03.11.2021 18:00
Dvůr Králové n. L.
6:4
(1:3, 2:0, 3:1)
Nová Paka
13.
Dvůr Králové nad Labem, Zimní stadion, 03.11.2021 18:00

HC Dvůr Králové nad Labem

Marek, 20. Brázdil - Vašíček, Tondr, Petira, Matějíček, Muška, Franc, Vácha, Moučka, Ježek, Dvořák, Dušek, Procházka, Luštinec, Půhoný, Bláha, Havlas, Valášek

BK Nová Paka

Vacek (Malyshev) - Iakhanov, Serov - Komarov, Leder - Šípek, Filip - Malík, Hnik, Foerster - Krsek, Nezbeda, Paršakov - Netušil, Kerekanič, Pushkov (Klíma)
Branky a nahrávky: 7. Dušek (Procházka), 24. Moučka (Půhoný), 35. Luštinec (Havlas), 48. Bláha, 54. Moučka (Tondr, Půhoný), 60. Bláha - 5. Pushkov (Filip, Netušil), 8. Netušil (Nezbeda, Paršakov), 11. Hnik (Malík), 49. Hnik (Malík, Foerster) . Rozhodčí: Kopeček - Nechvátal, Berger . Vyloučení: 3:4 a TH Iakhanov . Využití: 2:2 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 477 . Střely na branku: 35:25 (8:12, 16:9, 11:4) . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 4:3, 4:4, 6:4 .

Před početnou diváckou kulisou se odehrávalo derby utkání severní skupiny II. ligy ČR. Utkání, ve kterém měl mít velkou a jasnou převahu domácí tým, bylo velmi vyrovnané a dramatické. Hosté zaskočili domácí hbitým pohybem, rychlým bruslením a dobrou kombinací.

Hosté se ujali brzkého vedení střelou Maxe Filipa po přihrávce Robina Netušila. Domácí zakrátko vyrovnali Duškem. Pěknou střelou zpoza obránce překonal výborného Vacka. V přesilové hře se hosté již v osmé minutě znovu dostali do vedení. Znovu třetí řada hostí skórovala. Robin Netušil na pozici obránce přesně trefil. Přihrávali Tomáš Nezbeda a Nikolaj Paršakov. V jedenácté minutě poslal do dvoubrankového vedení Novou Paku Fanda Hnik, když se rychle uvolnil a přesně zacílil do horního růžku Markovi branky. Asistovali David Malík a Vladimír Serov.

Krátce po přestávce byl vyloučen hostující Paršakov a to domácí trestali snížením z hole Moučky za asistencí Půhoného a Dvořáka. Ve dvacáté osmé minutě si vynutil vyloučení hostí domácí kapitán Jirka Vašíček, když dokázal rozhodčího proti jeho původnímu verdiktu přesvědčit, že hosté vyhodili kotouč z hrací plochy proti pravidlům. Stav utkání srovnal ve třicáté páté minutě Luštinec po přihrávce Havlase. Zakrátko byl vyloučen znovu hostující Pushkov, když jeho sedmdesát kilo "složilo" obrovitého Vašíčka. Do konce třetiny se již skóre neměnilo, ale v této byli, oproti první, domácí lepším týmem.

Ve čtyřicáté osmé minutě vstřelil vedoucí gól domácích Tomáš Bláha a radoval se převelice. Hosté o minutu později srovnali v přesilové hře, když precizně kombinovala trojice Hnik, Malík, Foerster. O další minutu později byl vyloučen domácí Vašíček, ale hosté udělali chybu při vyhození kotouče domácích. Vacek se neodvážil vyjet a zahrát kotouč do bezpečí. Dobruslující dvojice protihráčů svedla souboj o kotouč. Nárazu do mantinelu domácí Luštinec situaci využil tak, že lehl jako zabitý a rozhodčí vykázal hostujícího Iakhanova do konce utkání. Domácí využili pětiminutovou přesilovou hru ke vstřelení vítězné branky. Původně na "smrt" zraněný Luštinec absolvoval přesilovou hru. Utkání dohrál bez zranění. Zaúřadovala tzv. hokejová "diplomacie" hráčů na ledě, kdy domácí zkušený tým si poradil i v takových důležitých momentech, které jsou popsány výše. Šestou branku vstřelili domácí do prázdné branky při power-play Nové Paky tři desetiny vteřiny před koncem utkání.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán (BK): Dnes jsme si za náš výkon minimálně bod zasloužili. Jsem pyšný na tým co dnes dokázal.

Bc. Pavel Fedulov (BK): Výborná první třetina! Pak ve druhé jsme udělali několik chyb a dali soupeři možnost se vrátit do zápasu. Škoda toho vyloučení na konci utkání. Podle mého názoru to byl čistý souboj, ale stalo se co se stalo - vyloučení. Nejde proti Dvoru hrát v oslabení. Tento tým je zkušený a umí přesilové hry využít.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři