11.12.2021 18:00
Děčín
2:5
(0:1, 1:1, 1:3)
Nová Paka
22.
Děčín, Zimní stadion, 11.12.2021 18:00

HC Děčín

Lavinger (Skokan) - Žižka, Kučera, Kaltenböck, Loukta, Arnold, Tůma, Fojt, Janoušek, Smola, Chlouba, Faigl, Kostourek, Zajan, Chrpa, Volráb, Zika

BK Nová Paka

Vacek (Krinwald) - Komarov, Suvorov - Jachanov, Leder - Filip, Kotyza - Malík, Hnik, Dvořák - Krsek, Nezbeda, Paršakov - Kerekanič, Rozanov, Foerster - Netušil, Dlask, Popov - Puškov
Branky a nahrávky: 20. Zajan (Faigl, Zíka), 49. Kostourek (Chrpa, Žižka) - 17. Malík (Hnik, Dvořák), 36. Paršakov (Krsek, Nezbeda), 45. Suvorov (Paršakov, Nezbeda), 60. Suvorov (Komarov, Krsek), 60. Paršakov (Jachanov, Suvorov) . Rozhodčí: Valda - Toman, Sýkora . Vyloučení: 3:9 (1:1, 1:6, 1:2) . Využití: 1:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 289 . Střely na branku: 23:31 (9:15, 9:11, 5:5) . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5 .

V Děčíně se hrálo o pomyslných šest bodů. Tím se myslí, že soupeři tohoto utkání a sousedi v tabulce mohli být po utkání na stejném bodovém stavu nebo o šest bodů vzdáleni. Nakonec se to povedlo k velké naši radosti našemu týmu. Cesta k vítězství byla "lemována" velkými překážkami. Zejména v druhé třetině a o trochu méně ve třetí se rozhodl rozhodčí trestat inkvizičním způsobem tým hostí. Ale jak už to tak bývá, i v pohádkách, "dobro vyhrává nad zlem". Někteří hokejisté vědí, že často vyhrává tým, kterému rozhodčí "škodí". Tak se stalo i v sobotním večeru.

Metr rozhodčích proti našemu týmu je dlouhodobý. Možná proto, že jsme se rozhodli vetovat rozhodčího Libora Veinfurtera, který tento pátek zametl s naší juniorkou nebo proto, že máme v týmu Rusy. Může to být i z důvodu, že máme mladý a naivní tým nebo také proto, že jsme v druhé lize stále ještě braní jako nováček. Nebo má tým Nové Paky špatné lobby někde v zákulisí, nebo špatné jméno. Možná je to proto, že si to jen myslíme a nejsme objektivní A TO BY BYLO KRÁSNÉ, kdyby to bylo naším subjektivním pocitem.

Převzato: Vendula Zdražilová - Šest zápasů v řadě Medvědi pokaždé bodovali, další body chtěli přidat i v sobotu, ovšem proti byli Bruslaři z Nové Paky, kteří děčínské hráče porazili 5:2. Úvodní minuta zápasu nabídla hned dvě velké šance na obou stranách. Nejprve nebezpečně vystřelil Jaroslav Dvořák, ale Lavinger byl na místě. Hned poté to zkusil Jakub Chrpa, ale i proti němu se vyznamenal gólman Nové Paky. V sedmé minutě se natahoval ke střele znovu Dvořák, ale trefil jen boční síť klece Lukáše Lavingera. Hned po něm pak zase Jan Smola předvedl hezkou akci a po jeho dělovce skončil puk na Vackovi. Oba soupeři pak měli k dispozici přesilové hry, ale využít je nedokázali. V sedmnácté minutě se poprvé měnilo skóre, a sice na straně Bruslařů. Ti roztáhli akci v děčínském pásmu a zblízka Lavingera překonal DAVID MALÍK - 0:1. A za tohoto skóre skončila i první třetina. Jakub Chrpa na začátku prostřední části hry nadvakrát ve velké šanci nepřekonal Vacka a ten tak udržel své čisté konto a hostující náskok. O chvilku později měl tutovku Viktor Jachanov, který už překonal Lavingera, puk se ale odrazil od tyče a vypadl před brankoviště. Domácí si tak v tu chvíli museli oddychnout. V polovině druhého dějství měli Medvědi dvojnásobnou přesilovou hru a i když měli dvě velké šance, nakonec se znovu nedostali k vyrovnání. Hosté tak nadále drželi těsné vedení. Ve třiatřicáté minutě se do obrovské příležitosti dostal také Pavel Zajan, jeho pokus ale nadvakrát zlikvidoval Denis Vacek. V šestatřicáté minutě po ubráněné čtyřminutové přesilovce Děčína udeřila Nová Paka a šla do náskoku o dva góly. Po chybě obrany nahodil puk na Lavingera NIKOLAJ PARŠAKOV a ten zaplul za jeho záda - 0:2. V závěru využil přesilovku pět na tři PAVEL ZAJAN a dostal tak Medvědy na dostřel jediného gólu - 1:2. V pětačtyřicáté minutě využili hosté po krásně sehrané akci přesilovou hru. ALEXANDR SUVOROV dostal nabito na levý kruh, odkud bez větších problémů trefil zcela odkrytou děčínskou branku - 1:3. Nová Paka si tak vrátila dvoubrankový náskok zase zpátky. Moc dlouho však netrvalo a bylo vše zase jinak. MILAN KOSTOUREK překonal Vacka a dostal zase Děčín zpět do hry - 2:3. V závěru to pak Děčín zkusil se šesti bruslaři v poli a bez brankáře, ale neudržel útočnou třetinu. Puk převzal ALEXANDR SUVOROV a takřka přes celé kluziště ho do ní poslal - 2:4. I poté hráli Medvědi powerplay a hosté šli ve třech na prázdnou klec, Paršakov ji ale netrefil. Dvě vteřiny před koncem si to ale NIKOLAJ PARŠAKOV vynahradil a tentokráte ji neminul - 2:5.

Ohlasy po utkání

Bc. Pavel Fedulov (BK): Těžký zápas. Skoro třetinu jsme hráli v oslabení. Děkuji hráčům, že to vydrželi, ustáli a dotáhli ten zápas k vítězství. Výborný výkon ode všech. Dnes se nám povedlo eliminovat chyby v obraně. Rozhodčího komentovat nebudu, ale je to divné, když nás vyloučí devětkrát a domácí pouze třikrát.

Aleš Půlpán (BK): Do Děčína jsme jeli s respektem. Mají zkušené hráče z Chomutova, kteří tým v posledních zápasech herně hodně zvedl. Ale nám se uzdravilo pět hráčů, tak jsme skoro kompletní a bylo to vidět. Při hře pět na pět jsme domácí vůbec k ničemu nepustili a byli o parník lepším týmem. Bohužel celou druhou třetinu jsme hráli v oslabení. Domácí ovšem na naši obranu a skvělého Vacka nenašli recept. Po právu a zaslouženě si dovážíme tři body.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři