07.12.2022 18:00
Nová Paka
7:3
(3:0, 2:2, 2:1)
Nové Město nad Metují
6.
Nová Paka, Zimní stadion, 07.12.2022 18:00

BK Nová Paka

Kundrík – Pour, Leder, Junek, Pekárek, Suvorov, Kotyza, Šípek, Murashov – Vrba, Mach, Rossokha, Hnik, Dvořák, Bondar, Kindyshev, Horyna, Hric, Fišar, Malík, Nevyhoštěný.

TJ Spartak Nové Město nad Metují

Čáp – Franc, Vitebský, Borovec, Dufek, Dostál – Velinský, Zámečník, Reichmann, Černý, Bucek, Řehák, Veselý, Šťastný, Vanát, Prouza.
Branky a nahrávky: 00:20 Suvorov (Hnik, Dvořák; 5/5), 02:55 Hnik (Dvořák, Malík; 5/5), 12:39 Hnik (Suvorov, Malík; 5/4), 34:02 Hnik (Dvořák, Malík; 5/5), 38:09 Kotyza (Leder; 5/5), 41:08 Nevyhoštěný (Hric, Leder; 5/5), 49:25 Nevyhoštěný (Horyna, Leder; 5/5) – 23:54 Dostál (Veselý, Franc; 5/4), 34:32 Prouza (Dufek; 5/5), 46:55 Franc (5/5). Rozhodčí: Veinfurter – Karlík, Rezek. Diváci: 178. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Střely na branku: 42:39. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:3, 7:3.

Utkání předcházel slavností úvod, v kterém převzal domácí tým pohár hejtmana Královéhradeckého kraje Mgr. Martina Červíčka za vítězství v základní skupině KHK. Pohár převzal kapitán týmu BK Nová Paka David Malík z rukou náměstka hejtmana pro ekonomiku Ing. JUDr. Rudolfa Cogana, předsedy Krajského svazu ledního hokeje Mgr. Ondřeje Votroubka a místostarosty města Nová Paka Mgr. Milana Pospíšila. Předseda BK Nová Paka František Škvařil poděkoval vedení Královéhradeckého kraje, vedení města Nová Paka a Národní sportovní agentuře za podporu činnosti sportovních klubů a podporu investic do sportovních zařízení.

Domácí do utkání nastoupili přes avizování nejsilnější sestavy bez Honzy Trejbala a obou brankářů Michala Mahdala pro zranění a Martina Boušky pro plnění pracovních povinností Bílých Tygrů Liberec s majitelem Petrem Syrovátkem.

V brance BK nastoupil Štěpán Kundrík, který v domácím utkání s Chrudimí střídal Michala Mahdala a branku pak doslova zavřel a díky tomu nakonec domácí velmi nepříznivý stav do konce základní části srovnali a následně zvítězili v samostatných nájezdech, v kterých Štěpán nepustil ani jednu branku.

Domácí se do svého soupeře, prozatímního lídra elitní skupiny, zakousli. Již ve dvacáté vteřině získali vedení, které po celý průběh utkání drželi ve své režii, akcí první řady na jejímž konci byl Saša Suvorov. Na konci třetí minuty znovu udeřila první lajna domácích a pak znovu ve třinácté. Vrátivší se Jarda Dvořák přinesl první trojici živou vodu a ta v utkání doslova úřadovala.

V přesilové hře na konci čtvrté minuty druhé třetiny využil přesilovou hru hostující Dostál. Hosté v této partii zlepšili výkon a bylo otázkou zda dokáží dát kontaktní branku, ale domácí elitní řada úřadovala dál. Jarda Dvořák nabil Fandovi Hnikovi, pro kterého nebyl problém výborného Čapína překonat. O chvíli později ještě novoměští pozlobili Prouzou. Jenže Honza Kotyza to vymetl od modré. Znovu se domácí dostali do tříbrankové trháku, který drželi po většinu utkání.

V úvodu třetí třetiny vypracoval finální přihrávku Tibor Hric Michalovi Nevyhoštěnému, který precizně zakončil. Za chvíli snižoval Franc, ale Štěpán Kundrík další pokusy bezpečně likvidoval. V polovině třetí třetiny se prohnal ze středního pásma po pravé straně Mirek Horyna. Vypracoval šanci Michalovi Nevyhoštěnému, který zasunul po sedmé za Čapínova záda. Domácí se předvedli ve skvělé formě na kterou hostující tým nedokázal výkonnostně reagovat.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři