01.12.2021 18:00
Nová Paka
3:4 pr.
(2:0, 1:1, 0:2 – 0:1)
Dvůr Králové n. L.
20.
Nová Paka, Zimní stadion, 01.12.2021 18:00

BK Nová Paka

Vacek (Dressler) - Komarov, Leder - Jachanov, Filip - Suvorov - Dvořák, Hnik, Rozanov - Krsek, Nezbeda, Paršakov - Janda, Foerster, Popov - Klíma, Puškov

HC Dvůr Králové nad Labem

Brázdil (Marek) - Matějíček, Petira, Tondr, Muška, Franc, Vácha, Bláha, Valášek, Dvořák, Dušek, Procházka, Luštinec, Půhoný, Ježek, Havlas, Poppel
Branky a nahrávky: 2. Nezbeda (Leder, Komarov), 19. Paršakov (Krsek, Komarov), 33. Jachanov (Krsek, Suvorov) - 34. Valášek (Luštinec, Havlas), 46. Dušek (Tondr, Bláha), 49. Půhoný (Bláha), 64. Tondr (Půhoný, Bláha) . Rozhodčí: Bernat - Kettner, Brož . Vyloučení: 3 a TS : 4 . Využití: 0:2 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 282 . Střely na branku: 36:34 (11:13, 12:14, 13:7) . Průběh utkání: 3:0, 3:4 .
Před třetím derby viselo ve vzduchu několik otázek. Přijede Dvůr, když nehrál předcházející dvě utkání z důvodu "karantény"? Domácí naopak stále pokračují v soutěži bez vynechání žádného utkání, i když se potýkají s vládními nařízeními. Navíc na marodce jim zůstávají důležití hráči základní sestavy. A k tomu odešel na hostování do Hodonína druhý brankář Ivan Malyšev. Na místě náhradního brankáře nastoupil Jakub Dressler, který se s týmem na utkání připravoval. V sestavě se objevili po měsíční přestávce mladíci Puškov a Popov. Jak ukázala hra, druhá liga je pro mladé hráče jak z extraligy, tak z ruských soutěží přeci jenom trochu vyšší úroveň. Moc hry nepředvedli, ale přinesli prvním dvou řadám důležitý čas na odpočinek.

Před utkáním by každý "Pačák" jeden bod bral. Po utkání bylo na stadionu velké rozčarování z prohry, kterou hrubým ovlivněním skutečně zavinil hlavní rozhodčí Jan Bernat.

Již ve druhé třetině se domácí ujali vedení díky střelci Tomáši Nezbedovi. Akci Komarova s Lederem dotáhl do dvorské sítě. Tlak domácích pokračoval. Za krátkou dobu dali druhou branku. Rozhodčí odpískal, branku neuznal. Odůvodnil to tím, že kotouč neviděl, že myslel, že je pod brankářem, a že odpískal přerušení hry pro zakrytí kotouče hostujícím gólmanem Brázdilem. Domácím trenérům se omluvil, chybu přiznal, ale branku přesto neuznal. Následovalo trestné střílení Dvora Králové. Provádějící hráč Tomáš Bláha neproměnil. Denis Vacek ho "vybruslil", chytil kotouč betony a ukryl v lapačce. Hosté hru zlepšili, více drželi kotouč na svých holích, ale pozorný Vacek likvidoval každou jejich šanci. V 19. minutě nahodil Komarov za Brázdilovu branku, za brankou vybojoval kotouč Filip Krsek a nečekaně přihrál Paršakovi. Překvapenému Brázdilovi poslal kotouč do "zívající" branky.

Ve druhé třetině nastal nápor Nové Paky. Hosté se postupně z něho vymanili. Tím dostali domácí více prostoru k útočným šancím do "otevřené" obrany soupeře. Unikátní šanci připravil rychle ujíždějící Filip Krsek Jachanovi. Z levého kruhu přihrál na druhý a odtud na první dobrou rozvlnil dvorskou branku projektil novopackého obránce. Hosté snížili Valáškem ze zmatku před Vackovou brankou.

Druhou branku ve třetí třetině daroval Dvoru hlavní rozhodčí. Vyloučil Paršakova za napadení Luštince. Srážku obou hráčů mimo hru neviděl, ale komediant Luštinec se znovu svíjel jako minulé utkání ve Dvoře. Z toho arbitr utkání usoudil, že Luštince asi přejel "vlak". Snad bude někdy takový hráč po právu vykázán do šaten. Férové sportovní chování tento hráč postrádá. Zatím mu na to skáčou jako na špek, ale až se ucho utrhne .. Branku dal Dušek. Dvůr přidal na aktivitě a vstřelil vyrovnání o tři minuty později. Autorem byl Jiří Půhoný za asistence Tomáše Bláhy. Za chvíli se celá hala radovala. Komarov poslal projektil, Nezbeda tečoval a kotouč k absolutní radosti domácích zaplul do dvorské branky. V tom tam hlavní rozhodčí máchal rukami, že gól není, není a není. On tam viděl vysokou hůl a hotovo!!! Diskutovalo se, vysvětlovalo, žádalo a snad i prosilo, ale rozhodčí to měl ve svých rukách pevně a možná (tedy on, určitě) věřil, že viděl správně. Tentokrát se již domácím neomlouval. V závěrečných minutách základní části oba týmy bojovali o zisk plného počtu bodů. Velké šance byly na obou stranách, ale gólmani své týmy drželi. Výhru měli na svých hokejkách v poslední vteřině hráči hostí, ale střela minula pravou tyč Vackovi branky. Srdce domácích fanoušků notně pulsovalo. Nakonec byli rádi, že po základní části byl stav rovnovážný.

Následovalo pětiminutové prodloužení. Trojice hráli proti sobě opatrně. Šancí moc nebylo. Jedna na straně domácích a jedna na straně hostí. A tu likvidoval Jachanov, ale pomohl si faulem a byl po právu vyloučen. Hra pokračovala tři ku čtyřem. Po chvíli rozhodčí přerušil hru a nikdo nevěděl proč. Zmatení diváci si mysleli, že pošle domácí pro více hráčů na ledě na trestnou. Dlouhou se diskutovalo, hlasatel nic neoznámil a tak nakonec vnímavým došlo, že domácí časoměřič nedal na tabuli signál o uloženém trestu, nesvítil tam. Hosté si náležitě odpočinuli, domácí také, ale nakonec to vyšlo pro Dvůr vítězně. Nejzkušenější hráči hostí nabrali síly a chopili se do zteče domácí branky. Nakonec se jim to povedlo díky volnému Tondrovi. Jeho střelu blokoval v poslední okamžik Komarov, ale tak nešťastně, že zaplul do novopacké sítě. A bylo rozhodnuto.

Domácí byli totálně zklamáni. Vzhledem k průběhu utkání zcela jistě pochopitelně.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán (BK): Měli jsme výborný vstup do zápasu a soupeře k ničemu moc nepouštěli. Po úvodním gólu jsme přidali druhý, který nám nebyl uznán, pro mě z nepochopitelných důvodů. Ale to nás nezlomilo a šli jsme si za svým cílem. Když nám hlavní rozhodčí neuznal druhý gól a vyloučil nám za nefaul hráče a z té přesilovky snížil soupeř na rozdíl jediného gólu, přišlo rozčarování v týmu a narušení naší hry. Z naší následné chyby srovnal a v prodloužení zkušeně rozhodl. Mrzí ně ztráta dvou bodů. Dnes to bylo na body tři.

Bc. Pavel Fedulov (BK): Už třetí utkání hrajeme na pět beků, což samozřejmě je vidět hlavně na konci zápasu... Škoda nevyužitých šanci a 2 neuznaných gólů. Musíme zlepšit hru v obraně, skoro všechny góly soupeře padly po našich nesmyslných chybách.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři