20.11.2021 17:00
Nová Paka
1:2
(0:1, 1:0, 0:1)
Letňany
17.
Nová Paka, Zimní stadion, 20.11.2021 17:00

BK Nová Paka

Vacek (Kundrík) - Komarov, Hroudný - Iakhanov, Suvorov - Leder, Filip - Serov - Dvořák, Hnik, Foerster - Paršakov, Nezbeda, Krsek - Šípek, Kerekanič, Dlask - Klíma, trenéři: P. Fedulov, A. Půlpán

HC Letci Letňany

Zeithaml (Horák) - Zedek, Kolářík, Lokajíček, Hanuš, Šána, Fiala, Wojnar, Vacín, Hlaváč, Kellerstein, Poul, Řepík, Pejchal, Kropáček, Hozák, Hrala, Půlpán, Kastner, Arnošt, Hasil, trenér: J. Nedvěd
Branky a nahrávky: 26. Komarov (Hnik, Dvořák) - 17. Kastner (Hlaváč, Řepík), 56. Kastner (Lokajíček, Půlpán) . Rozhodčí: Vystšejn - Ketner, Brož . Vyloučení: 4:5 . Využití: 1:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 352 . Střely na branku: 25:33 (5:7, 11:11, 9:15) . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2 .
Letci Letňany se představili v kvalitní sestavě. Do Nové Paky přijel i mistr světa Jan Hlaváč, bývalí hráči BK Nová Paka Aleš Půlpán a Lukáš Kastner. Všichni tři se podíleli na těsném vítězství Letců.

Hosté věrni svému názvu do utkání doslova vlétli, ale domácí tempu stačili a opláceli stejným metrem. V úvodní části byli mírně lepším týmem domácí. Druhou polovinu třetiny naopak hosté, kteří využili přesilovou hru Lukášem Kastnerem krásnou ranou od modré.

Ve druhé třetině se počet šancí resp. střel na branku u obou týmů zdvojnásobil. Banku dali pouze domácí. Vyrovnání přišlo v přesilové hře, kdy do útočného pásma zatáhl Jarda Dvořák. Fanda Hnik posunul zpět mazi kruhy na Artěma Komarova, který bekhendovým blafákem vyrovnal.

Ve třetí třetině se už zdálo, že kvalitní výkony obou týmů budou vrcholit v prodloužení, ale do útočného pásma zatáhl hostující Aleš Půlpán. Za brankou pustil kotouč na Lokajíčka a ten přihrál po vrcholech kruhů až na protilehlou stranu, kde přesně z voleje trefil k pravé tyči Vackovi branky střelec večera Lukáš Kastner. Domácí měli ještě dvě šance. Únik tři na jednoho byl pokažen a únik Jardy Dvořáka Zeithaml zlikvidoval. Power play bylo přerušeno vyloučením domácího Šípka za nešťastné vyhození kotouče přes sítě. Hosté se z vítězství radovali. Domácí prohráli tuto sezónu již čtvrté utkání o jednu branku. Výkon podávají výborný. Před sezónou by za něho byli hodně rádi, ale teď při pohledu na tabulku a výsledky vědí, že to mohlo být mnohem lepší.

Celou společnost znovu ohrožuje virová nákaza a tak všechny čeká složité období. Účastníci utkání včetně diváků budou muset mít prodělané očkování nebo zahájené plus negativní PCR test anebo doklad o prokazatelném prodělání nemoci Covid-19.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán (BK): Utkání mělo od první minuty velké tempo. Šance na obou stranách proměnil v první třetině soupeř a to v přesilové hře, kterou mají velmi kvalitní. To nás nakoplo ještě k většímu výkonu a právem jsme srovnali. Pak u se čekalo kdo udělá chybu a bohužel soupeř nás donutil k chybě a po špatném rozebrání hráčů skóroval. Ačkoli jsme ještě měli samostatný nájezd už si soupeř výhru podržel. Děkujeme fanouškům za krásnou kulisu.

Pavel Fedulov (BK): Vyrovnaný zápas. Aspoň bod jsme si určitě zasloužili. Bohužel soupeř využil o jednu ze svých šancí víc. Neměi jsme v koncovce štěstí.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři