24.11.2021 18:00
Hronov
3:4 pr.
(1:0, 1:2, 1:1 – 0:1)
Nová Paka
18.
Hronov, Zimní stadion, 24.11.2021 18:00

HC Wikov Hronov

Nečas (Ševců) - T. Kynčl, J. Kynčl, Sýkora, Heligr, Degterev, Exner, Oliva - F. Moník, Bucek, Duchan, Kozák, Chalupa, Jirků, Kučera, Achmedijanov, Matouš, trenér: M. Táborský

BK Nová Paka

Vacek (Malyšev) - Suvorov, Komarov - Jachanov, Leder - Filip - Janda, Hnik, Nezbeda - Foerster, Razanov, Šípek - Klíma, Pekárek, Dlask, trenéři: Fedulov, Půlpán
Branky a nahrávky: 10. Chalupa (Kučera, J. Kynčl), 35. Matouš (Achmedianov, Duchan), 57. Chalupa (F. Moník, Kučera) - 27. Nezbeda (Hnik), 31. Komarov (Nezbeda, Foerster), 45. Foerster (Suvorov, Filip), 63. Hnik (Foerster) . Rozhodčí: Bernat - Řezníček, Hofman . Vyloučení: 5:5 . Využití: 1:1 . V oslabení: 0:1 . Diváci: 191 . Střely na branku: 45:25 (13:6, 15:8, 17:11) . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4 .
Od prvního pondělního ranního telefonátu Luďka Exnera, manažera Hronova, se administrativní práce do začátku utkání nezastavily. V řešení byl COVID, COVID, COVID ...

Všechny soutěže od 2. ligy níže měly od pondělí výrazně omezené možnosti startu hráčů v utkání. Povolení nástupu do utkání se smrsklo na dvě podmínky: A) plné očkování, B) prokazatelné lékařské potvrzení o prodělané nemoci Covid ne starší 180-ti dní.

Výjimku mají soutěže profesionální, a to Chance liga a Extraliga. Tam mohou být i negativní PCR testy. Čekali jsme aktivitu nové ADKLH, ale marně.

Díky velké obětavosti členů realizačního týmu a samotných hráčů se povedlo do utkání vyřešit splnění podmínek. Mnohé se podařilo také díky Aleši Tryznovi.

Přesto někteří hráči nestihli splnit všechny podmínky bezinfekčnosti a ti museli svůj start v utkání obětovat. V sestavě utkání je nenajdete. Je možné, že k dalšímu utkání 2. ligy budou další hráči mít tyto záležitosti vyřešené.

K utkání mohli nasadit hosté pouze čtrnáct hráčů, a to ještě díky tomu, že bylo rychle provedeno mezinárodní povolení registračních práv Markovi Rozanovovi. Došlo k dohodě s Mountfield Hradec Králové o povolení střídavých startů extraligového juniora Martina Jandy a k utkání byl z těchto důvodu nominován dorostenec Daniel Pekárek. Již v Jablonci hrál extraligový junior Mladé Boleslavi Tomáš Dlask a také v posledních utkáních nastupuje asistent trenérů Saša Suvorov. Více hracího prostoru dostali v utkání Lukáš Šípek a Ruda Klíma.

Domácí nastoupili z výše popsaných důvodů také v oslabené sestavě. Přesto měli k dispozici širší kádr vyztužený vrchlabskými posilami. Hráli aktivněji a určovali z větší části utkání tempo hry. Hosté se dobře "zatáhli". Obětavě bránili a gólman Denis Vacek je pojistil bravůrním výkonem. Domácí získali vedení Chalupou v přesilové hře při vyloučení novice Martina Jandy. Hosté srovnali ve druhé třetině Tomášem Nezbedou v oslabení po spolupráci s Fandou Hnikem. V polovině utkání se Nová Paka dostala do vedení Komarovem v přesilové hře po spolupráci Nezbedy s Petrem Foersterem. Domácí o čtyři minuty později vyrovnali Matoušem. Hosté se znovu dostali do vedení ve třetí třetině díky první trefě v sezóně Petra Foerstera. Vyrovnání domácích přišlo v závěru utkání. Branku dal znovu vrchlabský Chalupa.

Prodloužení za dvě a půl minuty vyřešila novopacká dvojice Hnik, Foerster. Radostné a zcela nečekané vítězství si za obětavou hru hosté tak trochu zasloužili.

Ohlasy po utkání

A. Půlpán (BK): Dneska tým ukázal charakter. Měli jsme k dispozici notně okleštěnou sestavu z důvodu nových vládních opatření. A přesto jsme zápas zvládli. Celému týmu patří velký dík za obětavost.

P. Fedulov (BK): Neuvěřitelný výkon celého týmu. Přijeli jsme do Hronova na dvě a půl pětky, z toho někteří hráči měli první zápas v kategorii mužů. Každý nechal na ledě maximum, udělal všechno pro to abychom odvezli body domů.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři