11.12.2022 17:00
Nová Paka
3:4
(1:1, 1:2, 1:1)
Česká Třebová
7.
Nová Paka, Zimní stadion, 11.12.2022 17:00

BK Nová Paka

Bouška – Pour, Leder, Murashov, Junek, Suvorov, Kotyza, Šípek – Mach, Hnik, Bondar, Kindyshev, Dvořák, Horyna, Hric, Vrba, Malík, Nevyhoštěný.

HC Kohouti Česká Třebová

Ament – Daněk, Schejbal, Hradil, Sedlák, Pažourek, Král, Jemelka – Ostřanský, Vaňo, Pavlovský, Augustin, Fúzik, Čada, Semorád, Plášek, Veverka, Filip.
Branky a nahrávky: 03:18 Nevyhoštěný (Hric, Horyna; 5/5), 39:49 Hnik (Dvořák, Suvorov; 5/5), 59:04 Kotyza (Leder, Hnik; 5/4) – 02:50 Augustin (Pavlovský, Filip; 5/5), 22:02 Daněk (Veverka; 5/5), 31:41 Augustin (Sedlák; 5/4), 51:37 Pavlovský (Hradil; 5/5). Rozhodčí: Petr – Boček, Nedvěd. Diváci: 238. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Střely na branku: 26:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.

Kohouti skvěle začali a rychle se ujali vedení, kombinaci prvního útoku zakončil v čase 2:50 pohotový Augustin – 0:1. Za necelou půlminutu bylo vyrovnáno. Druhý útok Nové Paky přitlačil v útočném pásmu, Kohouti nedokázali odpálit puk alespoň do středního pásma, a tak v čase 3:18 snadno vyrovnával Nevyhoštěný – 1:1. Hosté pokračovali v aktivním způsobu hry, díky tomu se dostávali do slibných střeleckých příležitostí. V 6. minutě nemířil přesně Ostřanský, chvíli po něm musel domácí brankář zasahovat po ráně Schejbala.

Herní převaha Kohoutů v prostřední části utkání narůstala. Brankáře Nové Paky nejprve protáhl Pavlovský, po něm střílel vedle branky Fúzik. Kohouti pokračovali v náporu a byli rychle odměněni. V čase 22:02 vystřelil švihem od modré přesně Daněk – 1:2. Ve 25. minutě našel Sedlák kolmou přihrávkou Augustina, který samostatný nájezd neproměnil. Za faul na Sedláka byl útočník Kindyšev v čase 28:23 vyloučen na čtyři minuty, v čase 29:02 byl na trestnou lavici vykázán hostující Semorád. Dvě minuty se hrálo ve čtyřech, při pokračující přesilové hře musel domácí brankář likvidovat nebezpečné střely Augustina a Pavlovského. Kohouti nabídnutou šanci přeci jen využili. Při hře pět na čtyři našla další Sedlákova přihrávka rozjetého Augustina, na jeho zádech visel domácí obránce, jenže českotřebovský útočník souboj ustál, před brankou zabrzdil a po krásné otočce vstřelil třetí gól – 1:3. Hosté ve druhé třetině výborně bránili a drželi dvougólové vedení. V čase 38:56 byli po vzájemné potyčce vyloučeni Bondar se Sedlákem. Závěr druhé dvacetiminutovky hokejisté České Třebové takticky nezvládli, po zmatcích před vlastní brankou si v čase 39:49 nechali vstřelit gól, jeho autorem byl Hnik – 2:3.

Když byl v čase 44:35 vyloučen Nevyhoštěný, mohli hosté přidat další branku. Augustin snadno obešel dva protihráče, ve finále však gólmana Boušku nepřekonal. Rozjetí Kohouti se nenechali rozhodit ani vyloučením Hradila. Skvělou obranou soupeři nic nedovolili, v čase 51:27 vypálil švihem od modré Pavlovský a Boušku překonal počtvrté – 2:4. O dvě minuty později mohl přidat pojistku Čada, jehož střelu stačil domácí gólman pravým betonem vyrazit. Závěr střetnutí byl pro fanoušky se silným a zdravým srdcem. Po skrumáži za brankou Nové Paky se o puk chvíli přetahovali dva a dva hráči. Rozhodčí Petr hru přerušil a za zdržování hry v čase 57:34 vyloučil českotřebovského útočníka Čadu!! Nová Paka vyhrála vhazování, odvolala brankáře a hrála v šesti proti čtyřem. Risk ji vyšel, protože v čase 59:04 se od modré trefil pod horní tyčku obránce Kotyza – 3:4. Drama nebylo u konce. Časomíra ukázala 59:39, když souboj dvou protihráčů před brankovištěm vyhodnotil sudí Petr jako nedovolený a na trestnou lavici poslal českotřebovského obránce Sedláka!! Domácí to opět zkusili v šesti, prázdnou branku Nové Paky těsně minul Filip. Kohouti si těsné vítězství zkušeně pohlídali.

Ohlasy po utkání

Pavel Fedulov, BK Nová Paka: Nepovedené utkání. Dnes nám nevyšlo vůbec nic. Jediná pozitivní věc, že jsme hráli a bojovali do samého konce a snažili se stav vyrovnat. Potřebujeme zlepšit hru do obrany, kde děláme spousty chyb. Nešly nám přesilovky. Přitom musím uznat, že soupeř je nejsilnějším týmem proti kterému jsme letos hráli.

Jaromír Jindřich, trenér Kohoutů: „Myslím, že jsme předvedli velmi dobrý výkon. Vybojovat tři body na ledě Nové Paky, to je cenný úspěch. Naše hra se pomalu zvedá, to je pozitivní. Doufám, že v tomto trendu budeme pokračovat. Čekají nás další těžké zápasy.“

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři