučených hráčů a úplně jiný obraz hry než první. Domácí tým znovu hrál často oslabený o dva hráče. Vedení se ujali hosté ve 23. minutě, kdy využili přesilovou hru Tomášem Brokešem po spolupráci Tibora Hrice a Tomáše Mrkvičky. Vyrovnání o čtyři minuty později zajistil Tomáš Nezbeda, když do gólové šance přihrál Mark Rozanov a asistoval Filip Krsek. O tři minuty později dostal Vlky do vedení znovu Tomáš Brokeš. Za chvilku vyrovnal projektilem od modré v přesilové hře Artěm Komarov, přihráli František Hnik a Jaroslav Dvořák. Necelých deset minut před koncem základní hrací doby znovu postrčil Vlky do vedení hattrickem Tomáš Brokeš. Už se zdálo, že si Jablonec odveze všechny tři body. Jablonecký Michal Pavlů rozporoval v závěru rozhodnutí hlavního rozhodčího o tom, že vyhození kotouče z hrací plochy bylo mimo pravidel a dožadoval se vyloučení domácího hráče, ale signalizace rozhodčích byla jasná, kotouč se mimo hrací plochu dostal tečováním. Domácí tým, po nepovedené snaze usídlit se v útočné třetině, musel čelit v závěru vhazování ve své třetině. Ani neměl možnost si vzít oddechový čas. Přesto se po vyhraném vhazování dostali domácí do útočného pásma, kde se usadili a vytvořili skutečný závar před vynikajícím Kroftou. Brankář nejprve zasahoval mimo branku, ale kotouč nedostal do svého úkrytu. Boj v samém brankovišti vyhráli domácí, když všichni hráči na ledové ploše "šťouchali" do kotouče. Tři celé devět desetin vteřiny před koncem základní hrací doby "zabrosil šajbu" Mark Rozanov.

V prodloužení byli "na puku" častěji domácí, ale slibnou gólovou šanci si vytvořili i hosté. Jenže odvážný Denis Vacek se natáhl a vypíchl kotouč do bezpečí. Rozhodnutí utkání přišlo po střele z mezikruhů Jardy Dvořáka. Zacílil přesně a rozvlnil a výbuchu celé haly jabloneckou síť.

Diváci viděli napínavou bitvu se vším všudy. Výkony gólmanů a zvlášť jabloneckého Krofty přiváděli hráče k zoufalství. Po tutové šanci Nezbedy v poslední třetině se Krofta blýskl jedinečným zákrokem lapačkou. Excelentní střelec domácích nechápal jak tohle mohl chytit. První třetina čistá, bez faulů. Druhá s extrémním množstvím vyloučení s převahou hostí a třetí taková "normální" a znovu brankově vyrovnaná. A prodloužení s tečkou pro domácí tým. V sobotu do Letňan a ve středu znovu doma, to ve středu 21. 12. od 18:00 přivítáme Wikov Hronov. A následně ještě dvakrát doma, ve středu 29. 12. od 18:00 HC Most a v neděli 2. 1. 2022 od 17:00 HC Medvědi Děčín.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán (BK): Hodně těžký zápas se šťastným koncem. Hokej se hraje šedesát minut a mi jsme makali až do konce a vyplatilo se. Celý tým zaslouží pochválit, že to dotáhl až do prodloužení ve kterém jsme dominovali. Zasloužené a vydřené body.

Bc. Pavel Fedulov (BK): Další zápas o šest bodů. Jsem rád, že tým ukázal charakter, hrál do konce, což se nám vrátilo gólem tři vteřiny před koncem. Máme teď široký kádr, hodně hráčů se nám uzdravilo, takže máme z koho vybírat. Konkurence je to super, hráči musí bojovat o své místo a o svůj icetime v každém střídání a na každém tréninku.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři