23.10.2021 17:00
Letňany
4:3
(1:0, 2:2, 1:1)
Nová Paka
10.
Praha - Letňany, ICE ARENA, 23.10.2021 17:00

HC Letci Letňany

Kopřiva (Horák) - Arnošt, Fiala, Hanuš, Hasil, Hlaváč, Hozák, Hrala, Kellerstein, Kolářík, Kropáček, Kučera, Lokajíček, Pika, Poul, Půlpán, Řepík, Turek, Vacin, Wojnar, Zedek

BK Nová Paka

Vacek (Malyshev) - Komarov, Hroudný - Serov, Jonáš - Leder, Filip - Šípek - Petrov, Hnik, Malík - Krsek, Foerster, Paršakov - Netušil, Kerekanič, Pushkov - Klíma
Branky a nahrávky: 13:33 Poul (Kolářík, Půlpán), 20:52 Hrala (Hozák, Wojnar), 27:50 Hrala (Půlpán, Arnošt), 48:34 Hrala (TS) - 21:40 Paršakov (D. Malík), 22:59 Komarov (Hnik, Malík), 59:21 Serov (Netušil, Foerster) . Rozhodčí: Mejzlík - Gabriel, Gregar . Vyloučení: 3 : 6 a TS (proměněno) . Využití: 4:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 146 . Střely na branku: 36:19 (13:2, 11:6, 12:11) . Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3 .
Po vysokých výhrách Letců v minulých utkáních byl jasný předpoklad jejich další vysoké výhry. Po konci utkání však hosté nevěřícně hledali chyby, které je připravili o bodový zisk. Domácí dali všechny své branky v nerovnovážných situacích, vítěznou branku z nepřesně nařízeného trestného střílení. Hosté si své branky připsali v plném počtu hráčů.

Úvod utkání přinesl velmi opatrnou hru hostujícího celku. Z respektu ze soupeře se hráči Nové Paky do ničeho riskantního nepouštěli. Skóre otevřel domácí Matěj Poul v přesilové hře v nepřehledné situaci před Vackem. Hostující obrana byla trochu laxní v předbrankovém prostoru.

Druhou třetinu zahájili domácí přesilovou hrou, kterou využil Hrala krásnou brankou po střele z vrcholu kruhů po přesné přihrávce Hozáka. O necelou minutu později hosté snížili po zásluze Paršakovem, když mu přesně přihrál do útočného pásma najíždějící David Malík. A v další, třetí minutě, hosté srovnali, když v tlaku v útočné třetině poslal kotouč František Hnik na Artěma Komarova. Ten přesně zacílil do levého horního rohu Kopřivovy branky. Hosté pokračovali kombinační hrou. Ale další přesilová hra poslala domácí v osmé minutě znovu do vedení. Navíc trochu na hranici pravidel. Domácí hráči vypíchli kotouč Vackovi z náruče a došťouchali ho do branky. Branka byla připsána podruhé Hralovi. Hosté přes nepřízeň vývoje a četných oslabení vysoké tempo drželi a prosazovali se stále častěji. Do konce třetiny se již skóre neměnilo.

Úvod poslední třetiny přinesl nápor Nové Paky, ale branku jim to nepřineslo. Naopak z úniku těžili domácí trestný nájezd pro údajný nedovolený zákrok hostujícího Adama Jonáše. Domácí Hrala překonal Vacka Forsbergovým blafákem a završil hattrick. Hosté se přes nepříznivý vývoj v početních nevýhodách dále velmi snažili o vstřelení kontaktní branky. To se jim po zásluze podařilo v poslední minutě utkání Serovem. Následoval oddechový čas a příprava k power play, ale to domácí již nedovolili a slavili zisk tří bodů.

Ohlasy po utkání

Pavel Fedulov (BK): Děkuji týmu, že hrál do konce a neodevzdali zápas lacino. První třetina se nám nepovedla. Nevím proč, ale měli jsme ze soupeře strach. Po přestávce jsme trochu přehodili hráče v lajnách a začalo to fungovat mnohem líp. Říkali jsme klukům, že s Letňany nemůžeme se nechávat vylučovat, že mají perfektní přesilové hry. A to rozhodlo zápas. Kvalita hry jde postupně nahoru. Musíme pokračovat v práci dál a začít sbírat body.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři