04.12.2021 15:00
Bílina
6:8
(2:3, 2:2, 2:3)
Nová Paka
21.
Bílina, Zimní stadion, 04.12.2021 15:00

HC Bílina

Michajlov (Kuchař) - Delmarche, Nerad, Kolíček, Běhula, Šefl, Jingvirt, Jouza, Daniel, Zdeněk, Mašek, Ouřada, Uher, Fábry, Homer

BK Nová Paka

Vacek (Krinwald) - Komarov, Leder - Jachanov, Filip - Dvořák, Hnik, Rozanov - Krsek, Nezbeda, Paršakov - Puškov, Popov
Branky a nahrávky: 13. Zdeněk (Daniel, Fábry), 17. Jouza (Šefl), 31. Jouza (Zdeněk, Daniel), 32. Jouza (Ouřada, Zdeněk), 44. Zdeněk (Ouřada, Jouza), 54. Zdeněk (Jouza) - 1. Dvořák (Komarov, Rozanov), 3. Rozanov (Hnik, Dvořák), 12. Jachanov (Hnik, Rozanov), 35. Paršakov (Jachanov, Krsek), 36. Dvořák (Nezbeda, Rozanov), 49. Komarov (Nezbeda, Paršakov), 57. Dvořák (Nezbeda, Komarov), 59. Nezbeda (Dvořák, Leder) . Rozhodčí: Pastier - Kurtin, Beneš . Vyloučení: 5:4 . Využití: 1:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 42 . Střely na branku: 26:24 (11:6, 9:10, 6:8) . Průběh utkání: 0:3, 4:3, 4:4, 4:5, 5:5, 5:6, 6:6, 6:8 .

K utkání do Bíliny přijela Nová Paka ve velmi prořídlé sestavě z důvodů zranění a nemocí. Ani domácí neměli všechny hráče k dispozici. Večer před utkáním proběhly telefonické komunikace ze strany domácího týmu s tím, že mají velkou marodku, a že nabízejí dohodu o sehrání utkání v jiný termín. Tým Nové Paky se drží rozpisu utkání a sehrání daných rozpisem i přesto, že již několikrát uvažovali stejně jako Bílina. Tým Nové Paky sehrál dosud celou soutěž bez vynechání jediného a má za sebou úspěšně první polovinu základní části 2. ligy sever. Umístění má na šestém místě. Před zahájením soutěže by to byla krásná představa, ale po dosavadním průběhu vědí Novopačtí, že to mohlo být bodově daleko lepší. Mladý tým se postupně sehrává a adaptuje na dospělý hokej. Výsledky a hru měl v přípravě horší než v samotné soutěži, a to je potěšující.

Již v první minutě rozvlnil bílinskou síť Jarda Dvořák. Ve třetí minutě dal premiérovou branku v dresu Nové Paky Mark Rozanov. Ve dvanácté posunul Novou Paku na tříbrankový rozdíl obránce Viktor Jachanov. V té chvíli si hosté a jejich sledující fanoušci na onlajnech mysleli, že to bude pohoda. Jenže mladé hlavy byly přesvědčené úplně stejně. Hurá do útoku, ale ouha. Domácí velmi rychle kontrovali. Do konce třetiny snížili na kontaktní branku.

Ve druhé třetině se konal dokonalý obrat v polovině utkání. Rázem byli na koni domácí. V co možná nikdo nedoufal. Hosté se vzchopili a vrátili domácím stejnou mincí. Možná, že i domácí podlehli dojmu, že teď už to bude v jejich režii. Vyrovnal Paršakov a vedení Nové Pace vrátil Jarda Dvořák. Obratu utkání možná předcházel oddechový čas hostí. Do kabin se šlo zase trochu spokojeněji, ale s velkou výstrahou.

Ve třetí třetině to bylo, kdo z koho. Domácí vyrovnali, hosté se dostali do vedení Komarovem. Domácí zase vyrovnali, ale vítěznou branku vsítil hattrickem Jarda Dvořák a vítězství pojistil v předposlední minutě Tomáš Nezbeda. Tím se dostal do vedení v kanadském bodování v celé soutěži 2. ligy-sever.

Pavel Fedulov po utkání konstatoval, že má po průběhu zápasu stejnou barvu vlasů jako jeho kolegové z realizačního týmu. Nervy se nevyhýbají ani ruským bohatýrům...

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán (BK): Do Bíliny jsme odjížděli pouze s dvanácti hráči. Ještě den před utkáním na tréninku nás bylo alespoň patnáct, ale přes noc tři hráči onemocněli. Přesto jsme se rozhodli utkání odehrát a ne ho odložit. Bílina ještě večer volala, že mají velkou marodku, jestli bychom zápas nepřeložil. Potom nastoupili se čtrnácti hráči. Klukům patří velké poděkování za obětavost a chuť vyhrát. Bylo to velmi těžké utkání a jsme moc rádi za vítězství.

Bc. Pavel Fedulov (BK): Snad super zápas pro diváky, ale pro trenéry, nic moc... Bylo to jako na houpačkách. Jsme rádi, že jsme odvezli tři body domů. Dnes přes noc jsme přišli o další dva hráče, takže jsme museli hrát na dvě obrany a dva centry. Teď budeme mít konečně menší přestávku. Mají se uzdravit hráči a vrátit do sestavy. Takže s kádrem to už budeme mít lepší.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři