04.01.2023 18:00
Nová Paka
6:2
(0:0, 4:1, 2:1)
Nový Bydžov
11.
Nová Paka, Zimní stadion, 04.01.2023 18:00

BK Nová Paka

Mahdal – Pour, Leder, Murashov, Klust, Pekárek, Vrba, Suvorov, Malík, Kotyza – Rossokha, Mach, Hnik, Bondar, Kindyshev, Dvořák, Horyna, Hric, Fišar, Nevyhoštěný, Šípek.

Stadion Nový Bydžov

Žalčík – Muška, Matějíček, Brotánek, Bezděk, Heligr, Zmítko – Němec, Postolka, Procházka, Eis, Jebavý, Černý, Ladman, Petr, Hlaváček, Pilný.
Branky a nahrávky: 30:57 Dvořák (Suvorov, Hnik; 4/4), 33:24 Nevyhoštěný (Hric; 5/5), 39:01 Hric (Dvořák, Suvorov; 5/4), 39:36 Nevyhoštěný (Kotyza, Leder; 5/5), 54:00 Bondar (Hnik, Dvořák; 5/5), 59:09 Šípek (Pour; 5/5) – 36:27 Černý (Hlaváček, Pilný; 5/4), 57:06 Procházka (Ladman, Zmítko; 5/4). Rozhodčí: Pecha – Šesták, Rezek. Diváci: 198. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:2. Střely na branku: 37:36. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 6:2.

První utkání v novém roce přineslo derby utkání s tradičním rivalem. Poslední čtyři kola nadstavbové části mají určit nasazení do play-off. Všichni účastníci Krajské ligy Královéhradeckého i Pardubického kraje budou hrát play-off systémem elitní skupina proti skupině "poražených" v základních částí obou krajů. Klíč je tento: první z elitní skupiny bude hrát proti poslednímu ze skupiny druhé. Např. Litomyšl proti Opočnu. Tj. první proti šestnáctému, druhý proti patnáctému atd. Všechny kola se budou hrát na tři vítězná utkání s tím, že se začíná na ledě týmů z elitní skupiny. Výhodou pro týmy z lepší skupiny by měla být větší sportovní náročnost a tím určité předpoklady postupu do dalšího kola.

Domácí tým nastoupil po dlouhé době v kompletní sestavě s dvaceti hráči a dvěma gólmany. Po delší vánoční přestávce se všichni hráči uzdravili. V první třetině žádná branka nepadla. Oba soupeři hráli velmi dobře, ale k domácí měli třikrát blíže ke vstřelení úvodní branky. Tři tyče jim, ale radost odepřely.

Ve druhé třetině se domácí, přestože byli více vylučování, radovali z pěkných branek. Nejprve vsítil branku Michal Nevyhoštěný po precizní akci celé druhé řady, ale ve skrumáži před brankou bylo posouzeno pošťuchování Mirka Horyny jako nedovolené. Branka nebyla uznána a domácí obdrželi dvouminutový trest. Jenže domácí hráli dobře a s chutí a tak další branka na sebe nedala čekat. po třiceti jedné vteřině byla připsána úvodní branky Jardovi Dvořákovi. O necelé dvě minuty později vsítil znovu branku Michal Nevyhoštěný a bylo to dva nula. Jenže za tři minuty propadl kotouč Michalovi Mahdalovi. Doskákal těsně za čáru. Ale poslední minuta druhé třetiny přinesla krásní momenty domácích. Excelentně přihrál Jarda Dvořák Tiboru Hricovi. Nádherná branka. A za třicet pět vteřin Michal Nevyhoštěný poslal domácí do tříbrankového vedení.

V poslední třetině se ostří trochu otupili. Hra již nebyla tak ostrá. Domácí kontrolovali velice dobře svůj náskok Bleskové hokejové šachy první formace přinesly nádhernou pátou branku. Pak sice hosté snížili, ale poslední tečku dala utkání třetí pětka domácích. Radek Pour vystřelil a Lukáš Šípek dorazil.

Ohlasy po utkání

Pavel Fedulov: Povedený zápas. Bylo vidět, že hokej klukům chyběl. Nakonec jsme se sešli všichni. Doufáme, že to vydrží. Soupeř hrál dobře, ale my jsme byli lepší a chtěli jsme vyhrát. Chceme získat co nejvíce bodů do konce nadstavbové části z důvodu důležitosti nasazení do play-off.

Aleš Půlpán: Od nás dobrý zápas. Celý jsme soupeře přehrávali. Šance pochytil velmi jistý Michal Mahdal a všechna tři lajny hrály výborně. Bereme to jako boj o co nejvýhodnější pozici pro play-off. Závěrečné play-off je pro nás letošní prioritou. Chceme dojít co nejdále. Pokud to tak bude můžeme čekat konec této soutěže až 19. března 2023. Může nás čekat velké množství utkání.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři