20.10.2021 18:00
Nová Paka
1:2
(1:1, 0:0, 0:1)
Jablonec nad Nisou
9.
Nová Paka, Zimní stadion, 20.10.2021 18:00

BK Nová Paka

Vacek (Kundrík) – Komarov, Iakhanov - Jonáš, Serov - Leder, Filip – Foerster, Hnik, Malík - Krsek, Nezbeda, Parshakov - Kerekanič, Petrov, Pushkov (Klíma), trenéři: Fedulov, Půlpán, vedoucí týmu: Hronek

HC Jablonec nad Nisou

Jelínek (Lank) - Abraham, Tržický, Charvát, Kulda, Bitman, Had, Mrkvička, Hric, Kačírek, Brokeš, Homolka, Kapička, Jursa, Folda, Plíhal, Hájek, Bouřil, trenér: Plíhal, vedoucí týmu: Kučera
Branky a nahrávky: 7:44 Nezbeda (Parshakov, Serov) - 4:22 Kapička (Had, Jursa), 56:53 Kapička (Brokeš) . Rozhodčí: Veinfurter - Řezníček, Juránek . Vyloučení: 10 a OK a TH (Iakhanov) - 9 a 2xOK (Tržický) . Využití: 1:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 258 . Střely na branku: 41:25 (15:6, 13:12, 13:7) . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2 .
Domácí hokejisté odehráli velmi kvalitní utkání, kde jim chybělo sportovní štěstí.

Úvod utkání přinesl převahu domácího týmu, ale žádný z mnoha pokusů neskončil za skvěle chytajícím Jelínkem. Již v páté minutě utkání otevřel skóre na straně hostujícího týmu Michal Kapička, který rychlou orientací v nepřehledné situaci zametl kotouč po ledě do novopacké branky. Pomohla mu v tom nedůslednost bránících hráčů. O dvě minuty později byli trestáni krátce po sobě jablonecký Abraham a Kačírek. Hostující kapitán Plíhal rozhodčímu vynadal velmi hrubým způsobem bez potrestání. Jak se ukázalo byl to pro další průběh utkání rozhodující moment. Vedení utkání bylo tím hodně ovlivněné. Hosté si tím vydobyli respektování jejich tvrdé hry bez trestání. V dvojnásobné přesilové hře si domácí po sérii skvělých příležitostí branku zasloužili. Ta padla po perfektní přihrávce Parshakova na spoluhráče Tomáše Nezbedu, který na protilehlé tyči neomylně zakončil. Převaha střeleckých příležitostí domácích pokračovala, ale branka hostí zůstávala zakletá. Až v závěru třetiny si vytvořili slibné šance a převahu hráči Jablonce. Domácí byli rádi za přestávku.

Celá druhá třetina byla narušena velkým množstvím vyloučených domácích hráčů. Všechna oslabení domácí ubránili, ale k převaze z první třetiny se z toho důvodu nedostávali. Hosté ukázali jak lze účinně ovlivnit průběh utkání.

Poslední třetina byla zahájena znovu oslabením Nové Paky, když hosté na úplném konci druhé třetiny vyvolali několik šarvátek ze kterých si přesto, že byli iniciátory, odnesli méně trestů. Domácí se znovu ubránili a v oslabení si vytvořili i šance, ale bez gólového efektu. Velké šance k posunutí do vedení domácích měli v této části hry útočníci Nezbeda, Krsek a Petrov, ale štěstí stálo na straně výborného Jelínka. V padesáté sedmé minutě udělali domácí v útočné třetině chybu. Samostatný únik Brokeše Denis Vacek perfektně zneškodnil. Když se zdálo, že je tento moment uhašen, přišla díky nedůslednosti bránících hráčů, přihrávka Brokeše od zadního mantinelu na Michala Kapičku. Ten zavěsil za bezmocného Vacka. I střelec vítězné branky měl situaci usnadněnou díky nedůslednost dalšího hráče domácích. Tato chyba stála Novopacké ztrátu všech bodů. V závěru Nová Paka vystupňovala tlak, ale hosté se všemi způsoby bránili. Okolí brankoviště bylo téměř válečným střetem. Bitka stíhala bitku, a tak závěr utkání přinesl samé vyšší tresty. Domácím se přes nekonečné úsilí vyrovnat nepodařilo.

Bohužel se hosté nedokázali se svým soupeřem ani rozloučit podáním ruky, jak je zcela ve sportovních utkáních obvyklé, stejně jako v úvodním utkání v Jablonci. Prý to dělají z důvodu opatření COVID-19. Zbývá věřit, že k tomu tak přistupují se všemi soupeři, i když tým Nové Paky se tím ještě v této sezóně s žádným jiným soupeřem nesetkal.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán (BK): Byl to těžký zápas. Myslím si, že jsme byli po celý zápas lepším týmem. Bohužel naše koncovka byla žalostná a to nás stálo tři body. Musíme to hodit za hlavu a připravit se na další utkání.

Pavel Fedulov (BK): Jednoznačně to byl náš zápas. Občas hokejisté Jablonce nevěděli co se na ledě děje. Škoda nevyužitých šancí. Děkuji klukům za utkání, předvedli skvělý výkon i přesto, že třeba všichni naši centři hráli se zraněními a léky... Škoda těch bodů, ale když budeme pokračovat ve zlepšení kvality hry, body určitě přijdou. Rozhodčího komentovat nebudu, není to moje práce.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři