21.01.2023 17:00
Nová Paka
5:4 sn
(1:1, 0:3, 3:0 – 0:0 – 1:0)
Trutnov
1.
Nová Paka, Zimní stadion, 21.01.2023 17:00

BK Nová Paka

Mahdal – Pour, Leder, Murashov, Klust, Pekárek, Vrba, Suvorov, Kotyza – Trejbal, M. Mach, Hnik, Bondar, Kindyshev, Dvořák, Horyna, Hric, Fišar, Malík, Nevyhoštěný, Fedulov.

HC Trutnov

Pluháček (Chrenko) – Křížek, Chaloupka, Mostecký, Vácha, Zákravský, Junek – Vognar, Luštinec, Chytráček, Rada, Oppelt, Šimoníček, R. Mach.
Branky a nahrávky: 07:35 Hnik (Dvořák, Malík; 5/5), 40:15 Dvořák (Suvorov, Bondar; 4/4), 43:11 Hric (Kotyza; 5/4), 46:42 Dvořák (Malík, Suvorov; 5/4), 65:00 Roman Kindyshev – 01:37 R. Mach (Křížek; 5/5), 26:35 Luštinec (Šimoníček; 4/5), 29:44 Luštinec (Junek, Vácha; 5/3), 39:26 Šimoníček (Chytráček; 5/3). Rozhodčí: Pecha – Rezek, Šesták. Diváci: 289. Vyloučení: 15:10. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 34:43. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 4:4.
První utkání osmifinále k sobě přivedlo nejbližší soupeře s nejvíce společnou historií. Pavel Fedulov, Aleš Půlpán, Saša Suvorov, David Malík, František Hnik, Michal Mahdal, Václav Leder a Miroslav Horyna. Ti všichni ze současného kádru Nové Paky měli v nedávné historii něco společného s trutnovským hokejem. A naopak ze současného kádru Trutnova měli kontakt s novopackým hokejem společnou cestu Lukáš Junek, René Mach a Mikuláš Pluháček. A také je to dlouhodobá historie utkání v krajských přeborech i druhé ligy. Vzájemné duely vždy přinesly mnoho zážitků. Výrazná skóre, změny stavů v průběhu utkání, rivalita, divácké návštěvy a také zásahy policistů a vodních zásahů a pyrotechniky.

Toto utkání přineslo vše jen ne předpokládaný vývoj. Diváci kulturních pořadů nikdy nezažijí takové emoce jako přináší mnoho sportovních utkání, soubojů, závodů, turnajů atd. Nikdy se nehraje dle nacvičeného scénáře. Nikdy nic neprobíhá dle přání diváků a aktérů samotných. A rozhodčí? Ti si musí připadat jako blázinci. Ten simuluje, ten fauluje, ten si vymýšlí a k tomu diváci, kteří se nikdy neshodnou, protože část fandí tomu a část právě tomu druhému.

V první třetině se dostali do vedení hosté. Domácí srovnali.

Ve druhé stříleli branky jen hráči Trutnova, a to dokonce třikrát.

Domácí jim to vrátili stejnou měrou za necelých sedm minut v poslední třetině.

Prodloužení hráli lépe domácí, ale Dvořák, Hric a další nebyli úspěšní. Vyloučení domácího kapitána dvě minuty před jeho koncem dalo hostujícímu týmu geniální šanci. Domácí tuto hrozbu ubránili bravurně.

Utkání rozhodl a první bod série přinesl Nové Pace mladičký Roman Kindyshev, který jako jediný z devíti exekutorů proměnil samostatný nájezd.

Příští, druhé utkání série hrané na tři vítězná utkání, se hraje v Trutnově v pátek 27. 1. od 19:00.

Ohlasy po utkání

Pavel Fedulov: První utkání jsme vyhráli. Bylo to těžké. Teď nás čeká druhé v sérii na tři vítězná utkání. Soupeř je kvalitní, hráči mají velké zkušenosti.

Aleš Půlpán: Nic jednoduchého. Máme bod.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři