30.10.2021 17:00
Nová Paka
4:3
(0:1, 1:2, 3:0)
Most
12.
Nová Paka, Zimní stadion, 30.10.2021 17:00

BK Nová Paka

Vacek (Kundrík) - Iakhanov, Serov - Komarov, Jonáš 36´Petrov - Leder, Filip - Malík, Hnik, Foerster - Krsek, Nezbeda, Paršakov - Netušil 22´Pushkov, Kerekanič, Šípek

Mostečtí Lvi

Hosnedl (Kubík) - Šoustek, Fučík, Urbánek, Havlůj, Havlík, Hoffman, Buberl, Nedrda, Písařík, Böhm, Kýhos, Smolka, Mical, Dohnal, Drašar
Branky a nahrávky: 36:19 Nezbeda (Paršakov), 46:41 Iakhanov (Hnik, Malík), 49:42 Iakhanov (Hnik, Malík), 54:32 Malík (Hnik, Foerster) - 19:25 Smolka (Písařík, Urbánek), 21:27 Buberl (Dohnal), 39:21 Drašar (Mical, Kýhos) . Rozhodčí: Bernat - Kettner, Brož . Vyloučení: 1:3 . Využití: 2:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 192 . Střely na branku: 34:40 (14:18, 12:12, 8:10) . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3 .
Utkání, na které se domácí vůbec netěšili, z důvodu, že minulé obdrželi tucet branek a také z důvodu, že mnozí hráči jsou z dosavadních utkáních domlácení. Nakonec se mladá těla rychle zadaptovala. Na pátečním tréninku již byli v plné síle a z hlav zmizelo nutkání utkání odvolat. A i tak se rodí překvapivá a nečekaná vítězství. Poslední utkání, které Nová Paka vyhrála v domácím prostředí v základní hrací době bylo 4. 12. 2019 s Bílinou 8:3. S Mostem vyhrála Nová Paka poprvé v historii. Vše je jednou poprvé.

V první třetině hráli oba soupeři kombinační hokej bez výrazných osobních soubojů. Hodně střel přinesla chuť hráčů střílet ze všech možných pozic, ale žádný tým se nedostával do vyložené příležitosti. Velkou gólovou příležitost měl domácí obránce Adam Jonáš, ale Hosnedla nepřekonal. Skóre otevřeli hosté až v poslední minutě, kdy jim situaci velmi zlehčila třetí řada domácích, která vytvářela v obranném pásmu jednu chybu za druhou. Pro domácí to byla nepříjemná situace zvlášť z důvodu, že hráli celou první třetinu vyrovnaný duel s obávaným soupeřem.

O přestávce mělo přijít uklidnění domácích hráčů, ale při prvním pobytu na ledové ploše vyrobil před vlastní modrou nepochopitelnou chybu Robin Netušil. Sólo nájezd Vacek zneškodnil, ale neochota či hokejové neumění hráčů třetí řady se bít o každý kousek ledu ve vlastní třetině a nebezpečí definitivně zažehnat vedla nakonec k dalšímu velmi lacinému a stupidnímu gólu v jejich síti. Hosté své úsilí zvýšili a zdálo se, že je zase "zaděláno" na debakl, ale Vacek svůj tým podržel a postupně jej dostal z tzv. "deky". Pak přišel nešťastný zákrok hostujícího Drašara vysokou holí, kterým způsobil zranění hlavy Adama Jonáše blízko levého oka. Zdravotní služba poskytla první pomoc. Byla povolána RZS, kterou byl Adam převezen do fakultní nemocnice v Hradci Králové z důvodu vysoké specializace této nemocnice. Hra byla přerušena a povolána rolba na celkovou úpravu ledové plochy velmi potřísněné čerstvou krví. V následující přesilové hře se prosadil domácí střelec Tomáš Nezbeda. Z blízkosti brankoviště jen Hosnedl jeho kotouč lehce vytlačil, ale do branky si cestu našel. Jenže opět krátce před koncem třetiny vyrobila chybu dříve jmenovaná pětice hráčů a dostala hosty svojí neschopností znovu do dvoubrankového vedení.

Následovala změna stran a bez přerušení se pokračovalo třetí třetinou. Snížení stavu utkání přinesla domácím přesilová hra, kterou způsobil zákrok na domácího Kerekaniče, když jeho tvrdý hit neustál kapitán hostí Havlůj, který protihráče sekl tzv. sekerou, a to doslova. Kombinaci rozehrála první řada domácích. Z hole Malíka šel kotouč na Hnika a na střelce utkání Iakhanova. Ten tvrdou střelou prostřelil od modré vše. V padesáté minutě si tlak vytvořila první řada. Iakhanov dostal kotouč od stejných spoluhráčů jako při předešlé brankové situaci. Střelu naznačil, popojel stranou, dostal se na vrcholy kruhů a přesně zavěsil do mostecké branky. Radost byla veliká a překvapivá. O necelých šest minut později znovu první řada zaúřadovala. Velký zmatek za brankou způsobili dobře atakující novopačtí útočníci. Skvělou práci odvedl Petr Foerster, vybojoval kotouč a přihrál Fandovi Hnikovi, který mohl střílet, ale k překvapení všech včetně hostujícího Hosnedla přihrál zpět na druhou tyč, kde ve správném čase najížděl David Malík. K radosti všech mu kotouč neujel ani se nesmekl či nadskočil, ale bezpečně vlétl do mostecké sítě. Hosté více než minutu před koncem stáhli svého brankáře a hráli v početní výhodě, power play. Domácí se bránili dobře, ale prázdnou branku neohrozili. Naopak hosté orazítkovali Vackovo břevno a ještě dali branku. Bohužel, pro ně, dávno po závěrečném klaksonu. Vítězství Nové Paky ve II. lize ČR v základní hrací době přišlo v domácím prostředí po neskutečných 693 dnech!!!

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán (BK): Vrátili jsme se k naší hře a přineslo nám to tři body. Musíme hrát disciplinovaně a ukázněně. Dneska bych vyzdvihl výkon gólmana.

Pavel Fedulov (BK): Děkuji týmu za charakter, který jsme ukázali. Nezlomili nás inkasované góly. Pokračovali jsme ve hře a ty tři body svým výkonem zasloužili. Budeme se připravovat na Dvůr. Máme další zranění, musíme si s tím poradit.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři